Det är dags för Dreamhack Winter 2015. Redan nu står dörrarna till Elmias mässhallar öppna, och klockan 16:00 i eftermiddags släcks belysningen för att rulla igång den officiella invigningen.

För riktiga entusiaster väntar inte bara festival och spelande, utan även möjlighet att spana in riktigt fina datorbyggen under Casemod Championship. Tävlingen är uppdelad i två klasser, där den mest exklusiva består av ett antal på förhand utvalda bidrag.

Mästerskapsklassen till Dreamhack Casemod Championship 2015

Namn

Projekts namn

Land

August Lindgren

Vintage Reborn

Sverige

Alexander Ygdén

Sverige

Björn Erlandsson Scharp

Sverige

Daniel G Ask

Project Tatami

Sverige

Fabian Olsson

Sverige

Francisco Paupério

Portugal

Hans Peder Sahl

HEX GEAR R40 Engineering Station

Danmark

Justin Ohlsen

Origami

Australien

Mikael Persson

Oakbox Mk1

Sverige

Oskar Bergman

Dark Knightmare

Sverige

Tim Pettersson

FRAMED

Sverige

Zachariah Munton

USA

Totalt handlar det om tolv ambitiösa projekt från bland annat Sverige, USA och Australien. Flera av namnen och byggena känns igen från SweClockers galleri och forum, vilket ger utmärkta möjligheter att på förhand gotta ned sig i detaljerna.

Den som inte kom med till mästerskapsklassen behöver dock knappast misströsta. Casemod Championship innehåller även en öppen klass, där alla som vill får delta. Första kvalificeringsomgången går av stapeln redan ikväll, och den andra under morgondagen.

Schema för Dreamhack Casemod Championship 2015

Dag

Tid

Händelse

Torsdag 26/11

19:00 – 20:30

Kvalificeringsrunda 1 för öppna klassen

Fredag 27/11

19:00 – 20:30

Kvalificeringsrunda 2 för öppna klassen

Lördag 28/11

12:00 – 14:00

Utställning av de tolv bidragen i Championship class

15:00 – 16:00

Juryn överlägger bakom stängda dörrar

16:00 – 17:00

Vinnarna presenteras på stora scenen

Samtliga bidrag kommer att bedömas av en jury, där profiler från branschen tittar på allt från innovation till byggkvalitet. Juryn består av Lucas Gardebrand från föreningen Swerigs, Mike Petereyns från belgiska PC-customs, moddaren Hannes Fredriksson samt Johnny Stone från Webhallen. Mer om Dreamhack Casemod Championship finns att läsa på festivalens webbsida.

Det blir även en traditionsenlig SweClockers-träff på Dreamhack Winter 2015! Vi träffas i Fan Zone (lobby syd) klockan 15:00, lördag 28/11. Mer information finns på Dreamhacks webbplats.

► Läs alla artiklar från #dreamhack