Den största skillnaden mellan den äldre [article id="5947"]Cosmos[/article] och den nya Cosmos S är att den sistnämnda bygger på aluminium. Hela chassit är i denna metall vilket gör att vikten har minskat från 17 kilo till 10 kilo. Chassit stödjer fortfarande ATX- samt E-ATX-moderkort.

Vidare ser vi tio stycken 5,25-tumsplatser som innefattar ett rack för tre hårddiskar. När det gäller fläktplatser är möjligheterna med Cosmos S mycket bättre än föregående modeller. Totalt har chassit nio fläktplatser där en av dem är väldigt stor och sitter på ena sidan av chassit. Baksidan har en 120-millimetersfläkt och det finns även tre stycken 120-millimeters fläktplatser på ovansidan.

De nya touch-knapparna är upplysta i rött och känner av då man trycker på dem. Likt den tidigare Cosmos-modellen finns på ovansidan även USB, Firewire, eSATA och ljudutgångar.

Vad vi hört från svenska distributörer så skall chassit dyka upp i början på mars. Priset på Cosmos S skall ligga på cirka 2 250 kronor. Den äldre Cosmos-modellen skall enligt uppgift även prissänkas i samma veva som Cosmos S dyker upp i butiker.