Asus Cerberus

asus3.jpg

Specifikationer: Asus Cerberus

Egenskap

Värde

Produktnamn

Asus Cerberus

Anslutning

3,5 mm

Frekvensomfång

20–20 000 Hz

Element

60mm neodyniummagnet

Impedans

32 ohm

Lägsta pris

Först intrycket är mycket positivt. Här är det inte en formgivare som gått lös och försökt få in så mycket detaljer som möjligt på bekostnad av helheten. Du får istället ett ganska simpelt headset med rena linjer och en design som inte sticker ut vare sig negativt eller positivt.

asus.jpg
asus2.jpg
asus5.jpg
asus6.jpg
asus7_clipon.jpg

Headsetet känns inte påkostat, men heller inte överdrivet billigt. Du kan dra och slita i det utan att det verkar som att det ska gå sönder, och vadderingen i kåporna är tillräcklig för att trycket mot öronen ska kännas bra. Dessutom är sladden tygförsedd så att den inte trasslar sig lika enkelt.

På sladden finns en dosa där du styr volym och mute-funktion. Själva mikrofonen levereras löst i paketet. Detta gör att headsetet kan dubbla som vanliga hörlurar när du exempelvis är ute. Det kan de övriga headseten såklart också göra om du viker undan mikrofonen, men det känns ändå lite bättre att ha möjlighet att plocka bort den helt.

För den som är slarvig är det kanske en nackdel istället. Nu tänker du kanske att det är onödigt att plocka bort den, för ifall någon ringer måste du ju då sätta dit den igen innan personen hinner lägga på. Men i dosan på kabeln finns ytterligare en mikrofon, så det behöver du med andra ord inte.

asus4.jpg

Boom-mikrofonen är dessutom den mest rörliga i testet, du kan böja och vrida den nästan hur du vill. Utöver headset och lös mikrofon medföljer även förlängd inkopplingsmöjlighet via analog 3,5-millimeters trepolig Y-kontakt.

Headsetet sitter bra på huvudet även efter en längre tids användning och det känns som att öronen får andas. Någon huvudvärk uppstår inte, men efter ett par timmar känns trycket mot öronen ganska hårt. Det är inga fluffiga moln mot öronen, men de får ändå okej betyg med tanke på hur länge man kan spela utan att det blir jobbigt.