Det nya moderkortet heter LANParty DK 790FX-M2RS och riktar sig till främst till entusiaster. Moderkortet stödjer alla nya Phenom-processorer via en am2+-sockel och kommer med den äldre sydbryggan SB600. Varför inte den nyare SB700 användes övergår vårt förstånd.

Moderkortet har fyra stycken minnesplatser för DDR2-minne i 1066 megahertz, den maximala mängden minne ligger på 8 gigabyte. Via tre stycken PCIe x16-portar erbjuds trevägs Crossfire X. Portarna är lagda så på moderkortet att man kan ha tre stycken grafikkort med "stor" kylare utan problem. Expansionsplatserna består i övrigt av tre stycken PCI-portar – kortet saknar helt PCIe x1-portar.

DFI har utrustat moderkortet med sin klassiska externa modul för ljudutgångar vilket kallas Bernstein Audio Module. Kretsen som detta moderkort har är Realteks ALC885 som stödjer 7.1-kanaler och är fullt kompatibel med Windows Vista.

Kortet är helt passivt kylt via svarta kylflänsar på nord- och syd-brygga samt på de digitala strömmatningsmodulerna som förser processorn med ström. Vad vi har hört är digitala moduler till strömmatningen för processorn väldigt svala så kylflänsarna är nog där mest för syns skull.

DFI har än så länge inte lagt upp någon produktsida för detta moderkort. Någon prisuppgift är heller inte känd i skrivande stund.