Användare som kör Windows 7 eller Windows 8.1 har under en längre tid kunnat uppgradera till Microsofts senaste operativsystem Windows 10 helt kostnadsfritt. Detta erbjudande gällde dock endast till den 29 juli i år och Microsoft väljer därför nu att ta bort uppgraderingsapplikationen i de äldre operativsystemen.

Totalt tar Microsoft bort sju stycken applikationer kopplade till uppgraderingen till Windows 10, som programvara för att lära användare mer om operativsystemet och för att starta själva uppgraderingsprocessen.

Flera användare rapporterar dock att det fortfarande går att uppgradera till Windows 10 med hjälp av en Windows 7- eller Windows 8.1-produktnyckel. Detta fungerar dock endast vid en komplett ominstallation av operativsystemet, och alltså inte vid uppgradering från ett redan installerat operativsystem.

Microsoft har tidigare meddelat att Windows 10 blir den sista stora versionen av operativsystemet. Planen är istället att Windows 10 blir en plattform som Microsoft kan bygga vidare på med nya funktioner genom kontinuerliga uppdateringar.