Den 10 augusti släppte Blizzard sin förstapersonsskjutare Overwatch 2 som sitt första spel någonsin på Steam. Ett par dagar senare har spelet erhållit den föga smickrande titeln som Steams sämsta spel, baserat på Hall of Shame från Steam250, som rangordnar de 100 spelen med lägst användarbetyg på plattformen. I skrivande stund har Overwatch 2 betyget 0,96 av 10 baserat på 92 028 röster. Overwatch 2 finns även tillgängligt via Blizzards egna spelplattform Battle.net och spelare behöver använda ett Battle.net-konto för att kunna spela det på Steam.

Det går att argumentera för att Overwatch 2 upplever en så kallad review bomb, ett fenomen där användare postar negativa recensioner i försök att påverka en produkts popularitet och försäljning, eller för att uppmärksamma en viss fråga. På webbplatsen Metacritic, som samlar recensioner från verifierade publikationer, är snittbetyget istället 79 av 100 baserat på 52 recensioner. Användarbetyget på Metacritic ligger på 1,4 av 10 baserat på 3 662 röster.

Bland den återkommande kritiken från användare syns olika justeringar av själva spelbarheten som de inte håller med om. Tekniska brister, borttagningen av Hero Mode-spelläget och att spelet använder en free to play-modell är några punkter. Därtill kritiseras att grundspelet är gratis men att användaren uppmuntras att köpa återkommande battle pass för att lättare få tillgång till nytt innehåll.

Oklart när nästa Blizzard-spel släpps på Steam

Blizzard har tidigare sagt att de efter Overwatch 2 planerar att göra flera av sina spel tillgängliga på Steam. Företaget har däremot inte specificerat vilka spel det handlar om eller när de kan släppas. Utöver Overwatch är Blizzard kända för spelserier som Warcraft, Starcraft, Diablo och Hearthstone.

Vad tycker du om Overwatch 2?