Telia filtrerar internet för att blockera barnporr

Permalänk
Avstängd
Skrivet av mfm:

Just DU verkar vara en mysig kille som är för att man öppnar alla svenskars brev och läser innan de levereras i brevlådan, de kan ju innehålla barnporr! Think of the children!

Nej, fy fan.

DU verkar vara en mysig kille som vill döda kristna med senapsgas!

Eller... vi kanske inte ska hitta på saker om varandra?

Permalänk
Medlem
Skrivet av SS_Martha:

Mycket skrämmande att ca 50% inte kan tänka längre än näsan räcker, utan svarar med reptil-hjärnan! Du måste välja! Antingen ett fritt internet, eller ett censurerat. Har man en gång gläntat på censur-dörren så är det oerhört svårt att stänga den igen. Och har man väl börjat censurera så kommer det att missbrukas. Idag barnporr, imorgon "fel" åsikter! Censur är alltid av ondo, och hör endast hemma i diktaturer!

ISP's ska inte överhuvudtaget lägga sig i vad trafiken består av. Tvärtom alla former av begränsning av trafiktyper (t ex blockering av skype i mobilnät) borde vara olaglig. Det är polisen som skall jaga brottslingar, och pedofiler!

Håller med 100%

Permalänk
Skrivet av kungkryss:

...Japp, det handlar inte alls om gränslöst lidande för obeskrivligt många barn.. alltså vilket hån mot alla utsatta...

Nej, det handlar inte om barnporr, eller barns lidande! Det är bara ett svepskäl...

Den egentliga sakfrågan är censur. Ändamålet helgar inte medlen. Censur är aldrig något positivt.

Visa signatur

Förvirrad...

Permalänk
Medlem

Jag tror att de har filtrerat sedan ett tag nu, här om veckan så sökte jag på "mexican donkeyballs goes wild" och fick inte en enda träff! :-S

Visa signatur

Om du vill att jag ska se ditt svar så tryck på Citera.

Permalänk

Förstår inte vad tecknat har med barnporr å göra. En "animerad tjej/kille naken" är la fan inte barnporr det är teknat.. Ansiktet kan se ut som 12 men kroppen 50 eller tvärt om pga det är tecknat tycker inte det ska räknas som barnporr..

Där emot ser jag inget fel med censurera barn porr så länge det är barnporr och inte porr eller tecknat.. sen vem avgör om det är barn porr eller inte.
finns tjejer som är 19 som ser ut som 14 är det barnporr då ?

Visa signatur

I was in Hong Kong and this guy on the street was selling these dodgy-looking CDs labelled 'Rindows' and 'Frotoshop'.
Display driver uninstaller

Permalänk
Medlem
Skrivet av SS_Martha:

Mycket skrämmande att ca 50% inte för står att man inte kan äta kakan och ha den kvar! Du måste välja! Antingen ett fritt internet, eller ett censurerat. Har man en gång gläntat på censur-dörren så är det oerhört svårt att stänga den igen. Och har man väl börjat censurera så kommer det att missbrukas. Idag barnporr, imorgon "fel" åsikter! Censur är alltid av ondo, och hör endast hemma i diktaturer!

ISP's ska inte överhuvudtaget lägga sig i vad trafiken består av. Tvärtom alla former av begränsning av trafiktyper (t ex blockering av skype i mobilnät) borde vara olaglig. Det är polisen som skall jaga brottslingar, och pedofiler!

Vi kanske ska bli en anarki när när vi ändå håller på? Blockering av barnporr är inget som behöver leda till att internet blir helt censurerat som i Kina. Polisen blockerar ständigt sidor med starkt innehåll som bland annat barnporr och har gjort det i flera år så det är inget nytt, och vi har hittills inte blivit någon diktatur, så varför skulle Telias blockering av barnporr leda till diktatur?

Ibland måste man bekämpa eld med eld, annars så sprids branden. Om ingen tar upp kampen mot barnporr, hur ska det då kunna bekämpas? Polisens spärrar är väldigt klena och det räcker med en vanlig VPN för att gå runt spärrarna. Det Telia gör är att dom blockerar hemsidans IP och gör det hela betydligt svårare för pedofiler att gå runt.

Leder det hela till att allt spårar ur och Telia blir maktgalna så är det ju bara att byta leverantör och det vet Telia om, dom vet även om att folk kommer protestera mot blockering av t.ex. Skype, så därför kommer det att stanna vid blockering av sidor med koppling till grova brott. Men varför skulle man protestera mot blockering av barnporr om man inte kollar på sånt? Rädslan för att eran kära japanska hentai ryker med?

Kom tillbaka när det rör sig om något som INTE bör censureras i stället för att kämpa emot när olagliga saker blir censurerade. Internet ska vara fritt, men det ska inte gå så långt så att det blir en anarki där allt ska vara lagligt. Det måste vara någon ordning och reda på internet. Precis som att Sweclockers har sina regler och bannar användare som bryter mot deras regler så har Telia sina filter som blockerar grovt olagligt material.

Visa signatur

Intel i5 12600K | Asus TUF Gaming Z690-Plus D4 | Asus Geforce RTX 3060 Ti | 32 GB DDR4 | Fractal Design North | Corsair iCue Link H100i | Cooler Master V750 Gold i Multi

Permalänk
Medlem
Skrivet av fille3002:

gissar att minst 99% av de som röstat nej är emot barnporr, men inte censurer. Läs mitt förra inlägg så kanske du förstår att det är busenkelt att gå runt ett sådant filter. De borde gå efter de som håller på med barnporr - inte förhindra dem från att hitta det. Steget från barnporrcensur till censurering av annt är mycket mindre än steget från barnporrcensur till slutet för barnporr.

Som det redan skrivits i tråden, majoriteten av de som skapar materialet finns troligtvis utanför landets gränser, vilket gör våra rättsliga möjligheter att påverka det ganska begränsade. Dock är också konsumerandet av barnporr olagligt i Sverige och därav görs insatser för att försvåra detta.

Man kan fortfarande tycka att det är fel väg att gå men argumenten bör vara relevanta till vad som är olagligt och vad som kan göras inom rikets gränser.

Permalänk
Medlem

Jag svarade nej för att Censur är alltid fel väg att gå , som att måla för fönstren för sin kåk för man inte gillar världen utanför.

Man döljer bara problemet , den riktiga lösningen är att stänga ner servrarna direkt istället för att dra på skygglapparna.

* De riktiga äcklen vet redan hur de går runt detta.
* Ändamålsglidning har redan skett , DNS listan ville få in piratebay och hade sidor om bonsaiträd
* Det finns ingen eller dålig insyn i hur blockeringen sker och vad som blockeras och varför , man är helt utlämnad till organisation X och Telias godtycke.

Visa signatur

RYZEN 7-3700X ,ASUS Crosshair VI HERO ,G.skill Ripjaws V Black 3600MHz 32GB ,Noctua NH-D15-SE-AM4 ,Samsung 960 EVO NVMe M.2 SSD 250GB , ASUS Geforce RTX 3080ti TUF Gaming ,Fractal Design Define R5 , Corsair RM850x 850W

Permalänk
Medlem
Skrivet av CitroFrukten:

finns tjejer som är 19 som ser ut som 14 är det barnporr då ?

Ja, i Australien.

Visa signatur

Fuck fruit! Sitting around being all smug on trees and in pies.
En vänlig liten puff blev en hatisk knuff.
Keso är köttfärs gjord på mumintroll.

Permalänk
Skrivet av Dava:

Jag tror inte att det dröjer länge förrän de börjar blocka fildelningssidor..

Men det är ju bra att de blockerar barnporr! Men borde inte typ Microsoft eller Apple ta initiativ och blockera sådan redan i Operativsystemet! Eller varför inte ha spärren i webbläsaren?

Det är dåligt. Förhindra uppkomsten av barnporr istället. Om Apple eller Microsoft skulle förhindra det i operativsystemet så skulle folk hata dem för att censur existerar alls. Samma sak med webbläsare. Linux skulle gå upp i toppen som ett censurfritt alternativ.

Visa signatur

Pappy :"Backup: Skyddar mot datafel när du på fyllan raderar 200GB pr0n och laddar hem två säsonger teletubbies istället."
Jocke1100 :"Det är väl en mekanisk kylavledning... Typ analog kylpasta..."

Permalänk
Medlem
Skrivet av SS_Martha:

Och har man väl börjat censurera så kommer det att missbrukas. Idag barnporr, imorgon "fel" åsikter!

Det "fina" är ju att det räcker med att filtrera barnporr så kan man även filtrera alla med fel åsikter utan någon som helst förändring. Det räcker bara med att anklaga de med fel åsikter för att sprida barnporr, och så censurerar man. Det kommer garanterat inte behövas bevis utan folk lär vara skyldiga tills motsatsen bevisats (och hur bevisar man att man inte spridit barnporr? Det gör man inte).

Visa signatur

Main Core i9-9900k | NH-D15 | ROG STRIX Z390-F | 16GB DDR4 3200 MHz LPX | STRIX 2080 Ti GAMING OC | Samsung 970 EVO 1TB + Toshiba XG5 256GB | RM650X | R5 Blackout
HTPC/Barndator: Core i5-8400 | ASUS PRIME B360M-A | 16GB DDR4 2666 MHz | STRIX GTX 1070 OC | 2 x Toshiba XG5 256GB
Extradator: Core i7 870 | ASRock H55M-LE | 8GB 1600 MHz | Intel 320 120GB | HD6950 2GB | VX 550W

Permalänk
Skrivet av Evil Peter:

Angående det jag gjorde i fetstil; det uttalandet stämmer inte. När det väl ligger på nätet har ett brott redan inträffat men lagstiftningen är tydlig på att även att konsumera sådant material är ett brott. Det som diskueras i tråden är naturligtvis ett sätt att försvåra det sistnämnda brottet, inte det förstnämnda.

Detta är menat som ett förtydligande och är inte ett argument kring effektiviteten av insatsen.

Tack för förtydligande, kanske får göra en edit där. Det jag vill säga är det enligt mig det värsta brottet är det första och det jag tror den enskilde individen far mest illa av. vilket jag tycker ska stoppas i första hand innan men går på censurering.

/S

Visa signatur

Louqe Raw S1,||H2O||, AMD R5 7600, ASUS B650E-I, 32GB DDR5 6000MHz, AMD 5700 XT EKWB vattenblock, Corsair SF600, WD Black SN850 1TB, Crucial MX500 1TB, Win 11 Pro 64bit, Gigabyte G34WQC, Sennheiser HD650, Objective 2.

Permalänk
Skrivet av Ant3:

Jag ser att de finns MINST 454 medlemmar här på Sweclocker som jag personligen skulle banka skiten ur om dom yttrade sin åsikt i detta till mig i mitt hem!

Tror jag talar för ALLA oss som har barn!

Våld är lösningen på att folk inte tycker som dig eller känner att det är rätt lösning?

Visa signatur

CPU: Intel 920 3,33GHz | RAM: A-data 6x2048MB | HDD: Intel X25 160GB G2 | Moderkort: Asus P6T SE | PSU: Fractal Newton R2 1000W | Gfx: 2X Radeon HD 6970 | OS: Windows 7 | Chassi: Corsair Obsidian 800D | CPU-Kylare: Noctua NH-U12P

Permalänk
Medlem

Jag tycker även man kan diskutera vart gränsen för barnpornografi går.
Alla vi som är födda på 80-talet har bergis en massa gamla kort hemma där vi leker nakna i vattenspridaren på trädgården. Idag som förälder måste man tänka en extra gång innan man fotograferar sitt barn och lagrar i datorn. Det jag som pappa kan se på fotot är min dotter som leker naken på golvet med hunden kan i någon annans ögon vara en väldigt olämplig bild.

Jag tycker inte Telia som ISP ska vara den som bestämmer vad i detta. Vi har lagar för det, och intresseorganisationer som arbetar enbart med detta. Vi bör därmed lämna ett sådan arbete till dem.

Visa signatur

"Claiming Java is good because it works on all OS' is like claiming anal sex is good because it works on all genders"

Permalänk
Medlem
Skrivet av P-NILZ:

Du tycker inte att det är skrattretande att lagen ställer dina barn på samma nivå som teckningar?

Det skilldrar fortfarande något som vissa sjuka individer går igång på. Att safea med att det är tecknat är bara en ursäkt för att kunna rättigfärdiga sina sjuka fantasier för sig själv.
Sitter man och onnar till våldtäkts och barnporrs hentai så är det nog läge att ringa en bra psykiatriker tycker jag.

Visa signatur

Intel 7700K @ 5,1ghz (Binned) | Custom H2O Loop | Asus Maximus IX Hero | 32GB Corsair @ 3200mhz | GTX 3080 | Samsung 960 EVO 500GB | Samsung 870 EVO 500GB | Samsung 860 EVO 2TB | Soundblaster Z-Xr | Asus ROG Swift PG279Q | Corsair 850W-HX | Thermaltake The Tower 900

Permalänk
Medlem

Den som tror att censur är lösningen på ett reelt problem borde verkligen flytta till Kina, nu.
Vänta inte, åk redan idag.

För så länge ni bor i ett demokratiskt samhälle kommer det alltid finnas folk som är beredda att kämpa för vår RÄTT till ett öppet och fritt samhälle.

Saker som är olagliga är inte relevanta i detta sammanhang, här pratar man inte om att göra något åt det olagliga, bara införa censur.
Censur hjälper inte till att åtgärda problemet, det sopas bara under mattan.
Behöver väl knappast belysa problemet med att när censuren väl är verklighet är det bara en tidsfråga innan precis alla obekväma saker hamnar på censurlistan. Högerextrem politik, vänsterextrem politik, allt som kritiserar makten?

Lös problemet genom verkliga insatser mot de som distribuerar detta, det finns redan lag som ger rätt att få ut användarinformationen bakom de som sitter vid barnporrsidor, då barnporr ger mer än 2 års fängelse.
Så gör ert jobb istället för att hitta en enkel lösning.

Dumma ****** människor.

- Fotnot: Det värsta med censur är ************

Permalänk
Skrivet av Evil Peter:

Som det redan skrivits i tråden, majoriteten av de som skapar materialet finns troligtvis utanför landets gränser, vilket gör våra rättsliga möjligheter att påverka det ganska begränsade. Dock är också konsumerandet av barnporr olagligt i Sverige och därav görs insatser för att försvåra detta.

Man kan fortfarande tycka att det är fel väg att gå men argumenten bör vara relevanta till vad som är olagligt och vad som kan göras inom rikets gränser.

I så fall är väl övervaknings-vägen bättre? Ta fast de som håller på med barnporr istället för att tvinga dem att ta omvägar dit? Jag är dock emot båda alternativen, men det antar jag att andra inte är.

Skrivet av P-NILZ:

Ja, i Australien.

gäller även det omvända? alltså att en 14-åring som ser ut att vara 19 är laglig?

Visa signatur

Pappy :"Backup: Skyddar mot datafel när du på fyllan raderar 200GB pr0n och laddar hem två säsonger teletubbies istället."
Jocke1100 :"Det är väl en mekanisk kylavledning... Typ analog kylpasta..."

Permalänk
Medlem
Skrivet av P-NILZ:

Ja, i Australien.

I Sverige också, eftersom Simon Lundström blev fälld så innebär det att material som SER UT som barn utgör barnporr, ritade streck eller din 18+ åriga flickvän som är platt om bysten eller saknar kurvor.

du kan ha sex med henne men ajjabajja att ta bild eller filma.

Visa signatur

Xeon E5450@3.2ghz
9800GTX+

Permalänk
Medlem
Skrivet av Saandberg:

Tack för förtydligande, kanske får göra en edit där. Det jag vill säga är det enligt mig det värsta brottet är det första och det jag tror den enskilde individen far mest illa av. vilket jag tycker ska stoppas i första hand innan men går på censurering.

/S

Ja, jag tror nog vi alla håller med om att framställningen av materialet är ett mycket grövre brott än konsumeringen av det. Risken finns dock som sagt att det mesta materialet tillverkas utanför vårt rättsområde, vilket begränsar våra insatsmöjligheter (jag utgår dock från att det finns ett fungerande internationellt samarbete).

Just konsumtion av materialet är ju dock tyvärr ett brott som aldrig går att komma åt utan någon form av övervakning.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrfisse:

Det skilldrar fortfarande något som vissa sjuka individer går igång på. Att safea med att det är tecknat är bara en ursäkt för att kunna rättigfärdiga sina sjuka fantasier för sig själv.
Sitter man och onnar till våldtäkts och barnporrs hentai så är det nog läge att ringa en bra psykiatriker tycker jag.

Var och en får väl bli salig på sin fason?

Visa signatur

Fuck fruit! Sitting around being all smug on trees and in pies.
En vänlig liten puff blev en hatisk knuff.
Keso är köttfärs gjord på mumintroll.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Chrisj:

Jag tror att du missar skillnaden mellan fysiska övergrepp på barn och spridandet av barnporr. Barnet i fråga blir inte mindre våldtaget för att barnporren censureras. Jag personligen tror att den bästa lösningen är som någon nämnde här tidigare, att man går på server ägare och dylikt, ser till att få ut användaruppgifter och sätter dit personerna bakom barnporren och även de som begår de faktiska övergreppen, att göra censurverktyg tillgängliga på internet är inte en bra väg att gå. Man kan lätt tro att verktygen inte kommer att missbrukas, men det börjar snabbt klia i fingrarna på de som har makten över censuren.

Varför ska de som sprider barnporr åka dit då? De har inte gjort något, så vida de inte våldtagit barnen i fråga själva. Det borde väl vara fritt fram då? Varför ska det ens vara olagligt?

Eller är helt enkelt så förståndsbegränsad att du inte förstår sambandet mellan våldtäkt av barn och barnporr? *förvirrad*

De som har makten över censuren heter Telia, de har ett nummer du kan ringa och säga upp din internettjänst om du är missnöjd. Du kan sedan skicka ett klagobrev till Plus angående hur risiga Telia är som har strypt tillgången till barnporr för dig.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ant3:

Jag ser att de finns MINST 454 medlemmar här på Sweclocker som jag personligen skulle banka skiten ur om dom yttrade sin åsikt i detta till mig i mitt hem!

Tror jag talar för ALLA oss som har barn!

Tror dina barn blir lagom stolta när de växer upp och märkte att pappa var med och införde åsiktscensur för att han var rädd för gubbar i buskarna...

Visa signatur

Main Core i9-9900k | NH-D15 | ROG STRIX Z390-F | 16GB DDR4 3200 MHz LPX | STRIX 2080 Ti GAMING OC | Samsung 970 EVO 1TB + Toshiba XG5 256GB | RM650X | R5 Blackout
HTPC/Barndator: Core i5-8400 | ASUS PRIME B360M-A | 16GB DDR4 2666 MHz | STRIX GTX 1070 OC | 2 x Toshiba XG5 256GB
Extradator: Core i7 870 | ASRock H55M-LE | 8GB 1600 MHz | Intel 320 120GB | HD6950 2GB | VX 550W

Permalänk
Medlem

Helt rätt att blockera detta snusk:-)

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Amiga 500 + Amiga CD32 + Game & Watch 😊

Permalänk
Medlem
Skrivet av P-NILZ:

Du tycker inte att det är skrattretande att lagen ställer dina barn på samma nivå som teckningar?

Vänd på frågan.

Du tycker att det är rimligt att dina teckningar alltid ska finnas åtkomliga på nätet, och för att säkerställa det så tycker du att det är rimligt (nödvändigt ont?) att samtidigt tillåta det som gemene man definierar som barnporr? För att du inte ska gå miste om dina teckningar?

Visa signatur

Ryzen 5900x, Noctua NH-D15, ROG Dark Hero VIII, 32GB G.Skill Trident Z Neo, WD Black SN850 2 Tb, Gigabyte 4090 Gaming OC, FD Meshify 2 XL, LG 38GL950G, Varmilo VA109M, Razer Deathadder V2, SteelSeries Arctic 7

Permalänk
Skrivet av Zotamedu:

Vadå "när tekniken väl finns på plats". Den har funnits på plats i evigheter. Mobilnätet är tillexempel redan hårt filtrerat av rent kommersiella anledningar. Det sitter system som analyserar varje enskilt paket i mobilnätet för att se vad det innehåller och är innehållet icke önskvärt blockeras det. Exempel på icke önskvärda tjänster är Voddler, Skype och Torrents. Motiveringen är dels att operatörerna själva vill ta betalt för liknande tjänster och dels för att undvika överbelastning av nätet.

Det finns ju redan ett filter mot barnporr så jag ser inte riktigt problemet med ett till.

Lite fakta om det där skulle vara intressant, mest för att det är bullshit.

Skrivet av kabex:

Just Child Safeguard har jag för mig ska funka bra, och så länge de inte får för sig att godtyckligt blockera sidor till höger och vänster så är det här helt rätt.

Child Safeguard är kanonbra, däremot är det inte en ISP's roll att censurera. Dom förser, hench the name, deras kunder med internetaccess som en tjänst, inte delar av internet som en tjänst.

Det är helt klart att gå över gränsen.

Visa signatur

"You know what's fun to do? Rent an adult movie, take it home, record over it with The Wizard of Oz, then return it so the next guy that rents it is thinking. 'When is this Dorothy chick going to get naked?'"
- Mark Pitta

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrfisse:

Det skilldrar fortfarande något som vissa sjuka individer går igång på. Att safea med att det är tecknat är bara en ursäkt för att kunna rättigfärdiga sina sjuka fantasier för sig själv.
Sitter man och onnar till våldtäkts och barnporrs hentai så är det nog läge att ringa en bra psykiatriker tycker jag.

Så du tycker vi skall förbjuda fantasier för att de inte stämmer in i din verklighetsuppfattning?

Permalänk
Avstängd

Jag har väldigt svårt för sånt här. Samhället förlorar kanske ingenting på att filtrerar bort barnporr men det är, enligt mig, moraliskt oförsvarligt. Egentligen så tycker jag inte att spridande och ägande av barnporr skulle vara olagligt heller för det är barnen man vill skydda då ska det vara olagligt att tillverka materialet inte sprida det.

Det är ingen som far illa av att det sprids egentligen. Nu är jag medveten om att det skulle vara väldigt svårt att ha det så men det tycker jag skulle vara den moraliska korrekta lösningen.

Sen är censur i allmänhet hemskt och något man bör motverka.

Permalänk
Medlem
Skrivet av fille3002:

gäller även det omvända? alltså att en 14-åring som ser ut att vara 19 är laglig?

Njä, någon som spelar in porr måste ju ha nerskrivna dokument med bevis om att folk är över 18, men det som blivit olagligt är porr med tjejer som har mindre än C kupa och ett visst bystmått.

Visa signatur

Fuck fruit! Sitting around being all smug on trees and in pies.
En vänlig liten puff blev en hatisk knuff.
Keso är köttfärs gjord på mumintroll.

Permalänk
Medlem
Skrivet av fille3002:

I så fall är väl övervaknings-vägen bättre? Ta fast de som håller på med barnporr istället för att tvinga dem att ta omvägar dit? Jag är dock emot båda alternativen, men det antar jag att andra inte är.

Det är helt klart effektivare men också ett mycket större intrång på den personliga integriteten. Ett filter övervakar inte nödvändigtvis vad du gör utan bara förhindrar dig från att göra något (även om förhindringen kan vara så liten som att du inte kan se något utan en proxy).

All brottsbekämpning, och i förlängningen alla lagar, är ju begränsande av den personliga friheten och integriteten. All diskussion kring det kommer alltid att handla om var gränsen ska dras, inte om det ska finnas någon gräns. Gränsdragning är dock alltid svårt och omtvistat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av daolo:

Vänd på frågan.

Du tycker att det är rimligt att dina teckningar alltid ska finnas åtkomliga på nätet, och för att säkerställa det så tycker du att det är rimligt (nödvändigt ont?) att samtidigt tillåta det som gemene man definierar som barnporr? För att du inte ska gå miste om dina teckningar?

Verkligen inte, jag avskyr barnporr, men jag tycker lagstiftningen i sin nuvarande form är fel.

Visa signatur

Fuck fruit! Sitting around being all smug on trees and in pies.
En vänlig liten puff blev en hatisk knuff.
Keso är köttfärs gjord på mumintroll.