Borderlands 2

Förväntningarna inför Borderlands 2 har varit höga och under fredagen så släpptes spelet även här i Sverige. Spelet tar ännu en gång plats på den fiktiva planeten Pandora, om än med en starkt omformad och utökad scensättning. Utöver ökenlandskap i varierande nyanser av brunt så bjuds det nu även på gröna vidder, karg tundra och massiva städer.

Vapen, självfallet så finns det vapen, en skrämmande mängd vapen, föregångaren innehöll hela 17 750 000 unika skjutvapen, summan var tillräckligt hög för att Gearbox skulle landa i Guinness Rekordbok under kategorin 'mest användbara skjutvapen i ett spel'. Summan har Gearbox, enligt dem själva redan gått om i och med Borderlands 2, så det är bara för Guinness att börja räkna om på nytt.

Gearbox har till synes tagit åt sig av kritiken mot föregångaren och då speciellt de mot PC-versionen av spelet och lagt en extra tunna krut just på den. Någonting som enkelt går att urskilja på egenhand bara genom att ta en snabb blick på spelets inställningsmeny för just PC. Alternativen är snudd på för många att rabbla upp, men ta en titt på videon nedan och döm på egen hand.

Den som redan suktar efter en DLC till spelet kunde i början av veckan få sina begär delvis tillfredsställda då Randy Pitchford, VD för, såväl som en av grundarna av Gearbox, gav en liten ledtråd till vad temat för en framtida expansion kan komma att vara.

I've always wanted to ride a sail barge and drive a Sand Skiff. I've always wanted to do that, and we've got some cool stuff that's along those lines.

Torchlight 2

Torchlight 2, ännu ett spel med en stor hög av höjda förhoppningar kring sig. Föregångaren landade på Steam år 2009 och fick direkt en hängiven beundrarskara tack vare spelets modbarhet och säregna grafiska stil.

Det fanns dock en hake: inget multiplayer. Detta är dock åtgärdat med råge i och med Torchlight 2. Alla aspekter av det som gjorde det första spelet till en framgång har expanderats och utökats ännu en gång. Och allt detta utan att avvika från föregångarens låga pris. Torchlight 2 kostar nämligen runt 170 kronor.

n3NJ0.jpg

Spelet tar plats ett par år efter händelserna i föregångaren och sätter spelaren i kängorna på en av fyra arketypiska klasser. Berserker, din klassiska barbar-klass, vildsint i närkamp, slåss helst med ett vapen i vardera hand och har förmågan att tillkalla andedjur för att bistå i stridandet. Outlander, tänk "ranger", lätt och smidigt med fokus på avståndskamp och lättare magi.

Engineer, spelets "tank" – en tung slagskämpe som helst använder tvåhandad beväpning eller en handkanon, kan även konstruera diverse robotar såväl som klä sig i rustning som under strid kan laddas med energi som sedan kan släppas lös på fienden. Och sist men inte minst, Embermage, fullfjädrad magiker med full kontroll över diverse elementbaserad magi.

Värt att notera är även att spelets soundtrack finns att införskaffa alldeles utan kostnad. För den som tycker att tonerna har en distinkt smak av Diablo så beror detta på att de är komponerade av Matt Uelmen, som komponerade musik för just Diablo och Diablo 2.

Soundtracket släpptes tekniskt sett redan i juni, men då i mycket limiterad utgåva, men är som sagt nu tillgänglig för allmän avnjutning.

WlmZj.png

Humble Indie Bundle 6

I dagarna släpptes även Humble Indie Bundle 6, som råkar innehålla just Torchlight såväl som en rad andra blygsamma indie-skapelser. Konceptet är enkel. Betala så mycket du vill för samlingen, bestäm själv hur du vill att pengarna skall delas upp mellan välgörenhet, Humble Bundle Inc. och utvecklarna bakom spelen.

Samlingen innehåller följande spel, Rochard, Shatter, S.P.A.Z., Torchlight, Vessel, och Dustforce (notera att du endast erhåller Dustforce om du betalar mer än genomsnittssumman). Soundtrack för alla spel utom Vessel ingår även i samlingen.