Nästa vecka hålls Gamescom-mässan i tyska Köln. Processor- och grafikkortstillverkaren AMD ska hålla ett framförande på mässan fredag den 25 augusti. Chefen för AMD:s grafikkortsdivision, Scott Herkelman, skriver på X (tidigare Twitter) att företaget kommer till mässan med "nästa stora produktlansering".

Baserat på de rykten som florerat kring Radeon RX 7700 XT och RX 7800 XT kan det vara dessa två som kommer släppas eller åtminstone avtäckas. AMD:s VD Lisa Su har tidigare sagt till investerare att företaget planerar att släppa ”entusiastkort” under innevarande kvartal, det vill säga senast i slutet av september.

AMD är sena med nya kort i mellanklassen i Radeon RX 7000-familjen. Av de tre kort som hittills lanserats riktar sig RX 7900 XT och RX 7900 XTX till entusiastsegmentet, medan RX 7600 landar i budgetklassen. I föregående generationer var både RX 5700 XT och RX 6700 XT populära till följd av relativt hög prestanda till ett relativt lågt pris. Många väntar därför med spänning på att se hur de RDNA 3-baserade syskonen i samma segment står sig.

Den som har vägarna förbi Köln nästa fredag hittar AMD i hall 7 på mässan, och presentationen av de nya produkterna startar klockan 17:00.

Läs mer om grafikkort: