Resultat och användning

Jag har använt musen dagligen sedan jag fick hem den och den fungerar utan anmärkning. Den sitter bra i handen även efter längre sessioner med både spel och slösurfande.

Notera att alla tester nedan är utförda med 1000 Hz polling rate.

MouseTester

Och nu ett gäng tester med MouseTester programmet som medlemmen Microe på Overclock.net har gjort. Metoden jag använt mig av är varken vetenskaplig eller exakt, utan vi får helt enkelt nöja oss med att kalla den bro science. Det jag gjorde var att registrera musens rörelser med hjälp av MouseTester genom att dra så snabbt jag kan åt höger och vänster.

mouseplotter-400.JPG

400 dpi

mouseplotter-800.JPG

800 dpi

mouseplotter-3000.JPG

3000 dpi

mouseplotter-6000.JPG

6000 dpi

mouseplotter-12000.JPG

12000 dpi

Sensorn svek mig inte ens vid 12 000 DPI, vilket med andra ord är ett felfritt resultat. Värt att notera är att jag vevar väldigt snabbt och tror inte jag någonsin gjort så snabba rörelser i ett spel.

Paint

Det går att köra igång angle snapping i mjukvaran, något som turligt nog är avstängt från fabrik. Testerna är gjorda med angle snapping avstängt.

400dpi.jpg

400 dpi

800dpi.jpg

800 dpi

3000dpi.jpg

3000 dpi

6000dpi.jpg

6000 dpi

12000dpi.jpg

12000 dpi

Det ser ut som jitter vid de högre DPI-inställningarna 6000 samt 12 000 DPI, men jag vet inte om det är jag själv eller just jitter som är orsaken då hastigheten är så otroligt hög att det inte går att styra musen. Ska jag vara helt ärligt förstår jag inte varför det finns DPI-inställningar över 3000 då man tappar såpass mycket precision.

Speltest

Efter X antal timmar Overwatch-lirande har jag egentligen ingenting att klaga på, musen registrerar som den ska i alla lägen och knappar registreras inte av misstag. Jag hade heller inga problem med att scrolljhulet dubbelregistrerar, vilket är något jag haft problem med andra möss under årens gång.

En sak som jag däremot kan tänka mig att andra kan få problem med beroende på hur man greppar musen är knapparna som sitter på högersidan. Dessa är ganska lätta att komma åt och om man har bundit dem till någon specifik funktion kan det nog ske en del "missklicks" i stridens hetta.

Slitage

Omöjligt att säga, men med tanke på materialvalet och att musen fortfarande är som ny tror jag inte att den kommer slitas nämnvärt. Vänster och höger musknapp kommer eventuellt bli lite blanka med tiden, men utöver det tror jag musen kommer hålla sig fräsch länge.