Överklockning för gemene man handlar oftast om att klämma ut några extra megahertz utan att gå till överdrift, något som kan ge en extra knuff i spel och tunga program. För riktiga entusiaster handlar det dock om resultatet i sig och att slå åtråvärda rekord i diverse testprogram.

Programmet Superpi är ett populärt verktyg för att testa inte bara processorns utan hela plattformens beräkningskraft. Programmet räknar ut ett förutbestämt antal decimaler för pi och mäter tiden det tar, där ett lägre värde innebär en snabbare dator.

Användaren "nickshih" på webbsidan Xtremesystems har med hjälp av Intels kommande Clarkdale-processor tagit pi-räknandet till nya höjder. Tack vare en klockfrekvens på hela 6 709 MHz lyckades han räkna ut en miljon decimaler på rekordtiden 6,344 sekunder vilket är ett nytt världsrekord. Förutom Clarkdale-processorn användes högpresterande minnen från A-data samt ett moderkort från EVGA:s Classified-serie.

Även om Superpi-resultat givetvis inte säger allt om hur processorerna presterar ger det ändå en bra fingervisning om vad som komma skall. Med rätt prislapp kan Clarkdale-familjen av Core i3 och i5-modeller bli riktiga storsäljare för överklockingsentusiaster.

Källa: Xtremesystems.org.