Med lanseringen av av Nvidias Geforce RTX 4000-serie introducerades den nya strömkontakten 12VHPWR, vilken har haft sin skörd av problem med bland annat smältande kontakter – något som har gett upphov till en uppdaterad version av kontakten. En populär metod att förebygga smältande kontakter har varit att använda vinklade adaptrar, vilket då ska applicera mindre stress på kontakten och i synnerhet då när kortet sitter trångt monterad tryckt mot chassits sidopanel.

CM-ADT-16PC-A90KS-R-1.webp

Cablemods vinklade 12VHPWR-adapter kan i värsta fall överhettas och smälta.

Cablemods, den i särklass största aktören på marknaden som säljer den här typen av produkter, väljer nu att återkalla samtliga av bolagets vinklade 12VHPWR-adaptrar. Enligt uttalandet på företagets webbplats har de upptäckt defekter hos vissa adaptrar, vilket i värsta fall kan leda till överhettning och att kontakten i sin tur smälter ihop med grafikkortet. Återkallningen gäller de ursprungliga adaptrarna såväl som de uppdaterade som använder den nya 12V-2x6-kontakten.

Företaget uppmanar kunder som i dagsläget använder adaptrarna att omedelbart sluta använda dem och invänta instruktioner kring återkallningen som ska rullas ut inom de närmsta dagarna. Användare vars grafikkort har drabbats av smälta kontakter till följd av Cablemods adaptrar ombeds därtill kontakta bolaget kundtjänst för utbyte eller reparation av detta. Nämnvärt är att återkallningen endast påverkar Cablemods vinklade adaptrar och påverkar alltså inte företagets vinklade 12VHPWR-kablar.

Påverkas du av Cablemods återkallning? Dela med dig i kommentarstråden!