Modulerna som Kingmax visar upp är knappast tänkt för en vanlig användare. De riktar sig helt klart till överklockare som behöver nå väldigt höga frekvenser eller kräver en mycket hög minnesbandbredd. Dessa minnen klarar av att överföra 16 gigabyte per sekund. Det krävs en en väldigt hög systembussfrekvens för att kunna matcha DDR3-minnen i två gigahertz.

De nya minnena har en spänning om 2,15 volt vilket är 0,65 volt mer än vad [news id="6107"]DDR3-standarden[/news] specificerar. Kylflänsarna liknar dem som Corsair använder på sina [article id="5961"]Dominator[/article]-minnen. Latenserna är som väntat rätt höga och är specificerade till 9-9-9-24.

Kingmax har tydligen redan börjat skeppa dessa minnen, men det återstår att se om de kommer till norden. Det är väldigt få tillverkare som har lanserat DDR3-minnen med en frekvens om 2 gigahertz och möjligen kommer Kingmax minnen att skapa en trendvåg bland tillverkare som OCZ, Corsair, Kingston och Crucial.

I skrivande stund verkar minnet endast finns i tvågigabyetsversion och möjligen ett "dual"-paket med två stycken tvågigabytesmoduler.