Permalänk
Medlem

Datorn startar inte!

Hej har haft lite problem med datorn på senaste tiden. Mailade fram och tillbaka med komplett och dom tyckte min förklaring nedan lät som om det var något fel på moderkortet. Skickade in den till dom och dom har testat den men hittar inget fel. Så nu vet jag inte vad jag ska göra... Någon kunnig som kan lista ut vad som kan vara fel? Alla delar förutom Hårdisk är nytt.

"Plötsligt stängde datorn av sig medans jag använde den. Försökte starta den igen och alla fläktar går igång men inget syns på skärmen (den förblir svart). Kommer inte ens in i bios. Efter ungefär 30 sekunder startar datorn om sig själv igen och sen upprepar samma sak igen.
Har prövat med ett annat grafikkort samt kört med en minne
ssticka itaget."

Operativsystem: Windows 7
Processor: Inte core i5 quad 750
Moderkort: Gigabyte GA-p55M-UD2
Minne: 2x 2048 cosair ddr3
Grafikkort: HD 4890 HIS
Hårddisk: 2x gammla 7200 500gb diskar
Nätaggregat: Cosair 550w

Permalänk
Medlem

har samma problem med en gammal dator jag har, allting startar, fläktar nätagg hårddiskar o så men jag får ingen bild, inte ens bios.

hoppas nån kan hjälpa oss stackare

Permalänk

låter faktist som processorn. Har du några leds på moderkortet. jag har en led som heter CPU led. När processorn inte ville spela med, för mig så börja den lysa rött. dock var det inte för den prollen var trasig utan för en ram sticka inte var ordentligt i tryckt. Då gick facktisti inte heller graikkorts fläkten igång.men känner igen det från min gammla amd burk gjorde så när jag hade krökt pinnarna på prollen. men behöver inte vara samma fel för det. kan möjligt vis va dina minnen med.

Permalänk
Medlem

Sitter med exakt samma bekymmer, trodde det var moderkortet som spökade så jag skickade in det.

Men fick till svars att det fungerade utmärkt(!)
Hur ska man kunna veta vilken del det är isf?
Sitter med ett ASUS P5q-e moderkort och intel q9650 prolle.

Finns ingen indikation på något sätt vad som är galet (varken ljud eller ljus) på moderkortet.

Provat att byta minnes stickor och g-kort men utan resultat.
Enda som kvarstår är ju då processorn som jag inte kunnat korstesta då jag inte har något moderkort som stödjer den.

Och isf, varför lägger en processor av för? Datorn har funkat klockrent i 3 månader och aldrig varit klockad.

Visa signatur

Intel C2Q 9650 / Samsung skit minnen / ATI Radeon 5850 / Samsung 22"

Permalänk
Medlem

Jag tycker ni ska testa med ett annat nätagg också, det verkar ha glömt bort i denna tråd.

Visa signatur

| Ryzen 7 3700X | Radeon RX 6800 |

Permalänk
Medlem

Har prövat nättagget också och det fungerar felfritt. Nu är det antingen CPUn eller att båda minnena och gått sönder sammtidigt vilket inte är så troligt. Ska skicka in CPUn imorgon till komplett och hoppas till gud att det är den, om inte så har jag slängt bort 1000kr på frakt och felsköningsavgifter..

Permalänk

Herre gud hade IDENTISKT problem till vad du beskrev för bara någon månad sen. Dock startades datorn aldrig om, fläktarna och LED lamporna bara körde på. Jag skickade in hela burken till Komplett och de konstaterade att moderkortet hade defekt. Därefter förstördes Grafikkortet och nätaggregatet under deras stress test. Nu sitter jag och har väntat i snart 3 veckor för att få gå och hämta den.

Permalänk

Hade också detta problemet med min dator att den startade osv men ingen bild men de visade sig att processorn satt fel och hur fan lyckas man med de xD (jag som monterat datorn^^)

Men de är la bra att du inte behöver betala nått i alalfall

Permalänk
Medlem

hmm hur missade jag denna tråd, precis samma fel just nu. provat olika minnen var för sig osv osv. 100% på att min processor sitter rätt men ska kolla om jag lyckats krökt något på den nu för säkerhets skull.

IOF så vägrar mina leds i chassit att lysa... både power och hdd ,kan detta betyda något?

Visa signatur

Byter hårdvara alltför ofta.... Mest troligt sitter jag på en dator med någon linuxdist på.

Permalänk
Medlem

löste mitt problem genom att upptäcka att 8pins kontakten på nätagget var delbar... stoppade i den saknade 4 pin kontakten och allting var frid och fröjd

Visa signatur

Byter hårdvara alltför ofta.... Mest troligt sitter jag på en dator med någon linuxdist på.

Permalänk
Medlem

Mailade komplett och sa att jag vill skicka in cpun men dom tyckte jag skulle pröva nätagget då det var enligt dom mycket ovanligt att processorn går sönder.Har prövat nätagget och det funkar perefkt så det måste vara cpun det är fel på. Om det inte är det och jag måste betala frakt och avifter igen begår jag självmord.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ymer2
Mailade komplett och sa att jag vill skicka in cpun men dom tyckte jag skulle pröva nätagget då det var enligt dom mycket ovanligt att processorn går sönder.Har prövat nätagget och det funkar perefkt så det måste vara cpun det är fel på. Om det inte är det och jag måste betala frakt och avifter igen begår jag självmord.

Sitter själv och testar nätagget och det funkar klockrent här med.
Dock så tror jag att både mitt G-kort och prollen är väck :/
Kan det bli så att det ena dra med sig det andra?
Tjuriga är att jag köpte prollen privat och killen hör inte av sig ang. garanti etc. :/

Ska se om jag hittar någon som är villig att testa mitt g-kort och se om det funkar hos honom/henne.

Visa signatur

Intel C2Q 9650 / Samsung skit minnen / ATI Radeon 5850 / Samsung 22"

Permalänk
Medlem

ett långskott kanske men än gång i tiden så snurrade min prolle fläkt fel håll,kolla detta oxo..då blev processorn varm o stängde av sej! det tog väldigt lång tid att hitta detta fel,ofta ser man att det rör sej bara!

Visa signatur

Chassi: Phanteks Eclipse G360A D-RGB | Intel Core Intel Core i5 13600KF | CPU Kylare: ASUS TUF Gaming LC 240 A-RGB | Moderkort: ASRock Z790 Pro RS | Minne: ADATA XPG 32GB DDR5 5200MHz | Hårddiskar: Crucial P3 Plus M.2 NVMe SSD 1TB M.M | Grafikkort: RTX 3080 | Nätaggregat: Corsair RM850e 850W | Bildskärm: Gigabyte 34" G34WQC A QHD VA 1500R 21:9 144 Hz

Permalänk
Medlem

Enligt den lilla erfarenhet jag har så brukar det oftast vara minnena eller grafikkortet som är problemet om man inte får bild överhuvudtaget och fläktar etc går igång.

Testa andra minnen, rycka ut grafikkortet och koppla in skärmen i inbyggda på moderkortet ist (om sådant finns, annars får ni väl försöka hitta något att låna)

Det hade jag testat innan jag gjort något förhastat iaf.

Permalänk
Medlem

Jag har liknande problem.
Jag sitter och försöker sätta ihop ett system åt min polare men jag får den inte att starta! Jag har provat att använda ett av mina grafik kort och även mitt nättagg, och mina minnen. Jag har skickat iväg processor, minnen och moderkort till komplett och dom hittar inge problem. Jag fattar verkligen inte som är fel eller vad jag har gjort för fel. Just nu sitter jag och kör datorn utanför ett chassi.
Det jag gjort:

Suttit dit CPU åt rätt håll
fläkten sitter där den ska
lagt dit minnen och dom sitter bra
Graffik kortet sitter bra med sina 2 6pins kontakter i
8pins och 24pin kontakterna till moderkortet sitter i
ett ps2 tangentbord.
och en hårddisk

Vad jag vet så behövs inte det mer för att starta ett system, men jag får inte fram nå bild! Det enda som händer är att allt lyser som det ska och allt har el, men jag får ingen bild.

Nån som kan hjälpa mig?

systemet jag sätter ihop är:

XFX X58I moderkort
Intel Core™ i7 Quad Processor i7-930
Corsair XMS3 DDR3 1600MHz 4GB CL9
MSI N285GTX
Cooler Master Silent Pro 700W PSU
WD VelociRaptor 150GB hårddisk