I takt med att telefontillverkare som Apple och Samsung plockat bort hörlursuttaget har bolagen också äntrat marknaden för trådlösa hörlurar, som inte sällan är tätt integrerade med telefonernas mjukvara och därtill utformade i snarlik stil. Även Oneplus har sedan en tid tillbaka satsat på trådlösa hörlurar i Bullets Wireless-familjen, och i samband med Oneplus 8 presenteras nästa generation.

Läs om Oneplus 8 och Oneplus 8 Pro

Namnet på produkten är Bullets Wireless Z och innebär den tredje omgången hörlurar från det forna budgetmärket, som med Oneplus 8 kliver närmare premiumsegmentet. Prismässigt stannar dock nytillskottet på hörlursfronten kvar på relativt beskedliga nivåer, närmare bestämt 50 USD, som i Sverige blir 549 kronor.

Till skillnad från Apples Airpods och Samsungs Galaxy Buds är Bullets Wireless Z inte av typen true wireless. Här är istället de båda hörsnäckorna sammanlänkade, och den mellanliggande delen består av ett tjockare segment som vilar runt användarens nacke medan två tunnare kablar löper till öronen. Den vänstra sidan huserar mikrofonen samt kontrollen för att byta låt eller besvara samtal.

Oneplus trycker på hörlurarnas 20 timmar långa batteritid och låga vikt, där det i sistnämnda fall handlar om 28 gram. Precis som de färska telefonerna är snabbladdning också ett paradnummer. Bullets Wireless Z behöver endast laddas i 10 minuter för att hålla i upp till 10 timmar, medan en full laddning över USB Type-C tar upp till sex timmar.

BulletWirelessZ-2bilder1.jpg
BulletWirelessZ-2bilder2jpg.jpg

Bland specifikationerna syns anslutning över Bluetooth 5.0 men också kapslingsklassningen IP55, vilken skyddar mot vatten och svett. Färgmässigt kommer Bullets Wireless Z i de fyra varianterna vit, svart, mörkblå och turkos, där de tre sistnämnda matchar Oneplus 8-telefonerna. Hörlurarna blir tillgängliga för köp den 21 april till priset 549 kronor.

Använder du trådlösa hörlurar? Vilken modell och vad tycker du om dem? Dela med dig i kommentarstråden!