Överklockningsresultat

Redan innan Geforce GTX 560 Ti lanserades läckte det ut information om många av partnertillverkarnas kort där klockfrekvenserna hade skruvats upp rejält redan vid leverans. Detta gav oss en försmak om hur överklockningspotentialen kunde komma att vara med Nvidias nykomling, vilket är exakt det vi nu ska utforska närmare nu.

Nvidias referensmodell

Vi börjar med det referenskort som Nvidia skickade över. Enligt företaget själva är Geforce GTX 560 Ti som skapt för överklockning där både strömförsörjning samt kylare har överdimensionerats. Samtidigt använder sig även Nvidia av GDDR5-minnen specificerade att köras i 5 GHz vilket även bör ge lite marginaler på den fronten.

Då överklockning utan spänningshöjning gav ganska tråkiga resultat valde vi helt enkelt att skruva upp spänningen till 1,150 V på en gång då den medföljande kylaren klarar av detta utan problem.

gtx 560 oc.gif

Som synes fanns det riktigt goda marginaler att ta av när det kom till överklockning. Vi hade visserligen siktet inställt på den magiska gränsen vid 1 GHz, men vi fick ge oss vid 975 MHz vilket ändå är en respektabel ökning på 152 MHz. Detta gav oss även en shaderfrekvens på 1 950 MHz samtidigt som minnet hängde med upp till 4 484 MHz.

Asus GTX 560 Ti DirectCU II TOP

Näst på tur var Asus fabriksöverklockade kort med deras nya DirectCU II-kylare. Även om detta kort redan hade uppskruvade klockfrekvenser vid leverans måste vi givetvis prova på att pressa det ytterligare. Med förhoppningar om att nå 1 GHz justerar vi ännu en gång upp spänningen till 1,150 V samtidigt som klockfrekvenserna höjs.

asus gtx 560 oc.gif

Med Asus-kortet kunde vi nu äntligen nå 1 GHz vilket innebar att det gick att pressa ut ytterligare 100 MHz ur GF114-kretsen på den överklockade modellen. Shaderfrekvensen landade därmed med på 2 000 MHz samtidigt som minnet hängde med hela vägen upp till 4 900 MHz.