Mjukvaran

Installationen av Qnap TS-453D kan genomföras på mobil eller på dator.

qnap_install1.jpg
qnap_install2.jpg

Qnap vill gärna att du hoppar på deras tjänst Qnap ID men det går faktiskt att köra utan. Det du då förlorar är främst möjligheten att via en specialdomän kunna komma åt NAS:en utifrån, något som många ändå inte vill använda.

I mobilen kommer du ganska snabbt till en vy där NAS:en vill uppdatera sig först. Denna vy är tydligt inte mobilanpassad och ger ett slarvigt intryck.

dashboard.PNG

Qnap använder sig av ett operativsystem de kallar QTS vars webbgränssnitt försöker efterlikna vilket operativsystem som helst. Du har möjlighet att öppna separata fönster, det finns menyer och du kan kan flytta ikoner, med mera.

Att gå igenom all grundfunktionalitet känns lite tröstlöst eftersom NAS:en kommer med så enormt mycket funktionalitet, både direkt i QTS men även via separata appar. Det bästa sättet att se funktionaliteten är att testa själv via deras demo-site. Jag kommer dels ge dig lite skärmdumpar för att ge en idé om vad som stöds men sedan även fokusera på några områden jag själv är lite mer intresserad av.

menyer.png

Först en liten uppfattning om vad som stöds.

apps.jpg
hybriddeskstation.PNG
kontrollpanel.PNG
lagring.PNG
lagringspool.PNG
nyvolym.PNG
security.PNG
storage2.png
system.jpg
tjanstebidning.PNG