Inledning

Kopparrör är ett populärt alternativ till plaströr och slang vid bygge av vattenkylning. Det ger datorn ett elegant utseende. Det går att använda sig av både rå koppar eller förkromade kopparrör, beroende på vilken stil man föredrar.

Precis som vid böjning av akrylrör behövs det speciella verktyg för att uppnå ett bra resultat. Missa inte videon på sida 3 där jag går igenom hur rörbockningsprocessen!

Vattenkylningstillverkaren Phanteks har numera ett brett vattenkylningssortiment vilket underlättar för den som vill ha alternativ till klumpiga bockningsverktyg eller kunna vara med flexibel i designen av rören.

phanteksangled.png

Sortimentet för adaptrar och anslutningar för rör expanderas ytterligare hos tillverkaren Phanteks. Storleken på rör som stöds är både 12 mm och 16 mm.

Phanteks har tidigare lanserat vinklade adaptrar och anslutningar för rör som ett komplement eller alternativ till att böja. I denna guiden kommer jag visa hur dessa används men även gå igenom bockning av rör. Läs vidare för att se hur det går till!

Ordlista

Adapter - en sorts mellankoppling som kombineras med rör eller andra adaptrar och anslutningar.
Anslutning - ansluts direkt i själva vattenkylningskomponenten, till exempel ett block eller radiator, oftast bestyckad med standarden G1/4-tums gänga.

I samarbete med Phanteks

Phanteks_logo.png

Denna artikel produceras i samarbete med Phanteks. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.

Vill du veta mer om vattenkylning?

Underhåll och rengöring av vattenkylning
Stiligare vattenkylning med akrylrör
► Medlemsguide: Kom igång med vattenkylning