Nvidias strömmande speltjänst Geforce Now har under längre funnits tillgänglig i betaversion, men i början av februari rullades tjänsten ut till allmänheten. Den relativt färska konkurrenten Google Stadia innebär att både hårdvara i datacenter och spel köps från Google, men med Geforce Now handlar gratis- och betalabonnemangen enbart om hårdvarubiten.

Användaren spelar sedan titlar inhandlade genom distributörer såsom Steam och Origin. Konceptet kräver dock att spelen stöds och Nvidia menar att 1 500 speltitlar står i kö på den fronten. Kort efter lanseringen rapporterades dock att den stora utgivaren Activision Blizzard drar tillbaka stödet, och nu backar även Bethesda Softworks.

Fallout76_LargeHero_BETA.png

Fallout-serien är en av många spelserier signerade Bethesda.

De båda utgivarna har varit del av Geforce Now sedan betaperioden och Nvidia hävdar att Blizzard Activision-bortfallet beror på ett missförstånd vid övergången till skarp version. Anledningen bakom det fimpade Bethesda-stödet nämns dock inte i Nvidias inlägg i det egna forumet.

Bethesda Softworks ligger bakom ett stort antal populära spel, både som utvecklare och utgivare. Serierna Fallout och Elder Scrolls är två exempel på förstnämnda roll, medan Rage 2 och Wolfenstein: Youngblood är två relativt färska titlar utgivna av Bethesda.

Please be advised most Bethesda Softworks titles will be removed from the Geforce Now service today. Wolfenstein Youngblood will remain for all members. Founders members can continue to experience the game with RTX On.

Enligt foruminlägget ska de flesta Bethesda-titlarna stryka på foten, men just Wolfenstein: Youngblood är ett undantag. Sedan en tid har spelet ray tracing-stöd och sannolikt är Nvidia-samarbetet en bakomliggande orsak till att titeln stannar, men i skrivande stund är det oklart om några andra spel får samma behandling.

I samband med det avslutade Blizzard Activision-stödet var Nvidia snabba att förklara att målet är att återuppta samarbetet. Det återstår att se om detta är målet även i detta fall, men klart är att spelstödet försvinner med omedelbar verkan.

Är Activision Blizzard- eller Bethesda-spel nödvändiga för att du ska överväga strömmande speltjänster? Berätta i kommentarstråden!