I maj lanserade AMD version 2.0 av sin uppskalningsteknik Fidelity FX Super Resolution (FSR), vars original anlände under förra sommaren. Den nya versionen medför förbättringar i form av temporal uppskalning och inbyggd kantutjämning, något som visade sig ge ett ordentligt lyft i bildkvalitet särskilt vid uppskalning från lägre renderingsupplösningar.

Snabbtest: Fidelity FX Super Resolution 2.0 – stora framsteg i bildkvalitet

Tekniken lanserades först till spelet Deathloop, för att sedan anlända till Farm Simulator 22. Nu överraskar Santa Monica Studio med en uppdatering till PC-versionen av God of War, som blir tredje spelet att få AMD:s nya FSR 2.0. Uppdateringen introducerades under tisdagen med patch 1.0.12 som kort och gott innehåller uppskalningstekniken och en fixad spelmekanik.

Skärmbild 2022-06-01 090510.jpg

God of War finns inte med i den uppställning spel som AMD tidigare meddelat har FSR 2.0 på gång. En möjlig förklaring är att studion kunnat implementera det på kort tid till följd av att spelet redan har stöd för Nvidias uppskalare DLSS. AMD har tidigare uppgett att det är möjligt att implementera FSR 2.0 på endast tre dagar för spel som redan har DLSS-stöd, även om det varierar beroende på vilken grafikmotor som används.

Har du hunnit prova FSR 2.0 i God of War ännu? Vad är ditt första intryck?