Chassitillverkaren Lian Li har ett flertal udda produkter i bagaget, där RGB-belysta kablar, kedjekopplade fläktar och skrivbordschassi är några av de senaste inslagen. Bolaget står också bakom datorlådan O11 Dynamic, som utkommit i otaliga konfigurationer sedan originalmodellen. Bland dessa syns såväl halvkompakta O11 Dynamic Mini med plats för E-ATX-moderkort, som den vattenkylningsorienterade bjässen O11 Dynamic XL.

Upplägget för de olika lådorna är detsamma oavsett storlek, med huvudkammaren exponerad genom två stora ytor av härdat glas. Den andra kammaren finns bakom moderkortsplåten och har plats för nätdel, lagring och är en av vägarna för sval luft att äntra datorn. Samtliga O11 Dynamic-modeller har moderkortet monterat med processorsockel uppåt och instickskort längre ned, men nu introducerar Lian Li valfrihet med vändbara O11 Dynamic Evo.

O11 inverted.PNG

Paradnumret för O11 Dynamic Evo är möjligheten att invertera datorlådan, vilket helt enkelt innebär att moderkort och kringliggande delar vänds upp-och-ned. Genom att skruva loss toppen, sidopanelerna och botten, kan stommen vändas och skruvas fast i underredet. Enligt Lian Li är det en process som tar ett fåtal minuter, vilket demonstreras i en video som delvis snabbspolas.

Datorlådan mäter in på 465 × 285 × 459 mm (D × B × H) och har stöd för moderkort med bredd upp till 280 mm, vilket innefattar vissa E-ATX-modeller, ATX, Micro ATX samt Mini ITX. Pjäsen är tillverkad av aluminium, stål samt härdat glas, där sistnämnda täcker fronten och ena sidopanelen. Den andra sidopanelen har en perforerad del, vilket också gäller för toppen av chassit.

O11 Dynamic Evo är utformad för att klara både vatten- och luftkylning. Totalt kan tre 360 mm-radiatorer monteras samtidigt; en i taket, en bredvid moderkortet och en i botten. Platserna kan också användas för tre 120 mm-fläktar, medan de två förstnämnda platserna också kan nyttjas för dubbla 140 mm-fläktar. I bakkant finns en 120- eller 140 mm-fläktplats. För den som önskar hålla hårddiskarna svala finns därtill en 60 mm-fläktplats på hårddiskburen, som återfinns i den sekundära kammaren.

Platserna för lagringsenheter är många och majoriteten syns bakom moderkortsplåten. För den som endast använder 2,5-tumsmodeller kan 13 sådana skruvas fast, men med i paketet medföljer monteringsdetaljer för 9. Det maximala antalet 3,5-tumsenheter är 6, med 3 2,5-tumsvarianter som sällskap. Bakom moderkortsplåten finns platsen för nätdelen, som kan vara maximalt 220 mm lång.

O11 IO.PNG

Begränsningar för luftkylare och grafikkort mäter in på 167 respektive 422 mm. För sistnämnda komponent finns därtill tre möjliga placeringar, där vertikal och stående orientering kräver PCI Express-förlängare och profiler att skruva fast kortet i. Dessa säljs separat och utgör två av fem tillbehör. En frontpanel av mesh, extra I/O och toppmonterad I/O är de andra tre, men redan ur kartong kan de lättillgängliga anslutningarna placeras på tre olika platser utmed chassits botten. Anslutningarna består av dubbla USB 3.2 Gen 1 (5 Gbps) Type-A, en USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps) Type-C, samt ljud.

o11 evo color.jpg

Den vändbara datorlådan kommer i svart, vitt och grått, med en inbyggd ARGB-slinga för valfri färgklick. Det är i skrivande stund oklart när lådan landar i butik och vad prislappen blir i Sverige. Riktpriset är 150 USD och för alternativ grafikkortsmontering är priset 80 USD. O11 Dynamic-lådor som finns hos svenska återförsäljare i dagsläget kostar kring 1 500 kronor, varför Evo-varianten sannolikt får samma pris.