Permalänk

USB portat slutar fungera.

Hejsan.

Jag har en nästintill ny laptop och helt plötsligt slutar USB portarna fungera, precis samma sak hände på min stationära dator för bara några veckor sedan.

Så helt plötsligt slutar USB att fungera, det som händer är att de slutar fungera / fungerar i 10 sekunder och sedan fram och tillbaka en stund tills de slutar fungera helt och hållet. om man tar ut / sätter i t.ex musen så fungerar den ibland i 5 sekunder, inte mer.

Kan det vara ett virus som gör detta? Jag har ett fullt uppdaterat Avast som skall skyda datorn, men dock nydligen installerat.

Vore super om någon ville ge mig lite ljus på min situation

Mvh Robin

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Har aldrig hört ett virus som agerar så men vem vet, det kan vara drivrutinerna som knasar, kolla på tillverkarens hemsida efter de senaste drivsisarna. Annars kan du ju höra dig av till tillverkaren, eftersom du säger att den är nästintill ny så antar jag att du har garanti kvar och då kan du få en ny ifall de inte lan hjälpa dig med felet.

Permalänk
Rekordmedlem

Det kan bero på att någon ansluten enhet drar för mycket ström.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk

Just nu har jag bara mus / tangentbord inkopplat och det slutar fungera helt i olika perioder m.m. vissa gånger så är det varannan minut, andra 1 ggn i halv timmen. Kan det vara BIOS som behöver uppdateras?

På laptopen och datorn är det samma mus som fått gå fram och tillbaka och det har krånglat extremt mycket runt just denna mus, kan det vara den som påverkar satt hela systemet krånglar? Det är en razor 3500dpi om det har någon betydelse.

Mvh Robin

Visa signatur