Moderkortet baserar sig som nämnt på styrkretsen som går under arbetsnamnet RS780. Dess officiella namn blir 780G precis som AMD:s äldre integrerade styrkrets heter 690G. Sydbryggan på moderkortet är AMD:s nya SB700. Det integrerade grafikkortet är ett RV610 och stödjer Direct X 10.1 och AMD:s Crossfire X. Formfaktorn är Micro-ATX.

Likt [news id="7182"]andra[/news] RS780-baserade moderkort har M3A78-EMH HDMI en PCIe x16-port för grafikkort, en PCIe x1-port samt två vanliga PCI-portar för diverse instickskort. SB700-sydbryggan ger stöd för sex stycken SerialATA-enheter och en PATA-kanal ger stöd för två optiska läsare eller hårddiskar. Det finns även en kontakt för en diskettenhet.

Moderkortet har fyra minnesplatser som stödjer upp till 8 gigabyte DDR2-minne i en frekvens om 1066 megahertz. Utgångarna är en VGA, en DVI samt en HDMI likt det äldre M2A-VM HDMI. Vi ser även ett gigabit-nätverkskort samt en åttakanaligt ljudkort från Realtek (ALC883).

Nedan syns ett schema över moderkortet. Det har än så länge inte läckt ut några bilder på moderkortet. Det finns heller ingen prisinformation men M2A-VM HDMI kostade cirka 950 kronor när det lanserades vilket gör att detta moderkort troligen kommer ligga ungefär på samma nivå.