#rocket-lake

86

Intel "Rocket Lake-S" visar lovande enkelkärnig prestanda

Nya prestandaresultat visar att Intels elfte generationens stationära Core-processorer får 21 procent högre enkelkärnig prestanda.

75

Intel avtäcker detaljer om elfte generationens Core "Rocket Lake-S"

Uppdaterad: Kort efter AMD:s avtäckande av Ryzen 5000-processorerna lyfter Intel fram detaljer om elfte generationens Core.

70

Intel "Rocket Lake-S" uppges få höga klockfrekvenser och lägre prislapp

Ryktas få minnesöverklockning med styrkretsen B560, turbofrekvenser om 5,5 GHz och kraftigt förbättrad AVX-512-prestanda.

61

Intels stationära processorer får PCI Express 4.0 första kvartalet år 2021

Den som väntar på PCI Express 4.0 väntar till första kvartalet nästa år, då Intels stationära "Rocket Lake"-processorer släpps.

7

MSI bekräftar Rocket Lake-S kompatibel med samtliga LGA 1200-moderkort

Den enklaste styrkretsen H410 får Rocket Lake-S-stöd och såldes kan Comet Lake-S-ägare framöver uppgradera utan nytt moderkort.

30

Intel "Rocket Lake" kan få flertrådning som inte matchar kärnorna

Nästa generations Intel-processorer "Rocket Lake" kan bli först med den udda konfigurationen åtta kärnor och tolv trådar.

17

Snabbtitt: Asus ROG Strix Z490-E Gaming

Asus tar plats i testlabbet för en snabbtitt på det påkostade moderkortet ROG Strix Z490-E Gaming som hyser Intels "Comet Lake-S".

11

Intel Rocket Lake-S sägs kombinera kretsar på 14 och 10 nanometer

Teorier anger att Intel följer i AMD:s spår med blandade tillverkningstekniker på 14 och 10 nanometer med "Rocket Lake-S".

23

Intels år 2020 blir utan "Rocket Lake-S"

Uppgifter i produktplaner från Intel Partner Connect tyder på att "Comet Lake-S" och "Cascade Lake-X" får arbeta ostört året ut.

34

Intel "Rocket Lake-S" dyker upp i prestandatest

Sex kärnor med klockfrekvenser i närheten av dagens Core i5 skvallrar om att Willow Cove kan axla Skylake-manteln med värdighet.

22

Intels Alder Lake-processorer sägs få stöd för DDR5-minne

Processorerna i Comet Lake-familjen har knappt hunnit ut på marknaden innan detaljer om dess två efterföljare hittar ut på webben.

35

Intels Xe-grafikkort skymtas – instegskort med 3 GB grafikminne

Intel DG1 dyker återigen upp i en databas för prestandatest, och specifikationer i listningen bekräftar platsen i instegsklassen.

36

Gigabyte: "Intel Rocket Lake-S stöds av LGA 1200 och Z490"

Nästa år bjuder Intel processorer med ny arkitektur och nu bekräftar Gigabyte att Comet Lake-moderkort blir Rocket Lake-kompatibla.

48

Intel "Rocket Lake" avslöjas – ny arkitektur, Xe-grafik och PCI Express 4.0

En presentationsbild röjer många detaljer om Intels processorfamilj Rocket Lake, som blir först på åratal med en ny arkitektur.

37

Intel-processor med ny arkitektur hittar ut i prestandadatabas

En hitintills inte känd processor från Intel med sex kärnor och ny arkitektur tittar fram i databasen för Sisoft Sandra.