Förra sommaren lanserade Microsoft Windows 10, som i november följdes upp av en första stor uppdatering. Nästa stora går under kodnamnet Redstone och var i alla fall från början tänkt att bli avsevärt större, bland annat genom nyheter som stöd för tillägg i den nya webbläsaren Edge och den digitala assistenten Cortana i hela systemet.

Nu framgår att företaget senarelägger vissa planerade finesser i Redstone, till följd av att ändringar i utvecklingsmodellen för Windows införts. Den gemensamma systemkärnan som används i Windows 10 för PC, Xbox One och mobiltelefoner kallas Onecore. Microsoft har genomfört strukturella förändringar i Onecore som ska göra grunden mer lättarbetad än tidigare.

Microsoft har dessutom genomfört ändringar i utvecklingsmodellen som gör att utvecklare kan testa och införa ändringar betydligt snabbare än tidigare. Företaget har tidigare lovat att Windows 10 ska uppdateras betydligt snabbare än tidigare utgåvor av operativsystemet, och ändringarna i utvecklingsprocessen ska ha varit nödvändiga för att göra detta möjligt.

Då Redstone-uppdateringen ska bli tillgänglig under första halvan av 2016 blev det nödvändigt att plocka bort vissa funktioner för att kunna få ut uppdateringen i tid. Uppgifterna nämner inte vilka funktioner som fått stryka på foten, utan endast att färre nyheter än först planerat kommer introduceras med Redstone.

Källa: Petri