Julhandeln år 2020 blir en händelserik och potentiellt sett dyr högtid för den som är nyfiken på nästa generations spelkonsoler. Både Sony och Microsoft lanserar bolagens respektive produkter, vilket i det sistnämnda fallet handlar om Xbox Series X. Spelkonsolens tekniska specifikationer har sedan tidigare avtäckts, men detaljer om spelutbudet är däremot magert.

Det blir det ändring på då Microsoft i ett pressmeddelande utannonserar satsningen Xbox 20/20, vilket går ut på att företaget avtäcker nyheter om både Xbox Series X och dess spel varje månad under resten av året. De spel som bekräftats sedan tidigare innefattar bland annat Hellblade II: Senua's Saga, Halo Infinite, Wasteland 3, Microsoft Flight Simulator och Assassin's Creed Valhalla.

Nyheterna avtäcks i videoserien Inside Xbox, där det första avsnittet fokuserar på att visa gameplay, trailers och förhandstittar på kommande Xbox Series X-spel. Blogginlägget bekräftar att speltitlarna som visas upp nyttjar nya funktioner som Smart Delivery, Direct Storage och ray tracing. Du kan läsa mer om dessa tekniker i SweClockers djupdykning i Xbox Series X.

En teknisk djupdykning i Xbox Series X

Microsoft bekräftar också att den strömmande speltjänsten Project Xcloud sammanförs med prenumerationstjänsten Xbox Game Pass senare i år. Företaget bekräftar också att samtliga Xbox Series X-titlar görs tillgängliga som del i Xbox Game Pass för PC. Microsofts strategi för Xbox-divisionen bygger alltså på en samverkan mellan hårdvaran, den strömmande speltjänsten och en prenumerationstjänst som täcker in både spelkonsoler och PC-marknaden.

Xbox_2020.jpg

Det första Xbox Insider-avsnittet i Xbox 20/20-satsningen sänds torsdagen den 7 maj klockan 17:00 svensk tid. Tillställningen sänds på Xbox videokanaler på tjänsterna Mixer, Twitch, Facebook, Twitter och Youtube.

Läs mer om Xbox Series X: