#chromecast

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

22

Google kan ha avslöjat ny Chromecast av misstag

I en video som ingår i den senaste betaversionen av Android TV 14 syns en fjärrkontroll som Google inte har släppt.

48

Första Chromecast når vägs ände

Google meddelar att den första modellen av Chromecast inte får några fler uppdateringar eller teknisk support.

56

Google arbetar på ny Chromecast

Googles projekt med kodnamn "Boreal" uppges vara nästa generations Chromecast med Google TV.

13

Microsoft antyder en mediasticka för Xcloud i stil med Chromecast

Xbox-chefen Phil Spencer lämnar konkreta antydningar om att spelkonsoler kompletteras med mediaenheter för speltjänsten Xcloud.

154

Nya Chromecast når Sverige först till sommaren år 2021

Den som vill uppleva Google TV på företagets nya Chromecast får enligt officiellt uttalande vänta framåt sommaren nästa år.

24

Googles nya Chromecast stöder inte speltjänsten Stadia från start

Den nya versionen av Chromecast får mer avancerad mjukvara, men saknar möjligheten att strömma spel via Stadia från start.

96

Google presenterar Pixel 5, ny Chromecast och smart högtalare

En blandad kompott av nyheter träder fram ur skuggorna när Google håller låda, där det blygsamma flaggskeppet Pixel 5 är en del.

13

Google avtäcker hårdvarunyheter den 30 september

Under kvällen vankas bland annat Pixel 5-telefoner, en ny Chromecast med Android TV och även uppdateringar för smarta högtalare.

15

Google öppnar Stadia för alla Chromecast Ultra 

Google uppdaterar nu alla Chromecast Ultra-enheter med stöd för företagets strömmande speltjänst Stadia.

6

Google Pixel 4 lanseras den 15 oktober

Avtäckandet av Pixel 4 och andra nyheter i Googles produktutbud sker den 15 oktober. Utöver den nya telefonen är även nyheter inom det smarta hemmet och speltjänsten Stadia att vänta.

53

Google Nest Hub lanseras i Sverige – röststyrd assistent med bildskärm

Nest Hub erbjuder en 7 tum stor pekskärm och Googles röststyrda Assistent, för att kunna presentera information visuellt. Nu blir produkten tillgänglig i svenska butiker.

73

Google lanserar uppdaterad Chromecast i oktober

Mycket tyder på att Google inom kort lanserar en ny version av mediastickan Chromecast, som väntas visas under företagets evenemang den 9 oktober.

41

Google lanserar Chromecast Ultra med stöd för 4K UHD och HDR

Det blir en tredje och mer exklusiv generation av mediapucken Chromecast, som utöver bättre prestanda ger stöd för såväl 4K UHD, HDR och Dolby Vision.

37

Google visar Wifi-router och Chromecast med 4K-stöd den 4 oktober

Det blir inte enbart två nya telefoner under Googles evenemang i oktober. Nu talas det även om att bolaget släpper en router, Google Home och en Chromecast med 4K-stöd.

38

Google bygger in Chromecast i tv-apparater

Den populära och prisvärda mediastickan Chromecast är nu på väg att integreras i tv-apparater, vilket innebär ett avsteg från Googles tidigare strategi för att erövra vardagsrummet.