Närmare titt

Jag fick Qnap TS-453D levererad via den vanliga postgången. Den kom välinpackad med gott om packmaterial runt om sig.

qnap.jpg

Designen är inte direkt nyskapande och liknar otaliga tidigare NAS:ar från Qnap och andra konkurrenter. På framsidan sitter en plastdörr som skyddar diskarna. Som du ser av fotot är det väldigt glansigt och fingeravtryck syns bra.

front_leds.jpg

En rad med LED-lampor sitter på ena sidan av fronten. Där ser du både diskarnas aktivitet och om någon disk mår dåligt. Högst upp sitter på/av-knappen och längst ned sitter en knapp för att kopiera innehållet på ett anslutet USB-minne till NAS:en. Via mjukvara kan du också sätta upp regler över vad som ska ändras när du ansluter en extern disk och trycker på knappen.

open_front.jpg

För att komma åt diskarna är det bara att ta bort plastdörren. Det finns inget sätt att låsa denna så att inte vem som helst kan öppna.

disk.jpg

Det behövs inga skruvar för att sätta fast hårddisken i ramen men Qnap skickar med skruvar om du vill använda det. Dessa behövs även när du sätter in en 2,5-tumsenhet.

baksida.jpg

NAS:en kyls via en 120 mm-fläkt. På baksidan hittar du de två 2,5 Gbps-anslutningarna, en HDMI 2.0-anslutning, tre USB 2.0-anslutningar och en USB 3.0-anslutning. Tyvärr har Qnap inte gett NAS:en någon USB Type-C-anslutning. Det tycker jag är synd då tanken är att du ska använda NAS:en under en längre tid, och om några år ser jag allt fler externa enheter kommer med främst USB Type-C.

tillbehor.jpg

I övrigt skickar Qnap med två nätverkssladdar, ett strömaggregat och en bunt skruvar.