Att spela på PC innebär många möjligheter när det kommer till kontrollmetod. Vanligast mus och tangentbord, som till skillnad från handkontroll bygger på digital inmatning med endast en aktiveringspunkt. Sedan Wooting introducerade sitt tangentbord One under 2017 har dock intresset för tangentbord med analoga brytare ökat och har på riktigt blivit ett alternativ.

En av de som hoppat på tåget är Cooler Master, som nu lanserar Controlpad via Kickstarter. Det handlar om en fristående knappsats (eng. keypad) som ansluts till datorn och avläses då som en handkontroll, och kan användas tillsammans med en mus i spel och andra program.

Controlpad kommer med totalt 24 tangenter samt två scrollhjul som alla kan anpassas för att utföra olika kommandon i mjukvaror eller spel. Med knappsatsen inkluderas även ett avtagbart handlovsstöd och precis som många av Cooler Masters övriga produkter är den bestyckad med RGB-belysning.

Diskutera tangentbord, möss och övrig kringutrustning i forumet

Tangenterna går även att byta ut och anpassa efter användningsområde. Cooler Master skickar med en extra uppsättning med anpassade tangenter vid köp, och det går att välja mellan uppsättningar för olika mjukvaror från Adobe såsom Photoshop och Illustrator.

Cooler Master Controlpad finns tillgänglig att förbeställa via Kickstarter till ett nedsatt pris om 55 USD, motsvarande cirka 600 kronor. Kampanjen har ett mål på 50 000 USD, motsvarande 500 000 kronor, och har i dagsläget nått upp till lite mindre än hälften av summan. Controlpad väntas lanseras i maj 2019.