När AMD redovisade sitt finansiella resultat för fjärde kvartalet 2019 handlade det om ett rejält uppsving på intäktssidan, en trend bolaget förutspådde skulle hålla i sig under år 2020. Utbrottet av senaste coronaviruset, SARS-CoV-2, skakar dock om handeln globalt och väntas få allvarliga ekonomiska effekter.

Trots att handeln kraftigt påverkas globalt inom många sektorer ser AMD fortsatt ljust på 2020. När bolaget presenterade siffror för helåret 2019 var resultatet intäkter på 6,73 miljarder USD med en beräknad tillväxt på 28–30 procent. Det är en prognos AMD håller fast vid för helåret 2020, rapporterar Digitimes.

Coronavirusets framfart i ursprungslandet Kina, världens centrum för tillverkning, gjorde att produktionen tog tvärstopp. Det här har påverkat datorindustrin hårt och flera företag vinstvarnar. AMD menar dock att effekterna på företaget är marginella och det endast under årets första kvartal.

Under året planerar AMD släppa processorer med arkitekturen Zen 3 och grafikkort med Radeon DNA 2 (RDNA 2) på PC-sidan. Inom servrar väntas AMD fortsatt klättra uppåt och ta marknadsandelar, där industrikällor till Digitimes räknar med att AMD innehar 10 procent av marknaden till slutet av år 2020.

Utöver dessa väntas AMD:s avdelning för skräddarsydda kretsar dra sitt strå till stacken, då både Microsoft och Sony släpper en ny generation spelkonsoler med nya systemkretsar från just AMD. Såväl Xbox Series X som Playstation 5 bygger kring arkitekturerna Zen 2 och Radeon DNA med stöd för ray tracing.

Läs mer om AMD: