Permalänk
Medlem

Xbox 360 - Fläktbyte

Jag håller på med en casemod till min 360 just nu men tänkte tjuvstarta med lite gamla bilder i väntan på att jag får nya kapklingor och kan börja jobba (samt fota) på det projektet. Den här gången skall vi bara titta lite närmare på när jag gör ett vanligt, hederligt fläktbyte i en Xbox 360. Jag hade tyvärr inte någon form av gallerifunktion eller guide i åtanke när jag arbetade utan fotade mest för eget bruk, saknar ni bild på något specifikt eller undrar över något är det bara att höra av sig.

Xbox 360 - Fläktbyte

Visa signatur

}-]..[-{

Permalänk
Medlem

Det blev bra

Visa signatur

Q9550@3,9 /4Gb-Dominator /2x Ati 3870@840 -2200 /Antec P190
20084 3DMarks.

Permalänk
Medlem

Tyckte det var jävligt nice Brötar det mkt eller?

Permalänk
Medlem

VIll gärna ha en video på ljudnivån!

Visa signatur

Krusidullen är stulen

Permalänk
Medlem

Tack, jag fick det att funka så jag är nöjd.

Goo5e: Sorry, är inte riktigt helt med på vad brötar innebär

SuperSverker: Ja, försökte styra det idag men micen på min mobil gör att det låter ännu mer än med OEM-fläkten monterad. Dessutom har jag bara en 360 hemma just nu och utan referensljud blir det ju ändå inget skoj. Kan dock berätta att jag inte märker någon oerhörd skillnad vid t.ex. spelande. Största anledningen till det är förmodligen att jag kör de flesta spelen från hårddisken. Jag har förstås testat att köra spel från DVD-läsaren efter installation för att jämföra, jag tycker mig märka en förbättring men det kan ju förstås vara inbillning. Sen får jag väl erkänna att jag antingen kör med rätt maxat ljud på surroundet alternativt med hörlurar när jag lirar så ljudnivån just då har ju aldrig varit några problem.

Däremot så märks det som sagt, om än subtilt, vid andra tillfällen. Nu låter ju det som ett ganska dåligt betyg men även om vinande och oljud minskar relativt lite och man bara jämför rakt upp och ner så blir det desto större skillnad i längden. Tidigare blev man riktigt trött i huvudet om man låg och kollade på t.ex. ett par American Dad-avsnitt eller film och hade normal eller låg volym på stärkaren, det slipper man helt nu och med tanke på att jag lärde mig ytterligare lite mer om att pilla med och i en Xbox 360 på kuppen så anser jag att det var värt sina 200 spänn med frakt

Visa signatur

}-]..[-{

Permalänk

Lägg upp bild med en nightshot när man ser de röda LED'en

Visa signatur

Fractal Design Arc, Corsair hx750W, Crosshair IV Formula
Amd Phenom II 1055t@3,5ghz, Corsair H50 kylare, Corsair Dominator GT 2x2gb 1600mhz
XFX Amd Radeon 6970 OC 2gb gddr5, WD Caviar Black 1TB sata 3.0
3x BenQ 24" LED Eyefinity ( G2420HDBL )
Windows 7 x64 Ultimate

Permalänk
Inaktiv

Funderade också på ett liknande byte förut till mitt gamla kryssbox men ändrade mig och köpte ett nytt istället. Hörde att dessa fläktar var nästan lika högljudda som orginalet dock?

Kanske bara ett rykte

Permalänk
Medlem

Ja, det är ingen superskillnad, det måste man komma ihåg men enligt mig är det definitivt värt slantarna för skillnaden märks ju trots allt fortfarande. Som jag skrev tidigare märker man framförallt detta när man inte längre stör sig på fläktsurr medan man kollar på film etc. streamat via 360:n och har relativt låg volym på systemet (eller typ slökollar TV-serier på kvällen snarare).

Sen finns det ju flera olika "originalfläktar" som anses olika bra/dåliga så det är ju lite svårt att jämföra p.g.a det med. Nu förstod ju jag vad du menade men ändå.

Visa signatur

}-]..[-{

Permalänk

Xbox FTW!

Permalänk
Medlem

Vet att det är länge sedan men var köpte du utbytesfläkten?
Fixade rrod på ett xbox här om dagen och skulle nog vilja fixa lite bättre luftflöde.
(fick det kastat efter mig när dom ändå skulle slänga det på tippen)

Visa signatur

MediaCen= Playstation 4, Playstation 3, Xbox 360, Proj= Epson TW700, Projduk= Grandview Cyber 100" tab-tension, Receiver= Marantz SR-6005, Front= Jamo S708, Cen= Jamo D8CEN, Surr= Jamo D8SUR, Surr bak= Jamo D8SUR, Sub= REL T3 + Audiovector K-Sub Signature, Köpta filmer= 1000++ och stiger stadigt