Under 2017 års upplaga av spelmässan E3 visade Mass Effect- och Dragon Age-utvecklaren Bioware sitt senaste actionrollspel. Spelet heter Anthem och är en tredjepersonsskjutare som utspelar sig i en stor öppen värld och lägger mycket fokus på samarbete mellan flera spelare. Speltiteln fick då ett lanseringsdatum under hösten 2018, men det talades nyligen om att detta kommer försenas.

Nu har utgivaren Electronic Arts talat med Wall Street Journal, som bekräftar att Anthem försenas till början av 2019. I uttalandet dementerar de Kotakus uppgifter om att det handlar om en försening och att utvecklingen ligger efter planeringen. Anledningen som istället anges är att spelet väntas få mer uppmärksamhet om det släpps under en lugnare period med färre lanseringar runtomkring.

I ett samtal med investerare berättar Electronic Arts VD Andrew Wilson att det också beror på att företaget planerar att släppa en ny del i Battlefield-serien i oktober 2018, rapporterar Polygon. Detta utvecklas återigen av svenska DICE, men några vidare detaljer kring spelet ges inte.

Anthem väntas nu lanseras under första kvartalet 2019 för plattformarna Playstation 4, Xbox One och PC/Windows.