Display & menysystem

Spelaren är försedd med en tre färgers grafisk OLED-display med spegelbakgrund. Kontrasten och ljusstyrkan är bra. Displayen har 96 x 64 punkters upplösning och klarar av att återge även rätt detaljerade bilder riktigt bra. N*tribe skickar med programvara för just det, men mer om detta senare i testet. Displayen för MX-7050 är helt identisk med den på MX-7010. Menyerna har dock fått sig en ansiktslyftning och ser modernare ut nu.

Det som man skulle kunna kommentera som negativt är att den stilrena spegelbakgrunden ibland jobbar mot displayens bästa. Exempelvis om det är soligt ute så reflekteras solljuset väldigt väl och ni som har testat Jens Of Sweden MP-130 känner nog igen problemet. När det är mörkt ute så är dock displayen väldigt tydlig.

På bilden ovan ser vi den information som visas när man är i spelläget. I övre raden kan vi se vilken typ av media man spelar upp, vilket låtnummer som spelas upp samt en batteriindikator.

I raden under ser man namnet på den katalog som låten som spelas upp ligger i, och i raden under denna visas låttitel alternativt ID3-tag beroende på vilket du själv föredrar.

Längst ned i vänstra hörnet ser man vilken frekvenskorrigering (eng: equalizer) man valt. Till höger om den syns vilket spelläge som valts. I ovanstående fall så spelas låtarna i ordning efter filnamn.

Längst till höger i nedersta raden ser vi en tidsindikator som visar hur lång tid av låten som passerat och under denna en indikator som procentuellt visar hur långt av låten som spelats upp.

Ovan ser vi hur spelaren ser ut i radioläget, man ser tydligt vilken frekvens man lyssnar på mitt på displayen. Under där det i detta fall står UNKNOWN kan man själv programmera in stationsnamnet. Radion fungerar riktigt bra, mottagningen är i toppklass för att vara en portabel MP3-spelare. Det går även enkelt och snabbt att skifta från stereo till mono-läge ifall att mottagningen inte skulle vara den bästa.

Så här ser inställningsmenyn ut. Navigationen fungerar på det sätt att man rör sig i sidled och sedan enkelt trycker ner volymratten för att gå in på respektive undermeny. Hur man navigerar i menyerna finns väl illustrerat i den tjocka manualen som medföljer. De som gjort manualen har verkligen gjort ett bra jobb, det är nämligen inte ofta det är så här komplett och lättillustrerat.