Microsoft hade en inledningsvis skumpig resa med Xbox One, där de kontroversiella besluten avlöste varandra. Så småningom ledde det bland annat till en ny chef för Xbox-divisionen, samt att Kinect upphörde som obligatoriskt tillbehör. Nu i höst hoppas företaget på en nystart genom den sett till konsoler kraftfulla Xbox One X.

I won't talk about the exact numbers but the demand is super high, we are very, very excited about Xbox One X right now. [...] I won't compare it to other consoles, What I'll say is the demand for Xbox One X right now is exactly where we anticipated.

I en intervju med CNBC avslöjar Panos Panay, företagschef för enheter på Microsoft, att efterfrågan för den nya konsolen är stor. Företaget vill inte gå in på siffror eller jämföra med andra aktuella konsoler, men vidhåller att efterfrågan är mycket hög.

Vidare har det cirkulerat uppgifter om att konsolen kan komma att lida av bristande tillgänglighet vid lanseringen. Huruvida detta beror på tillverkningsmässiga begränsningar eller hög efterfrågan är däremot oklart. Microsoft har sedan tidigare avslöjat att konsolen tillämpar flera för konsoler ovanliga tillverkningstekniker.

Bland annat skräddarsys varje moderkorts strömegenskaper för att passa just den systemprocessorn som det paras med. Det är en av flera tekniker som möjliggjorde en klockfrekvens om 1 172 MHz på konsolens grafikkrets, att jämföra med originalets 853 MHz, eller Playstation 4 Pro och dess 911 MHz.

Xbox One X är anpassad för 4K-upplösning och erbjuder nästan fem gånger den teoretiska beräkningskraften mot originalet, trots 60 procent mindre fysisk volym. Maskinen lanseras globalt den 7 november, och har ett rekommenderat pris på 5 390 kronor i Sverige.