Apples kommande mixed reality-headset Apple Vision Pro är planerat att släppas under början av 2024 i USA, följt av fler länder senare under året. Redan nu har Apple gjort utvecklingsverktygen för headsetets operativsystem, Vision OS, tillgängliga för tredjepartsutvecklare så att dessa kan testa sina Vision Pro-applikationer på en Mac innan dess att Apple Vision Pro släpps.

Utvecklarna bakom UTM, en systememulator och virtuell maskin till IOS och Mac OS som låter användare köra Windows, Linux och Mac OS på Iphone, Ipad och Mac, har då tagit tillfälligt i akt att få Microsofts över 20 år gamla operativsystemet Windows XP att fungera i en virtuell maskin på Vision OS.

Windows XP startar mycket riktigt upp men det går inte att interagera med operativsystemet eftersom utvecklarna än så länge inte lagt till stöd för indata. Planen ska vara att ändra på detta inom en snar framtid. Du kan se en videodemonstration av det hela i ett inlägg som UTM postat på X (tidigare Twitter). Nyheten uppmärksammades först av Iphone Soft, via 9 to 5 Mac.

Vad hade du velat göra med en Apple Vision Pro som kör Windows XP?