Produkten

ATV Turbo har följande specifikationer enligt OCZ:

Egenskap

Värde

Storlek (bredd x höjd x djup)

21 x 81 x 9 millimeter.

Vikt

Några gram.

Gränssnitt

High Speed USB 2.0.

Läshastighet

33 – 35 megabyte per sekund.

Skrivhastighet

26 – 30 megabyte per sekund.

Kapacitet

4 gigabyte.

Garanti

Livstid.

Övrigt

Vattentät.

Det enda uppseendeväckande med specifikationerna är prestandan och garantin. Skrivhastigheten är väldigt hög. Många flashbaserade mp3-spelare brukar ha en skrivhastighet på några få megabyte per sekund. Livstidsgarantin är dessutom en kul detalj. Tydligen känner sig OCZ säkra på produktens tillförlitlighet.

Som kan ses på bilden ovan ser OCZ ATV Turbo ut som vilket usb-minne som helst förutom två uppseendeveckande detaljer. Den första är materialet som är en slags mjuk gummi som till synes täcker hela minnet. Det andra är den gula grejen i kedjan, som ser ut något som Cartman utan ben. Detta är en hatthållare. Tanken är förmodligen att det är mindre risk att man slarvar bort hatten om den hela tiden sitter fast på usb-minnet.

Utöver dessa två detaljer ser ATV Turbo ut som ett vanligt usb-minne, komplett med en usb-kontakt dold under en hatt och en liten kedja för nyckelringen. Det lilla avståndet mellan hatten och minnet är produktens akilleshäl. Om det någonstans kan komma in fukt eller vatten är det där. Resten av minnet är täckt i tjockt gummi. OCZ lovar dock att produkten är vattentät, och inspekterar man produkten med hatten på ser det tätt ut. Tester kommer att avgöra om produkten verkligen är vattentät.

ATV Turbo mäter 21 x 81 x 9 millimeter och är inte mycket större än ett vanligt AA-batteri. På bilden ovan kan även ses hur hatthållaren fungerar.