Val 2014: har ni ställt in er på något parti och varför?

Permalänk
Medlem

Diskussionen har gått i Loop, vi är tillbaka där vi började. Kul hörni, kul. Kan det inte införas en regel om Trådkunskapstest för att man i framtiden ska undslippa repriser.

Skrivet av Yazem:

Saken är ju den att, om du försöker söka på statistik för det här ämnet, så kommer man alltid tillbaka till samma resultat. Och vad är det som säger att det skulle vara någon stor skillnad på vilka som begår brott om dem är anmälda eller inte?
Vi kan ju enkelt lösa den här diskussionen med att du kommer fram med statistik som bevisar motsatsen. Tycker det känns mest rättvist, eftersom det är alltid vi som argumenterar för SD som ska komma med statistik och källor, så tycker nu det är er tur.

Suck.

Du har missat att jag inte ifrågasätter statistiken från BRÅ, jag ifrågasätter din kompetens.

Det här är väldigt enkelt, du kommer med något som du anser bevisar att Invandrare är mer brottsbenägna än infödda, jag säger inte emot dig. BRÅ statistiken, så länge den fördes visade en överrepresentation. Det jag dock säger är att den statistik du har lyft fram är irrelevant, jag säger också att du borde ha studerat den bättre. Är det uppfattat?

Antagligen inte, så vi tar det igen:
Fram tills 2005 förde BRÅ statistik över gärningsmän baserat på ursprung, BRÅ gör inte det idag. Den statistiken du har lyft fram försöker återskapa statistik baserat på ursprung baserat på tidigare undersökningar. Det krävs inte att man är högskoleutbildad för att inse att sådana försök är fullkomligt idiotiska, förutsatt att invandringen inte är den enda variabeln i samhället.

jag behöver inte Motbevisa dina länkar, för den statistik som finns i dina länkar är inte pålitlig.

Vi tar det igen: Lösa antaganden motbevisas inte, de avslöjas.

Skrivet av Yazem:

Varför är skolans historik så viktig, kan vi inte istället diskutera dagsläget?

Du gjorde den viktig när du la in en tidsmässig avgränsning:

I slutet av 80-talet blev skolan kommunal, under 90-tals krisen så sänktes anslagen till skolan. Allt sedan 70-talet har lönerna i skolan minskat. De senaste 20 åren har skolans direkta relevans för yrkeslivet minskat. Allt fler studerar på Högskolan.

Vad vi har sammantaget här är en skola som under 40-års tid förlorat i anseende, förlorat potentiellt mest kompetenta lärare och fått sin budget skuren.
På grund av din bristande historiekunskap väljer du att tillskriva skolans nedgång invandringen, Grattis det blir bara dumt. Men låt mig fortsätta.
Varför har man skurit i Skolan? Beror det på Invandrarna?
Givetvis beror nedskärningen på invandrarna men då endast i form av att invandringen som verb ytterligare har ökat gapet mellan faktiskt tillskott av resurser och av inflationen förordat tillskott av resurser. Den störst växande befolkningsgruppen de senaste 40 åren är inte invandrarna utan pensionärerna som med sin blotta existens tynger den kommunala budgeten, främst på grund av att pensionerna aldrig har garanterats.

Men visst grabben, vi kan diskutera skolans situation idag:

Om du hade ens försökt läsa dig in på ämnet så skulle du ha sett två skitfestliga ord: Nätverksteori och kunskapssamhälle. Har du sedan valt att studera det första begreppet så skulle du ha märkt att flertalet för att inte säga alla ickestatliga institutioner rekryterar genom nätverk, det är inte meritokratiska rekryteringar utan rekryteringar som baseras på individens övriga attribut såsom att han spelar korpfotboll och är sjysst.

Kunskapssamhälle å andra sidan är inte något som främst handlar om kunskap utan om kreativitet och konformitet. Två motsägelsefulla ord visst men de funkar lustigt nog ihop. Vad som gäller här är att arbetslivet har "proffesioniserats" inte blivit mer professionell utan mer yrkesinriktat, den gamla förutsättningen med yrkeskårens egna ackrediterings system finns inte, vad som istället finns är nätverkets ackrediteringssystem. Din kompetens förankras inte i din utbildning utan i ditt nätverk.

Ovanstående är inget konstigt, för att säga som en reklamare på 90-talet: jävligt basic.

Så du beklagar dig över skolan? Grattis... Skolan idag är precis vad den behöver vara för att försörja de främsta trenderna inom näringslivet: Slapp och individuell, skolan formar behoven lika mycket som den formas efter behoven, det här går igenom i offentlig inredning också, soffgruppen är viktigare än arbetsrummet

Vad det här leder till i förlägningen är en minskad nytta med det för alla tillgängliga humankapitalet (utbildning) och en ökad nytta av det unika humankapitalet (Kontaktnät, namn, varumärke.). Vissa branscher är relativt förskonade men de blir färre.

Vad var det du ville prata om egentligen? Att skolan är mindre förmögen att tillfredsställa kunskaps behovet i näringslivet eller att den är stökig? Om du tycker att det är stökigt så kanske du borde tänkt på det innan du inte höjde pensionsåldern för 40 år sedan eller innan du inte gjorde lärarlönerna konkurrenskraftiga för fyrtio år sedan.
men jag antar att du vill prata om den "sjunkande kunskapsnivån" på vilket mitt svar precis som ovan är: Kunskapsnivån som skolan kan bistå med blir mer och mer irrelevant.

Skrivet av Yazem:

Som jag sa tidigare, kom gärna med egen!

Som jag sa innan läs igenom dina källor innan du lägger upp dem. jag kan också lägga till att du ska läsa igenom min kritik innan du bemöter den.

Skrivet av Yazem:

Att du kallar mig inkompetent och samtidigt skriver detta, får mig att undra..
Låt oss säga att vi tar 1 miljard från våra invandrings utgifter och lägger dem istället på bidrag till röda korset/unhc/Unicef m.fl.
..så ska du få lite prisexempel på vad man kan göra.
- 1 kg näringsdryck av soja och majs 4kr.
- Tryckförband för stora sår 15kr.
- Omläggning av mindre sår 15kr
- Pulver för att rengöra 1 000 liter vatten 21 kr.
- Ett matpaket till en person i ett flyktingläger 25 kr. (Räcker en månad)
- Myggnät 35 kr.
- Förlossningskit med hygienartiklar 100kr.

Att då lägga pengar på saker som dessa, så hjälper vi ofantlig många fler. (Ge upp den här diskussionen, du skämmer bara ut dig genom att säga emot detta)

Och om du undrar vart jag fått priserna ifrån, så kommer dem från min Röda korset pärm. (Kan lägga upp bilder om du nu tvivlar på detta..)
Och för vad det är värt så arbetade jag innan på Röda korset och är i dagsläget månadsgivare!

Ja du är inkompetent jag säger det igen, inkompetent.

Du missar att de behoven du tar upp är ändliga, vi kan bara vaccinera si och så många. men du menar antagligen att vi inte heller ska lösa grundproblemen, de pågående konflikterna, ja då permanentas nyttan av överlevadsbidragen. Men grattis, har du verkligen hjälpt någon om de är fast i flyktingläger? Låt oss göra en jämförelse med din uträkning (som har kommit upp för 70e gången och är precis lika dum som då.)
- Det du egentligen säger är inte att det är billigare med matransoner, det du säger är att det är billigare att inte lösa problemen.

Flyktingmottagande löser problemen på individuell nivå, Unicef löser inte problemen, Unicef lindrar dem. Skälet till att jag tar upp det här är att du missar det viktiga, precis som varje SD hejande jöns ser du symptombehandling för stora massor som ett bättre alternativ än sjukdomsbehandling för få.
Jag hävdar och har rätt när jag säger att du jämför äpplen och päron.

Bistånd är en sak och lösningar av situationer är en annan. Ska vi jämföra flyktingmottagande med något så är det fredsframtvingande insatser, och vad kostar dem? Minst 10 000 pix i månaden för varje nisse med blå eller vit hjälm. Nästa!

Skrivet av Yazem:

För att den är kostsam och o-effektiv!!!
Varför ska vi hjälpa några få med stora summer när vi kan hjälpa enormt fler, med mindre?!

Varför ska vi bota sjukdomar när alvedon är billigt?

Skrivet av Yazem:

Att problemet finns borde du har förstått vid det här laget. Finns en anledning till att SD tar makt. (Eller tror du kanske att på senare år har helt plötsligt 8-10% av svenska befolkningen fått för sig att bli rasister och rösta på det ända parti med detta som huvudfråga?)

Det här är ett av de största skälen till varför jag instinktivt avfärdar alla som röstar på SD som inkompetenta.

Om jag borde ha sett problemen med invandringen för att andra gör det så torde det vara så att de som har sett problemen med invandringen kan förklara dessa problem utan att avlossa intellektuella självmordssalvor i foten.
Yazem skjuter sig själv i foten med en Haubits och vrålar stolt "Ha! där fick du"

Nu står han där med blödande fot...

Om 8-10% av befolkningen har sett problemet med invandringen och förstått att det är såpas stort att man måste rösta på ett enfrågeparti så har tydligen 90-92% av befolkningen missat det. Rent storhetsmässigt så ligger fördelningen SD i fatet, så tillvida att SD väljarna inte är filosofkungar. Men då torde inte heller SD demografin se ut som en gör.

Den där kulan i foten? Ja det är de 90-92% som inte röstar på SD.

Skrivet av Yazem:

Kom med motbevis istället för personliga åsikter istället.

Ledsen pysen, de tär inte åsikter utan grundläggande förståelse för metodik I fetstil:

Använd dig inte av statistik som du inte förstår eller ens har bemödat dig med att ha kolla upp

Skrivet av Yazem:

Förstår inte vad du menar med din första rad. Intresse och vilja går nästan hand -i hand.
Och om du har missat dåliga händelser som skett pga. kultur, så känns det som du hade svårt för historia i skolan, alt. inte tillgång till det.
Men jag tänker ge dig lite exempel, så kan du få motargumentera dem med dina åsikter istället.
- Folkmordet i Rawanda.
- Josef Stalin (Hoppas du förstår vad jag menar).
- Palestina och Israel.
- Alla de olika korståg.
- Delar av andra världskriget.
- Kurdiska separatism i Iran.
- m.fl.
Kan göra listan riktigt långt. Alt. så kan du googla lite på konflikter mellan olika etniciteter. Slår vad om att du kommer bli häpen, med tanka på vad du i dagsläget verkar veta.

Se ovan.

Suck.

- Folkmordet i Rawanda.

Handlade om att den ekonomiska minoriteten men folkmängsmässiga majoriteten slog ihjäl den ekonomiska eliten. Folkmordets anor kommer från kolonialtiden och handlar helt enkelt om att Tutsierna genom sin allians med kolonialmakten kunde kontrollera en oproportionerligt stor del av landet.

- Josef Stalin (Hoppas du förstår vad jag menar).

Slog ihjäl politiska motståndare på löpande bland, i vissa fall ansågs hela folkgrupper som hotfulla tex kossacker och volgaryssar.
Men varför i hela friden använder du en Ossetisk rövare, bördig från Georgien, President över ett multikultiland i en Rysk stad som exempel för att etnisk blandning leder till konflikt?

- Palestina och Israel.

Israelerna annekterade och fördrev stora delar av den palestinska befolkningen med krig orsakade av Jordanien och Syrien för att få kontroll över vattnet som förevändning för att utöka sitt område.

- Alla de olika korståg.

Vita män som ville plundra och våldta.

- Delar av andra världskriget.

Menar du den delen där Tyskland ville ta tillbaka förlorad mark från Frankrike och Polen eller den delen där Tyskland ville ta kontrollen över Oljan i Baku? Eller var det den delen där Tyskland ville ta kontroll över den svarta jorden i Ukraina?

Eller var det den delen där Japan ville utöka sin industriella kapacitet genom att ta kontroll över sydostasiens råvaror?

- Kurdiska separatism i Iran.

Irak och Turkiet?
Menar du den delen som handlar om att Kurderna inte vill bli beskattade av en annan centralmakt utan snarare av sin egna?

Skrivet av Yazem:

Mycket antagande här..
2 saker först. Nej, jag anser mig inte som korkad. Och nej, jag anser mig inte heller som rasist.
Sen att du försöker få det att låta som att jag tycker allt är invandrarnas fel, är ju bara idiotiskt. Antingen så har har du svag läsförståelse och har därför inte kunna förstått mina tidigare inlägg, eller så är din passion för den här debatten så stor, att du själv inte har koll på vad du skriver, välj själv vad som passar.

2 saker först, nej bara en. Du har valt att tolka konflikter som etniska konflikter trots att de uppenbara motiven antingen är statlig ekonomisk vinning eller individuell. Att sedan konflikter sker längs med etniska skiljelinjer säger inte att konflikterna är etniska.

Skrivet av Yazem:

För att förtydliga för dig;
Det jag säger och har sagt, är att det finns stora problem med dagens invandring. Det är ej human och den är kostsam.

Nej du har inte sagt att den inte human, men var god och säg det. Säg att det är mycket bättre med mässlingvaccin än att slippa riskera bli mördad/våldtagen i et krig. Kom igen nu, säg det.

Jag raderade resten av dina svar, jag anser dem onödiga eftersom du inte lyckas med att besvara mina frågor utan nöjer dig med att tramsa, här får du frågorna i kortform:

- Varför är invandringen problematisk?
- Hur snabbt utvecklas det geografiskt bestämda kynnet?

Skrivet av voro12:

"Alla Syrier får permanent uppehållstillstånd"
"Sverige blir alltså först ut i EU med att ge permanenta uppehållstillstånd till syriska flyktingar."
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artike...

Ärligt talat, vad är poängen med att ge dom permanent uppehållstillstånd?

Verkar som att herr Reinfeldt inte vill vinna några fler val.

För att uppehållstillståndet antagligen skulle permanentas hur som helst.

Sist men inte minst: o-effektiv?
- Ineffektiv?
- neutral?

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Huzzbutt:

Diskussionen har gått i Loop, vi är tillbaka där vi började. Kul hörni, kul. Kan det inte införas en regel om Trådkunskapstest för att man i framtiden ska undslippa repriser.

För omväxlings skull kanske vi skulle byta ämne, det brukar man göra när det blir tjatigt.
Eller skall vi köra 75 sidor till om invandring?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Heinel:

Men åter igen:
Invandrare är ingen homogen grupp!
Man kan se brottsstatistiken som unga män med låg socioekonomisk status.<--där har ni den överrepresenterade gruppen i brottsstatistiken. Att prata generellt om gruppen "invandrare" är ju bara korkat då ni tillskriver en stor grupp väl fungerande medborgare egenskaper som de över huvud taget inte har.. Det är detta som per defenition är rasism! Uttrycker du dessa åsikter ÄR du därmed rasist!

Kan förändringar i demografiska förhållanden medföra nackdelar, JA! Kan man argumentera för att detta KAN bero på invandring, ja... Men tillskriv inte en stor grupp människor egenskaper de inte har.

Skickades från m.sweclockers.com

Fel det är inte per definition rasism, och det vore bra om folk kunde sluta kalla det rasism så fort man tillskriver invandrare något dåligt.
I de allra flesta fall handlar det om främlingsfientlighet eller rädsla för det okända, rasism är något klart starkare och värre.
Så kan folk snälla sluta kasta runt rasism som om det vore godis, det devalverar värdet i ordet.

Visa signatur

Citera för att vara säker på svar!

Permalänk
Medlem

Återigen, personen har plockat statistik lite väl ostrukturerat. Får även jag plocka läsning på måfå som bekräftar min världsbild? Om så är fallet så är det David Harvey+Antonio Negri för hela slanten. Och det skulle väl inte vara sådär jättebra?
Vad hände med det "krititiska tänk" som många SDivrare gillar.

Citat:

Mycket text, men det borde inte vara något problem för dig, som har så starkt intresse för ämnet.

Jag har faktiskt läst delar av dem
Och såsom jag har blivit skolad så handlar brottsstatistiken väldigt mycket mer än om etnicitet. Precis tvärtemot det du verkar vilja påstå med en knepig blogg.

Citat:

Och vad jag vill ha sagt med att, människor agerar olika per land är;
Vissa kulturer har aldrig passat ihop och kommer aldrig att göra. (Bör inte vara så svårt att förstå, eller är det någon ny hemlig information som du kanske sitter på?.

Vilka kulturer passar då inte ihop? Tidigare var det ju den finlänska kulturen som inte var gångbar med den svenska. Och är kulturer verkligen statiska?

Citat:

Som jag sa tidigare. Hade inte de mer etablerade partierna misslyckats så enormt hårt, hade jag inte behövt rösta på SD. Och nej det är inte att "idiotrösta" på SD. Och sluta ta upp det gamla "De får ingenting gjort.".. Det är självklart att dem inte får mycket gjort. Dem är utfrysta och fortfarande inte stora nog att kunna göra någon större skillnad, titta tillbaka på den här tråden om 20 år, så kommer du märka att dem har hunnit med väldigt mycket..

Hur har de misslyckats?
Det är att idiotrösta. Vet du ens om hur lite SD ändå har lyckats skapa under sina år?

Citat:

Nej, "deras eviga offerkofta" börjar inte bli tröttsam, så länge som dem faktiskt förtjänar den..

Varför förtjänar de inte den? Det enda de gör är att tycka synd om sig själva iom att de etablerade partierna inte godtar deras nonsenspåståenden. Ta tex om hur Jimmy försökte debattera med Lars om hur stor invandringen har varit till Sverige under de senaste åren (S6j som skapade tråden postande youtubefakta från en Galnegunna). Jimmy hade galet fel med sina siffror och Lars hade rätt. Där har vi en orsak till varför de inte får något gjort. De har helt fel bild av samhället och om de tex lärde sig att använda statistiken från exempelvis migrationsverket rätt så hade det inte varit samma problem. Men då skulle även deras politiska tes falla samman.

Citat:

Och jag förstår absolut inte varför jag skulle gå över till sossarna, om dem ligger långt ner på min lista av alternativa partier..

Varför? De har år ut och år in åstadkommit betydligt mer än vad Alliansen har lyckats åstadkommit under sin period i makten (dvs slösa på den ansvarsfulla politik som Göran Persson&co förde när Sverige kraschade på 90-talet.)

Citat:

Och nu ska du alltså dra upp alla dessa årtal? Du kan ju börja med att dra samma historia lektion för de övriga partierna. Jag hoppas att du är medveten om att de själva inte har någon perfekt bakgrund...

De har inte bakgrund med enbart en rasistisk ideologi. Sossarna har tex ett kefft förflutet. Men varför är de inte lika hemska?
De bedriver inte i skrivande stund en rasistisk politik. Kort och gott.

Citat:

Och har dem ändrat på sig? Ja det har dem. SD har gjort enorma framsteg när det kommer till att rensa bort extremister m.fl. Är dem 100% klar? Nej det är dem inte, men med åren gång, så tror jag dem kommer lyckas bättre än väntat.

Näh, de har itne ändrat på sig. Deras pr-gren har gjort ett bra jobb. Men de är fortfarande samma skräp. Se deras partiblad om den mänskliga essens. Den är sådär 1930-taligt fräsch.

Och igen, att det måste upprepas, det går gott att vara kritisk mot invandrarpolitiken som förs. Det är bra med kritik. Att dra den sedvanliga smörjan från avpixlat, radioframåt, nationell.nu, friatider mm är inte kritik. Det dessa apparater gör är att sprida dum och rasistisk propaganda. Att nästintill recitera dessa är inte kritik. Och vi kulturmarxister ser igenom sånt. Varför? Jo för att sådana som jag väljer tex att ta del av de debatter som förs på motståndarsidan. Det är liksom hälsosamt att höra vad motståndaren har att säga

Visa signatur

Ominous Doctrines Of The Perpetual Mystical Macrocosm

Permalänk
Medlem
Skrivet av Huzzbutt:

Diskussionen har gått i Loop, vi är tillbaka där vi började. Kul hörni, kul. Kan det inte införas en regel om Trådkunskapstest för att man i framtiden ska undslippa repriser.

Kan då säga att du är en kandidat i behov av testet.

Skrivet av Huzzbutt:

Suck.

Du har missat att jag inte ifrågasätter statistiken från BRÅ, jag ifrågasätter din kompetens.

Det här är väldigt enkelt, du kommer med något som du anser bevisar att Invandrare är mer brottsbenägna än infödda, jag säger inte emot dig. BRÅ statistiken, så länge den fördes visade en överrepresentation. Det jag dock säger är att den statistik du har lyft fram är irrelevant, jag säger också att du borde ha studerat den bättre. Är det uppfattat?

Så kan vi alltså komma överens, om att invandrare är mer brottsbenägna än infödda? (se fet stil)

Skrivet av Huzzbutt:

Antagligen inte, så vi tar det igen:
Fram tills 2005 förde BRÅ statistik över gärningsmän baserat på ursprung, BRÅ gör inte det idag. Den statistiken du har lyft fram försöker återskapa statistik baserat på ursprung baserat på tidigare undersökningar. Det krävs inte att man är högskoleutbildad för att inse att sådana försök är fullkomligt idiotiska, förutsatt att invandringen inte är den enda variabeln i samhället.

Finns inget idiotiskt med att ha statistik.. Hade det funnits korrekt statistik för frågan 2013, så hade den här delen av diskussionen varit klar.

Skrivet av Huzzbutt:

jag behöver inte Motbevisa dina länkar, för den statistik som finns i dina länkar är inte pålitlig.

Dags att komma med något eget istället för att sitta och tjuvhålla på den korrekta statistiken som du nu verkar ha.

Skrivet av Huzzbutt:

Du gjorde den viktig när du la in en tidsmässig avgränsning:

I slutet av 80-talet blev skolan kommunal, under 90-tals krisen så sänktes anslagen till skolan. Allt sedan 70-talet har lönerna i skolan minskat. De senaste 20 åren har skolans direkta relevans för yrkeslivet minskat. Allt fler studerar på Högskolan.

Vad vi har sammantaget här är en skola som under 40-års tid förlorat i anseende, förlorat potentiellt mest kompetenta lärare och fått sin budget skuren.
På grund av din bristande historiekunskap väljer du att tillskriva skolans nedgång invandringen, Grattis det blir bara dumt. Men låt mig fortsätta.
Varför har man skurit i Skolan? Beror det på Invandrarna?
Givetvis beror nedskärningen på invandrarna men då endast i form av att invandringen som verb ytterligare har ökat gapet mellan faktiskt tillskott av resurser och av inflationen förordat tillskott av resurser. Den störst växande befolkningsgruppen de senaste 40 åren är inte invandrarna utan pensionärerna som med sin blotta existens tynger den kommunala budgeten, främst på grund av att pensionerna aldrig har garanterats.

Men visst grabben, vi kan diskutera skolans situation idag:

Om du hade ens försökt läsa dig in på ämnet så skulle du ha sett två skitfestliga ord: Nätverksteori och kunskapssamhälle. Har du sedan valt att studera det första begreppet så skulle du ha märkt att flertalet för att inte säga alla ickestatliga institutioner rekryterar genom nätverk, det är inte meritokratiska rekryteringar utan rekryteringar som baseras på individens övriga attribut såsom att han spelar korpfotboll och är sjysst.

Kunskapssamhälle å andra sidan är inte något som främst handlar om kunskap utan om kreativitet och konformitet. Två motsägelsefulla ord visst men de funkar lustigt nog ihop. Vad som gäller här är att arbetslivet har "proffesioniserats" inte blivit mer professionell utan mer yrkesinriktat, den gamla förutsättningen med yrkeskårens egna ackrediterings system finns inte, vad som istället finns är nätverkets ackrediteringssystem. Din kompetens förankras inte i din utbildning utan i ditt nätverk.

Ovanstående är inget konstigt, för att säga som en reklamare på 90-talet: jävligt basic.

Så du beklagar dig över skolan? Grattis... Skolan idag är precis vad den behöver vara för att försörja de främsta trenderna inom näringslivet: Slapp och individuell, skolan formar behoven lika mycket som den formas efter behoven, det här går igenom i offentlig inredning också, soffgruppen är viktigare än arbetsrummet

Vad det här leder till i förlägningen är en minskad nytta med det för alla tillgängliga humankapitalet (utbildning) och en ökad nytta av det unika humankapitalet (Kontaktnät, namn, varumärke.). Vissa branscher är relativt förskonade men de blir färre.

Vad var det du ville prata om egentligen? Att skolan är mindre förmögen att tillfredsställa kunskaps behovet i näringslivet eller att den är stökig? Om du tycker att det är stökigt så kanske du borde tänkt på det innan du inte höjde pensionsåldern för 40 år sedan eller innan du inte gjorde lärarlönerna konkurrenskraftiga för fyrtio år sedan.
men jag antar att du vill prata om den "sjunkande kunskapsnivån" på vilket mitt svar precis som ovan är: Kunskapsnivån som skolan kan bistå med blir mer och mer irrelevant.

Helt underbart. Du svarar på frågor som inte ens är ställda. Jag har aldrig skrivit att det är invandrarnas fel, till varför skolor ser ut som de gör idag. Det är bara du och din dåliga läsförståelse som tror det. Det jag sa till dig var, att jag fråga om du vet hur det ser ut i skolorna idag? Men det gör du uppenbarligen inte. Man ser tydliga skillnader mellan olika grupper i skolor. Invandrar klasser har trasigare klassrum. De är allmänt mer högljudda. Deras arbetsmiljö är helt annorlunda, och det har dem sig själv att beskylla. Och försök inte säga emot fören du faktiskt har gått in på en skola/gymnasium m.m och sätt verkligheten utanför din bubbla.

Skrivet av Huzzbutt:

Som jag sa innan läs igenom dina källor innan du lägger upp dem. jag kan också lägga till att du ska läsa igenom min kritik innan du bemöter den.

Inget svar att ge, då du är besluten att endast argumentera med åsikter och vad du tror.

Skrivet av Huzzbutt:

Ja du är inkompetent jag säger det igen, inkompetent.

Bra, då känner vi samma sak om varandra!

Skrivet av Huzzbutt:

Du missar att de behoven du tar upp är ändliga, vi kan bara vaccinera si och så många. men du menar antagligen att vi inte heller ska lösa grundproblemen, de pågående konflikterna, ja då permanentas nyttan av överlevadsbidragen. Men grattis, har du verkligen hjälpt någon om de är fast i flyktingläger? Låt oss göra en jämförelse med din uträkning (som har kommit upp för 70e gången och är precis lika dum som då.)
- Det du egentligen säger är inte att det är billigare med matransoner, det du säger är att det är billigare att inte lösa problemen.

Wow, här bevisar du verkligen din dumhet och ditt ovetande om världen..
Först, alla dessa problem som finns i världen är INTE ENDAST från konfliktområden.. H*lvete människa är du så fast i din bubbla att du tror de problem som finns är endast det som visas i media.
Och att det skulle vara en lösning att ta emot invandrare/flyktingar då har du verkligen mycket tomrum i huvudet. Man löser problemen på plats, eller din strategi kanske är att de stabila länderna ska ta emot alla krisdrabbade ländernas befolkning?
Det spelar ingen roll hur många invandrare alla världen länder tar emot, försöker man inte lösa problemet på plats, så kommer det alltid finnas kvar!

Skrivet av Huzzbutt:

Flyktingmottagande löser problemen på individuell nivå, Unicef löser inte problemen, Unicef lindrar dem. Skälet till att jag tar upp det här är att du missar det viktiga, precis som varje SD hejande jöns ser du symptombehandling för stora massor som ett bättre alternativ än sjukdomsbehandling för få.
Jag hävdar och har rätt när jag säger att du jämför äpplen och päron.

Bistånd är en sak och lösningar av situationer är en annan. Ska vi jämföra flyktingmottagande med något så är det fredsframtvingande insatser, och vad kostar dem? Minst 10 000 pix i månaden för varje nisse med blå eller vit hjälm. Nästa!

Ja, dem löser problem på individuell nivå. Men antalet problem minskas inte, så därför är detta meningslöst...
Men jag tror jag förstår hur du tänker/tycker. Kan man inte permanent hjälpa en människa, så ska man skita i den. Du är ju nästan värre än vissa diktatorer... Ush!!

Skrivet av Huzzbutt:

Varför ska vi bota sjukdomar när alvedon är billigt?

Tror det inte är lönt att svara på detta, då jag redan vet din inställning till detta. Dvs. Rädda en person permanent eller rädda tusen temporärt. Samtidigt som ingen skillnad kommer att ske.

Skrivet av Huzzbutt:

Det här är ett av de största skälen till varför jag instinktivt avfärdar alla som röstar på SD som inkompetenta.

Om jag borde ha sett problemen med invandringen för att andra gör det så torde det vara så att de som har sett problemen med invandringen kan förklara dessa problem utan att avlossa intellektuella självmordssalvor i foten.
Yazem skjuter sig själv i foten med en Haubits och vrålar stolt "Ha! där fick du"

Nu står han där med blödande fot...

Om 8-10% av befolkningen har sett problemet med invandringen och förstått att det är såpas stort att man måste rösta på ett enfrågeparti så har tydligen 90-92% av befolkningen missat det. Rent storhetsmässigt så ligger fördelningen SD i fatet, så tillvida att SD väljarna inte är filosofkungar. Men då torde inte heller SD demografin se ut som en gör.

Den där kulan i foten? Ja det är de 90-92% som inte röstar på SD.

Jadu Huzzbutt. Dina argument kan ju nästan liknas med en hjärnskadad persons..
Du tror inte så att dessa 90-92% kanske har andra frågor som står dem närmare? Eller är din slutsats: "Röstar man inte på SD, ser man absolut inga problem med invandringen".

Skrivet av Huzzbutt:

Ledsen pysen, de tär inte åsikter utan grundläggande förståelse för metodik I fetstil:

Använd dig inte av statistik som du inte förstår eller ens har bemödat dig med att ha kolla upp

Ännu en gång bevisar du din brist i läsförståelse..
I det citerade inlägget bad jag dig komma med fakta och inte åsikter, för dem skit jag fullständigt i. Jag kom varken med statistik eller fakta i det du citerade. Jag bad dig komma med lite fakta istället, men eftersom du inte har någon, så kanske du istället skulle hoppat över den delen i mitt inlägg?

Skrivet av Huzzbutt:

Suck.

- Folkmordet i Rawanda.

Handlade om att den ekonomiska minoriteten men folkmängsmässiga majoriteten slog ihjäl den ekonomiska eliten. Folkmordets anor kommer från kolonialtiden och handlar helt enkelt om att Tutsierna genom sin allians med kolonialmakten kunde kontrollera en oproportionerligt stor del av landet.

- Josef Stalin (Hoppas du förstår vad jag menar).

Slog ihjäl politiska motståndare på löpande bland, i vissa fall ansågs hela folkgrupper som hotfulla tex kossacker och volgaryssar.
Men varför i hela friden använder du en Ossetisk rövare, bördig från Georgien, President över ett multikultiland i en Rysk stad som exempel för att etnisk blandning leder till konflikt?

- Palestina och Israel.

Israelerna annekterade och fördrev stora delar av den palestinska befolkningen med krig orsakade av Jordanien och Syrien för att få kontroll över vattnet som förevändning för att utöka sitt område.

- Alla de olika korståg.

Vita män som ville plundra och våldta.

- Delar av andra världskriget.

Menar du den delen där Tyskland ville ta tillbaka förlorad mark från Frankrike och Polen eller den delen där Tyskland ville ta kontrollen över Oljan i Baku? Eller var det den delen där Tyskland ville ta kontroll över den svarta jorden i Ukraina?

Eller var det den delen där Japan ville utöka sin industriella kapacitet genom att ta kontroll över sydostasiens råvaror?

- Kurdiska separatism i Iran.

Irak och Turkiet?
Menar du den delen som handlar om att Kurderna inte vill bli beskattade av en annan centralmakt utan snarare av sin egna?

Du bad mig komma med konflikter/problem där etnicitet/kultur var del av orsaken. Men tydligen så är du inte tillräckligt insatt i de ovanstående händelserna för att kunna förstå. Läs på, gör om och gör rätt!

Skrivet av Huzzbutt:

2 saker först, nej bara en. Du har valt att tolka konflikter som etniska konflikter trots att de uppenbara motiven antingen är statlig ekonomisk vinning eller individuell. Att sedan konflikter sker längs med etniska skiljelinjer säger inte att konflikterna är etniska.

Jo..
Ska vi ta korstågen som exempel. Låt oss säga att hela Mellanöstern var kristen. Tror du dessa korståg då skulle ha skett? (Ledtråd: finns bara ett rätt svar och det är: Nej!)

Skrivet av Huzzbutt:

Nej du har inte sagt att den inte human, men var god och säg det. Säg att det är mycket bättre med mässlingvaccin än att slippa riskera bli mördad/våldtagen i et krig. Kom igen nu, säg det.

har aldrig sagt att det är endast mässlingsvaccin som ska göras istället för att ta emot invandrare. Ännu en gång har du lyckats med att misslyckas att läsa mina inlägg korrekt..
För att du kanske ska förstå, så tar jag det väldigt enkelt..
Bygg en brunn, så har en hel by vatten. Låt en drabbad person komma till Sverige så är kanske den personens liv räddad. Vad tycker du låter best? En persons liv eller en hel bys liv? (Återigen en ledtråd: Det finns bara ett rätt svar, fast nu ska du kunna lista ut det själv!)

Skrivet av Huzzbutt:

Jag raderade resten av dina svar, jag anser dem onödiga eftersom du inte lyckas med att besvara mina frågor utan nöjer dig med att tramsa, här får du frågorna i kortform:

Ja det var ju tråkigt. Kanske du som är förblindad mot svaren?

Skrivet av Huzzbutt:

- Varför är invandringen problematisk?

Läs mina inlägg, svaren finns där. Ingen mening att säga att jag ej besvarar dina frågor, för det gör jag faktiskt!

Skrivet av Huzzbutt:

- Hur snabbt utvecklas det geografiskt bestämda kynnet?

I exakt samma takt som det alltid har gjort.

Skrivet av Huzzbutt:

Sist men inte minst: o-effektiv?
- Ineffektiv?
- neutral?

Potato Potato

Skrivet av SUMITOMO:

För omväxlings skull kanske vi skulle byta ämne, det brukar man göra när det blir tjatigt.
Eller skall vi köra 75 sidor till om invandring?

En diskussion brukar fortsätta tills man fått fram svar. Vill ni ha slut på den cirkels-rullande diskussionen, så är det dags att komma fram med fakta, som kan motbevisa oss.

Visa signatur

Mobo: ASUS Z97-Pro Gamer CPU: Intel Core i7 4790K RAM: Corsair Vengeance 1600MHz 4x2GB GPU: ASUS STRIX GTX 970 DirectCU II PSU: Corsair CX 750W 80+ Bronze Chassi: Fractal Design Define R5 SSD: Corsair Force 3 Series F120 120GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av astrob0y:

Återigen, personen har plockat statistik lite väl ostrukturerat. Får även jag plocka läsning på måfå som bekräftar min världsbild? Om så är fallet så är det David Harvey+Antonio Negri för hela slanten. Och det skulle väl inte vara sådär jättebra?
Vad hände med det "krititiska tänk" som många SDivrare gillar.

Den här delen har jag redan diskuterat med Huzzbutt och Swifty, lär dem inläggen istället för att ställa om frågan?

Skrivet av astrob0y:

Jag har faktiskt läst delar av dem
Och såsom jag har blivit skolad så handlar brottsstatistiken väldigt mycket mer än om etnicitet. Precis tvärtemot det du verkar vilja påstå med en knepig blogg.

Men nu är det väl ändå etniciteten i brottsligheten som vi diskuterar?

Skrivet av astrob0y:

Vilka kulturer passar då inte ihop? Tidigare var det ju den finlänska kulturen som inte var gångbar med den svenska. Och är kulturer verkligen statiska?

Återigen, redan svarat på detta.

Skrivet av astrob0y:

Hur har de misslyckats?
Det är att idiotrösta. Vet du ens om hur lite SD ändå har lyckats skapa under sina år?

Men snälla människa läs alla inlägg innan du postar. Allvarligt talat, du stället exakt samma frågor som Huzzbutt och Swifty redan ställt. Läs mina svar, istället för att fråga om dem.

Skrivet av astrob0y:

Varför förtjänar de inte den? Det enda de gör är att tycka synd om sig själva iom att de etablerade partierna inte godtar deras nonsenspåståenden.

Återigen, läs inlägg.

Skrivet av astrob0y:

Ta tex om hur Jimmy försökte debattera med Lars om hur stor invandringen har varit till Sverige under de senaste åren (S6j som skapade tråden postande youtubefakta från en Galnegunna). Jimmy hade galet fel med sina siffror och Lars hade rätt. Där har vi en orsak till varför de inte får något gjort. De har helt fel bild av samhället och om de tex lärde sig att använda statistiken från exempelvis migrationsverket rätt så hade det inte varit samma problem. Men då skulle även deras politiska tes falla samman.

Och varför ta upp en fråga här om den mest troligt redan blivit besvarad i en annan tråd?

Skrivet av astrob0y:

Varför? De har år ut och år in åstadkommit betydligt mer än vad Alliansen har lyckats åstadkommit under sin period i makten (dvs slösa på den ansvarsfulla politik som Göran Persson&co förde när Sverige kraschade på 90-talet.)

Ska jag verkligen behöva svara på varför man inte hoppas hejvilt mellan partierna?
Och att säga att alliansen inte har åstadkommit något, är ju också bara nånsens.. Olika förutsättningar, osv. Tror jag såg en annan diskussion om just detta, sök upp den, så hittar du nog dina svar.

Skrivet av astrob0y:

De har inte bakgrund med enbart en rasistisk ideologi. Sossarna har tex ett kefft förflutet. Men varför är de inte lika hemska?
De bedriver inte i skrivande stund en rasistisk politik. Kort och gott.

För att få det så enkelt som möjligt för dig. SD är ett nyblivet riksdagsparti och är på bättringsväg. Läs historia om de olika partierna, ang. hur och när de förbättrades.

Skrivet av astrob0y:

Näh, de har itne ändrat på sig. Deras pr-gren har gjort ett bra jobb. Men de är fortfarande samma skräp. Se deras partiblad om den mänskliga essens. Den är sådär 1930-taligt fräsch.

Så en del, säger allt om ett parti?..

Visa signatur

Mobo: ASUS Z97-Pro Gamer CPU: Intel Core i7 4790K RAM: Corsair Vengeance 1600MHz 4x2GB GPU: ASUS STRIX GTX 970 DirectCU II PSU: Corsair CX 750W 80+ Bronze Chassi: Fractal Design Define R5 SSD: Corsair Force 3 Series F120 120GB

Permalänk

Undra hur många väljare SD fick idag efter att alla med Syrianskt pass automatiskt blev svenska medborgare.

Visa signatur

NR200P || 5600X || 3080 Strix ||

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ninotramp:

Undra hur många väljare SD fick idag efter att alla med Syrianskt pass automatiskt blev svenska medborgare.

Inte medborgare, bara erbjudna livslång försörjning på skattebetalarnas bekostnad

Visa signatur

i5 4670k 4.2Ghz 1.2v
AMD RX 580
Windows 10

Permalänk
Skrivet av Ninotramp:

Undra hur många väljare SD fick idag efter att alla med Syrianskt pass automatiskt blev svenska medborgare.

Källa?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yazem:

Ska jag verkligen behöva svara på varför man inte hoppas hejvilt mellan partierna?
Och att säga att alliansen inte har åstadkommit något, är ju också bara nånsens.. Olika förutsättningar, osv. Tror jag såg en annan diskussion om just detta, sök upp den, så hittar du nog dina svar.

För att få det så enkelt som möjligt för dig. SD är ett nyblivet riksdagsparti och är på bättringsväg. Läs historia om de olika partierna, ang. hur och när de förbättrades.

Så en del, säger allt om ett parti?..

vänta nu... du kommer invandrande till den här tråden med påståenden som redan har besvarats av oss näsvisa kulturmarxister och du gnäller på att jag är artig nog att besvara dig... Det var märkligt. Jaja.
Alliansen har åstadkommit vad nu under sina snart två mandatperioder?...just ja, ansvarsfull politik Ställ det i relation till vad Sossarna gjorde under samma period. Wow, vilken skillnad! Alliansen har haft snart åtta år på sig mogna till och fungera. De har misslyckats fet.

Jag struntar faktiskt i om att det är ett nytt parti i riksdagen. Se vad SD har åstakommit. De suger. På bättringsväg från vad då? Jimmy Åkesson är kvar och ser fortfarande ett hot om miljontals som ska komma och vara sådär hemska

SDs syn på människan förklarar varför partiets representanter beter sig som råbarkade rasister ja. Politiska ideologer handlade vad nu igen om?

Edit: har nu läst de andra typernas svar och visst sammanklingar våra svar. Hur kommer det sig? Är det en konspiration från vår sida mot Affe eller kan det vara så att vi ser snarlika fel?

Och du bad om läsning från Huzzbutt (även kallad Hurbutt av sårade internetkrigare). Misstänker att du inte kommer få något från denna så jag ger dig en länk:

http://www.eso.expertgrupp.se/Uploads/Documents/ESO%20rapport...

Håll till godo.

Visa signatur

Ominous Doctrines Of The Perpetual Mystical Macrocosm

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ninotramp:

Undra hur många väljare SD fick idag efter att alla med Syrianskt pass automatiskt blev svenska medborgare.

En klar seger för oss pk-hjärntvättade kulturmarxister som tror på tesen att kulturberikare har gjort något gott (Zlatan är på minus iom att han tydligen ska göra om en svensk kyrka till bostad).

Visa signatur

Ominous Doctrines Of The Perpetual Mystical Macrocosm

Permalänk
Medlem
Skrivet av astrob0y:

vänta nu... du kommer invandrande till den här tråden med påståenden som redan har besvarats av oss näsvisa kulturmarxister och du gnäller på att jag är artig nog att besvara dig... Det var märkligt. Jaja.

Har följt den här tråden sen dag ett, och det jag kan säga är att de frågor som ni besvarat har varit med personliga åsikter och vad ni tror..

Skrivet av astrob0y:

Alliansen har åstadkommit vad nu under sina snart två mandatperioder?...just ja, ansvarsfull politik Ställ det i relation till vad Sossarna gjorde under samma period. Wow, vilken skillnad! Alliansen har haft snart åtta år på sig mogna till och fungera. De har misslyckats fet.

Som sagt, läste om detta i en annan diskussion. Har inte all information ang. detta. Men hittar jag det, ska du genast få ett svar.

Skrivet av astrob0y:

Jag struntar faktiskt i om att det är ett nytt parti i riksdagen. Se vad SD har åstakommit. De suger. På bättringsväg från vad då? Jimmy Åkesson är kvar och ser fortfarande ett hot om miljontals som ska komma och vara sådär hemska

Känner att du har en väldigt fri tolkning.

Skrivet av astrob0y:

Edit: har nu läst de andra typernas svar och visst sammanklingar våra svar. Hur kommer det sig? Är det en konspiration från vår sida mot Affe eller kan det vara så att vi ser snarlika fel?

Eller så kanske era svar sammanklingar då ni argumenterar med era åsikter och vad ni tror, som är i det här fallet lika.

Skrivet av astrob0y:

Och du bad om läsning från Huzzbutt (även kallad Hurbutt av sårade internetkrigare). Misstänker att du inte kommer få något från denna så jag ger dig en länk:

http://www.eso.expertgrupp.se/Uploads/Documents/ESO%20rapport...

Håll till godo.

Har aldrig bett om informationen just det där dokumentet innehåller. Den statistik jag frågat efter är ang. brott när det kommer till etnicitet.

Visa signatur

Mobo: ASUS Z97-Pro Gamer CPU: Intel Core i7 4790K RAM: Corsair Vengeance 1600MHz 4x2GB GPU: ASUS STRIX GTX 970 DirectCU II PSU: Corsair CX 750W 80+ Bronze Chassi: Fractal Design Define R5 SSD: Corsair Force 3 Series F120 120GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yazem:

Har följt den här tråden sen dag ett, och det jag kan säga är att de frågor som ni besvarat har varit med personliga åsikter och vad ni tror..

Vad vi tror? Vad vi vetär att om en person börjar länka till statistik från obskyra sidor så är det något lurt på gång. Den kulturmarxistiska tinglet sätts igång och misstanken om att det är det sedvanliga försök till att hävda sin rätt att säga negerboll (för det heter ju så) slår till. Oftast har tinglet rätt.

Citat:

Känner att du har en väldigt fri tolkning.

Nej. Det är ingen tolkning. Jämför vad Sossarnas gjorde senast persioden de satt i makten under två perioder och sedan jämför det med van Alliansen har åstakommit. Bara rakt av. En trubbig jämförelse må vara, men det ger en insikt i en sak. Alliansen är ett förbaskat bidragsalternativ

Citat:

Eller så kanske era svar sammanklingar då ni argumenterar med era åsikter och vad ni tror, som är i det här fallet lika.

Eller så hämtar vi inte vår information från avpixlat/realisten/dispatched/youtube/Affe. Såsom du gör.

Citat:

Har aldrig bett om informationen just det där dokumentet innehåller. Den statistik jag frågat efter är ang. brott när det kommer till etnicitet.

Aha. Trodde att du ville diskutera invandring+effekt av något slag.
Men läs ändå. Kan vara matnyttigt. Inte för att jag skulle lita på några tossiga doktorander (vad vet de liksom).

Edit: Och efter att ha läst lite på Affesblogg, som du försvarar, så kan även jag sjunga med i att det är nonsens från någon med kunskap från kursen statistik 101. Sen underar jag hur seriös du är i ditt försvar av bloggen då den hänvisar till bla http://vitbok.se/boken.html

Visa signatur

Ominous Doctrines Of The Perpetual Mystical Macrocosm

Permalänk
Medlem
Skrivet av astrob0y:

Vad vi tror? Vad vi vetär att om en person börjar länka till statistik från obskyra sidor så är det något lurt på gång. Den kulturmarxistiska tinglet sätts igång och misstanken om att det är det sedvanliga försök till att hävda sin rätt att säga negerboll (för det heter ju så) slår till. Oftast har tinglet rätt.

Jadu. Så istället för att faktist komma med egna källor och information till det jag söker, så ska du bara källkritisera det jag länkade förut? Det går inte att göra så förstår du.. Första gången någon kritiserad affes så förstod jag det, förstår inte vad du försöker åstadkomma med att upprepa samma saker..

Skrivet av astrob0y:

Nej. Det är ingen tolkning. Jämför vad Sossarnas gjorde senast persioden de satt i makten under två perioder och sedan jämför det med van Alliansen har åstakommit. Bara rakt av. En trubbig jämförelse må vara, men det ger en insikt i en sak. Alliansen är ett förbaskat bidragsalternativ

Som sagt, förutsättningarna ser helt olika ut..

Skrivet av astrob0y:

Eller så hämtar vi inte vår information från avpixlat/realisten/dispatched/youtube/Affe. Såsom du gör.

Jadu, mer än hälften av de källorna som du länka har jag inte hämtat information ifrån, men du gillar kanske bara att överdriva lite extra?
Och sen igen, är det 5-6:e gånger som detta nämns nu? Vart vill du komma? Att bara vara kritisk mot andras källor och sen inte komma med några själv, är lika dåligt om inte sämre.

Skrivet av astrob0y:

Aha. Trodde att du ville diskutera invandring+effekt av något slag.
Men läs ändå. Kan vara matnyttigt. Inte för att jag skulle lita på några tossiga doktorander (vad vet de liksom)..

Dags att sluta tro så mycket, och faktiskt hänga med i svängarna?

Skrivet av astrob0y:

Edit: Och efter att ha läst lite på Affesblogg, som du försvarar, så kan även jag sjunga med i att det är nonsens från någon med kunskap från kursen statistik 101. Sen underar jag hur seriös du är i ditt försvar av bloggen då den hänvisar till bla http://vitbok.se/boken.html

Haha, ännu en gång.. Lider du kanske också av dålig läsförståelse? Ja, jag använde mig av Affesblogg. Men nej, jag har inte försvarat den som du har lyckats hitta på.. Och det är inte att försvara till att hänvisa till bloggens källor.

Börjar bli riktigt less att diskutera med er, när ni har enorma problem att första vad som skrivs..

Visa signatur

Mobo: ASUS Z97-Pro Gamer CPU: Intel Core i7 4790K RAM: Corsair Vengeance 1600MHz 4x2GB GPU: ASUS STRIX GTX 970 DirectCU II PSU: Corsair CX 750W 80+ Bronze Chassi: Fractal Design Define R5 SSD: Corsair Force 3 Series F120 120GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yazem:

Jadu. Så istället för att faktist komma med egna källor och information till det jag söker, så ska du bara källkritisera det jag länkade förut? Det går inte att göra så förstår du.. Första gången någon kritiserad affes så förstod jag det, förstår inte vad du försöker åstadkomma med att upprepa samma saker..

Eh. Egna källor behövs inte när vi kan såga Affes försök till att misskreditera invandraren.

Citat:

Som sagt, förutsättningarna ser helt olika ut..

Så du håller med mig om att Alliansen bedriver en slösaktig bidragspolitik enkom för att Sossarna har varit duktiga?

Citat:

Jadu, mer än hälften av de källorna som du länka har jag inte hämtat information ifrån, men du gillar kanske bara att överdriva lite extra?
Och sen igen, är det 5-6:e gånger som detta nämns nu? Vart vill du komma? Att bara vara kritisk mot andras källor och sen inte komma med några själv, är lika dåligt om inte sämre.

Bah, du kör samma tugg som de flesta avpixlatzombies. Och Om du hoppar in i en diskussion med flera länkar som ska vara ett bevis på något så får du helt enkelt köpa att människor på internet är dumma mot dem. På samma sätt som jag måste köpa situationen om jag slänger upp en drös länkar om att invandraren är det bästa som har hänt. Därför använder jag inte statistik från suspekta sidor då jag skulle vara tvungen att stå till svars för dem. Förstår du?

Citat:

Dags att sluta tro så mycket, och faktiskt hänga med i svängarna?

Försöker hänga med. Vad är det som gäller?

Citat:

Haha, ännu en gång.. Lider du kanske också av dålig läsförståelse? Ja, jag använde mig av Affesblogg. Men nej, jag har inte försvarat den som du har lyckats hitta på.. Och det är inte att försvara till att hänvisa till bloggens källor..

Du valde att kasta dig i den här diskussionen med Affe, du får helt enkelt stå för den.

Citat:

Börjar bli riktigt less att diskutera med er, när ni har enorma problem att första vad som skrivs..

Jag förstår det.
Vad är det vi ska förstå? Du började med ett:

Och då får du faktiskt ta smällen och att sådana som jag enbart lallar och påstår att personen gör fel. Men låt gå. Anser du att följande, som är hämtat från Affe, är korrekt fundering kring samhällets utveckling:

Citat:

För att göra skillnaderna åskådliga har jag räknat ut hur mycket mer/mindre polisanmälda brott Sverige hade haft 2011 om alla invandrare hade varit från ett speciellt ”ursprungsområde”. Dessa hypotetiska exempel kan man sedan jämföra både med varandra och med den nuvarande invandringen.

http://affes.wordpress.com/2012/07/22/invandrarna-och-brotten...

Jag tycker den suger iom att personen lallar om en fantasi. Jag kan också hitta på trevliga påståenden om en dåtida socialistisk idyll. Skulle det vara korrekt?

Och ordet invandraren används av mig enbart för att påvisa det idiotiska med affe. Invandraren i singular fungerar dåligt.

Visa signatur

Ominous Doctrines Of The Perpetual Mystical Macrocosm

Permalänk
Medlem

Är på.mobil så kan ej quota.

Iallafall, jag hat inte sagt att man endast ska hjälpa invandrare o strypa bistånden, var hat du fått det från? Som sagt, för tusende gången, ena hjälpen utesluter inte en annan sorts hjälp.

Men vem är det dom har sagt att vi endast hjälper elt slå hjälpa a krigs flyktingar? Du verkar ju mer intresserad av tala om vad andra säger än att faktiskt lyssna. Lika så, ingen här har blivit kallad rasist utan anledning, om så är fallet, säg vem istället för att dra med "ni säger att alla dom tycker invandringen borde minskad är rasister", vi säger inte det! Det är motivering som avgör om man hyser rasistiska åsikter.

Vi har inte förutsättningarna? Tydligen så har vi det iom att vi har hjälpt många, hjälper många och är fortfarande i framkanten som land i många avseenden.

Vi ska ta bort socialbidrag för att det finns problem borde du säga, följer samma logik som om du vill ta bort invandring för att det medför problem. Också ned din logik borde vi neka sjuka pensionärer vård för att det kostar för mycket, pengar som kan läggas på många fler rispaket. Otroligt att du tycker att vi ska betala en på pensionärs vård istället för att hjälpa 100 barn. Otroligt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Swiifty:

Är på.mobil så kan ej quota.

Iallafall, jag hat inte sagt att man endast ska hjälpa invandrare o strypa bistånden, var hat du fått det från? Som sagt, för tusende gången, ena hjälpen utesluter inte en annan sorts hjälp.

Men vem är det dom har sagt att vi endast hjälper elt slå hjälpa a krigs flyktingar? Du verkar ju mer intresserad av tala om vad andra säger än att faktiskt lyssna. Lika så, ingen här har blivit kallad rasist utan anledning, om så är fallet, säg vem istället för att dra med "ni säger att alla dom tycker invandringen borde minskad är rasister", vi säger inte det! Det är motivering som avgör om man hyser rasistiska åsikter.

Vi har inte förutsättningarna? Tydligen så har vi det iom att vi har hjälpt många, hjälper många och är fortfarande i framkanten som land i många avseenden.

Vi ska ta bort socialbidrag för att det finns problem borde du säga, följer samma logik som om du vill ta bort invandring för att det medför problem. Också ned din logik borde vi neka sjuka pensionärer vård för att det kostar för mycket, pengar som kan läggas på många fler rispaket. Otroligt att du tycker att vi ska betala en på pensionärs vård istället för att hjälpa 100 barn. Otroligt.

I princip alla som du kallar "sjuka pensionärer" har betalat skatt hela sitt arbetsliv.

Visa signatur

Chassi : BitFenix Prodigy Svart mITX Moderkort : Asus P8Z77-I DELUXE mITX CPU : Intel Core i7 3770K RAM : Crucial 16GB (2x8192MB) CL9 1600Mhz Ballistix Sport

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av shogun-r:

I princip alla som du kallar "sjuka pensionärer" har betalat skatt hela sitt arbetsliv.

Skit i det!

”Svenska pensionärer är den mest fördomsfulla gruppen. För att tala klarspråk: När de dör kommer saker att förändras till det bättre.”

Mikael Hjerm, Professor i mångkultur(?)

Visa signatur

Numera nöjd med en Chromebook.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Swiifty:

Är på.mobil så kan ej quota.

Iallafall, jag hat inte sagt att man endast ska hjälpa invandrare o strypa bistånden, var hat du fått det från? Som sagt, för tusende gången, ena hjälpen utesluter inte en annan sorts hjälp.

Men vem är det dom har sagt att vi endast hjälper elt slå hjälpa a krigs flyktingar? Du verkar ju mer intresserad av tala om vad andra säger än att faktiskt lyssna. Lika så, ingen här har blivit kallad rasist utan anledning, om så är fallet, säg vem istället för att dra med "ni säger att alla dom tycker invandringen borde minskad är rasister", vi säger inte det! Det är motivering som avgör om man hyser rasistiska åsikter.

Vi har inte förutsättningarna? Tydligen så har vi det iom att vi har hjälpt många, hjälper många och är fortfarande i framkanten som land i många avseenden.

Vi ska ta bort socialbidrag för att det finns problem borde du säga, följer samma logik som om du vill ta bort invandring för att det medför problem. Också ned din logik borde vi neka sjuka pensionärer vård för att det kostar för mycket, pengar som kan läggas på många fler rispaket. Otroligt att du tycker att vi ska betala en på pensionärs vård istället för att hjälpa 100 barn. Otroligt.

Huzzbutt kör ju faktiskt på att bistånd är ineffektivt och dåligt, så tja inte du som sagt det men andra har det.

Visa signatur

Citera för att vara säker på svar!

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Blubben:

Huzzbutt kör ju faktiskt på att bistånd är ineffektivt och dåligt, så tja inte du som sagt det men andra har det.

Delvis sant, vad Huzzbutt försöker säga enligt min tolkning är att först borde vi lösa grundproblemen innan vi försöker lösa effekterna av desamma.
Att försöka lösa effekterna av problemen innan vi löser själva grundproblemet är helt rätt och riktigt ineffektivt användande av likvida medel och resurser.

Tyvärr verkar vi inte komma överens om vad grundproblemet är.

Visa signatur

Numera nöjd med en Chromebook.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Blubben:

Huzzbutt kör ju faktiskt på att bistånd är ineffektivt och dåligt, så tja inte du som sagt det men andra har det.

Men Huzzbutt, vad jag vet, har inte sagt att man ska avskaffa det. Problem != stäng ner skiten.

Permalänk
Medlem
Skrivet av SUMITOMO:

För omväxlings skull kanske vi skulle byta ämne, det brukar man göra när det blir tjatigt.
Eller skall vi köra 75 sidor till om invandring?

Nej vi kör på som vanligt, ingen ide att byta spår.

Fyfan, reprishelvete på loop ad nauseum.

Det får bli en annan taktik.

Statistik delen:

Skrivet av Yazem:

Så kan vi alltså komma överens, om att invandrare är mer brottsbenägna än infödda? (se fet stil)
Finns inget idiotiskt med att ha statistik.. Hade det funnits korrekt statistik för frågan 2013, så hade den här delen av diskussionen varit klar.
Dags att komma med något eget istället för att sitta och tjuvhålla på den korrekta statistiken som du nu verkar ha.

SD anhängare, fyllerister och opium missbrukare har alla samma problem, De ser vad de ser frånkopplat verkligheten:

  • Sd Anhängaren ser Invandrare överallt

  • Fylleristen ser dvärgar och råttor (Hugo Glaser, Gift)

  • Opium missbrukaren ser Drakar.

Alla tre hävdar sin vanföreställning vara korrekt och förankrad i korrekt omvärldsanalys. Fenomenet återfinns också hos Gravida, nybilsköpare och ja: Alla med ett specifikt intresse i stunden, deras upplevelser kommer att filtreras efter vad dom förtillfället intresserar sig för. Det är så att säga omedveten Gatekeeping. Reflektionen som uppstår av att individen denoterar specifika företeelser eller objekt är just den att individen upplever en överrepresentation. uttryck såsom "alla är gravida" eller "det verkar som att alla köper ny bil" går tillbaka på att individens fokus just ligger på det observerade.

Det här är mest bara en festlig reflektion över hur människan fungerar, det blir mindre festligt när SD-Anhängaren ska läsa statistik.

Så låt oss börja med Yazems statistik i ordning:

Invandrarna och brotten 1
samt Svartskallemajoriteten
OSV

Tabellerna i länkarna avser för det första anmälda brott, det är alltså inte lagförda individer utan anklagade individer. Utifrån det kan vi inte göra antagandet att invandrare begår fler brott, vi kan endast anta att de anklagas för brott i större utsträckning.
För det andra så är tabellerna inte en reflektion av faktiska siffror utan en tämligen dum uträkning:

Affe har genom att använda mellanskillnaden i överrepresentation mellan tidigare mätperioder skapat en linjär ökning av överrepresentation som han sedan använder för att skapa fördelningen mellan infödda och utrikesfödda i tabellerna.
Metoden som används kan tyckas vara relevant? Men om du tycker det så har du sannolikt inte heller tänkt efter...

För att metoden ska ses som relevant så kan där endast finnas två faktorer som påverkar brottsligheten: Invandring och tid:

  • Tid för den linjära ökningen

  • Invandring för ökning av basen.

Det innebär att metoden kommer att öka invandrarnas andel av brotten så länge invandringen består, oavsett om deras faktiska andel ökar eller inte. För att uttrycka det enkelt: Metoden medger att invandrarnas andel av brotten överstiger 100%.

Således: Tabellerna avser för det första inte lagförda personer utan är siffror över anklagade personer. Metoden som används för att justera värdena är värdelös.

Nu kommer säkert någon ropa efter bättre statistik och hävda att det är en konspiration att inte Staten förser dem med sådan statistik, mitt svar kan endast vara och kommer endast att vara: hållkäft. Nu ljuger jag, jag är nämligen en tålmodig individ som får upprepa mig varannan sida med å de enklaste av kunskaper.

Om vi tar en titt på den första av Yazems affelänkar: Invandrarna och brotten 1

Så kan vi se att antalet fall där en invandrare (justerat med affes dumskalle metod) uppgår till 770 000, vi drar av de icke folkbokförda i landet och får siffran 680 000. Om det är så att varje anklagad är en unik individ så innebär det på en höft att knappt hälften av alla Sveriges invandrare blir polisanmälda varje år. Som tur är så har BRÅ statistik över antal misstänkta personer: Magiska siffrorDär kan vi utläsa att antalet misstänkta var 122 000 2011.
Det är synd att inte Affe har räknat på den siffran istället, den är betydligt mer intressant och relevant för endast om man räknar på individerna så kan överrepresentation skönjas. Det beror på att alla de misstänkta som finns i vardera stapeln kan fördela sig på olika sätt, den ena stapeln kan ha fler individer misstänkta för fler brott men färre individer totalt och vice versa.

Skälet till att jag tar upp det här är för att kunna befästa att det inte går att utläsa hur många unika individer som anklagas beroende på födelseort.

Så nu har vi det klart, sammanfattningsdags.

Affes tabeller säger inte hur många invandrare som har begått brott, tabellerna avser misstanke.
Affes tabeller säger inte hur många invandrare som har misstänkts för brott, tabellerna avser antal fall där invandrare/infödd har misstänkts.
Affes tabeller bygger på en idiotisk räknemodell som automagiskt leder till att invandrarnas andel av brotten kommer att överstiga 100%

Nu fortsätter vi med att studera varför statistik över etnicitet är taffligt: Om vi förutsätter att Affes idiotiskt uträknade procent motsvarar den korrekta indvid fördelningen så innebär det att ca 66t invandrare om året misstänks för brott vilket då i förhållande till de 1400t utrikesfödda som bodde i Sverige under 2011 innebär att: 5% av invandrarna misstänktes för brott under samma år. Om vi då ser till hur brotten fördelade sig samma år: så ser vi att mindre än hälften av de lagförda brotten var mot brottsbalken, majoriteten är brott mot specialstraffsrättsliga författningar. Återigen om fördelningen är % korrekt så innebär det att färre än 2,5% av invandrarna har dömts för sådana brott.

Varför är det ointressant att 5% av de utlandsfödda kan ha dömts för brott? Eller än mer korrekt: Varför är det ointressant att 2,5% av de utlandsfödda har dömts för brott mot brottsbalken?

Därför att 5% respektive 2,5% motsvarar var 20e och var 40e individ. Kalla mig för kulturmarxist, men jag anser och många med mig att vi behöver mer precisa faktorer än så för att åtgärder ska kunna motiveras. Vad SD-talar om som åtgärd är att minska brottsligheten genom att minska invandringen, jag vill hävda att det är en idiotisk lösning pågrund av att effekten då om Sveriges invandring ligger på 100t är en utebliven ökning om 5000 dömda till straffrättslig påföljd. Det innebär inte en minskning, utan just en utebliven ökning, Antalet brott kommer dock att öka på grund av att befolkningen växer.

Det vi talar om nu är risk: Vi kan dock inte avgöra risken hos en utlandsfödd/inrikesfödd annat än väldigt grovt eftersom riskbegreppet även inbegriper konsekvensernas omfattning: Chansen att en invandrare döms för ett brott är 1/20 Chansen att en invandrare döms för brott mot brottsbalken är en 1/40 (med de siffror som Affe använder.) Förhållandet mellan Svenskar och invandrare är för diskussionen ointressant annat än i frågor rörande misstänkliggörande.

Men vi fortsätter Genom att jämföra olika gruppers brottsbenägenhet kan vi sortera samhället i diverse kategorier är det så att visa attribut överlappar hos individerna i de olika kategorierna på ett säkert sätt och så att vi kan fastställa orsakssamband så kan vi också kalla faktorerna för orsaker: Tex:

Är invandrare oavsett socioekonomisk position lika brottsbenägna så är det lönt att studera attributet invandrare men är invandrare och infödda lika brottsbenägna i samma socioekonomiska situation så är födelse attributet mindre intressant.

Konklusion:

Affes statistik är värdelös
Att använda invandrare som kategori är endast lönt om det kan bevisas som en orsak.
Representation i subkategori motsvarar inte representation i metakategori.

DEL 2: Vansinniga rasistiska ideer.

Skrivet av Yazem:

Du bad mig komma med konflikter/problem där etnicitet/kultur var del av orsaken. Men tydligen så är du inte tillräckligt insatt i de ovanstående händelserna för att kunna förstå. Läs på, gör om och gör rätt!
Jo..
Ska vi ta korstågen som exempel. Låt oss säga att hela Mellanöstern var kristen. Tror du dessa korståg då skulle ha skett? (Ledtråd: finns bara ett rätt svar och det är: Nej!)

Dold text

Ett av de vanligaste misstagen SD-anhängare och Biggles läsare gör är att blanda ihop skiljelinjer med orsak, det är ett enkelt fel men låt oss ta en titt på det ändå:

Världens konflikter och problem tenderar ha etniska skiljelinjer, med det menas att de två sidorna kan separeras beroende på deras etnicitet. Det är dock inte samma sak som orsak, det är inte heller möjligt att kalla för det främsta skälet till problem eftersom vi finner problem i etniskt homogena områden.

Nu är jag inte någon som säger att andra är bakomfötet när de blandar ihop skiljelinje med orsak, eller visst är jag det men jag ska hålla mig den här gången.

Rötterna till misstaget är gamla och bygger på förlegade begrepp såsom "martial race" som avser "raser" vars främsta kännetecken är en stark förmåga för krigiska äventyr, till dessa har man räknat de Turkiska folkgrupperna och Zulu bland annat. Idén var att rasen drev fram konflikten.
I modern tid så har konceptet spårat ur än mer och nu hävdas det titt som tätt att etniska skiljaktigheter leder till konflikt, intressant förvisso men det finns inget historiskt stöd för att grupp A skulle slå ihjäl grupp B för att de firar midsommar på fel sätt. Vad vi dock finner stöd för är att de ekonomiska skillnaderna som i regel cementeras kring etniciteter beroende på geografisk trögrörlighet är ett upphov till konflikt.
Vi kan till exempel backa och titta på de Turkiska folkens härjningar mot angränsande folkgrupper, dessa härjningar sammanfaller först och främst med en svacka i det anfallna landets förmåga till försvar, en nedgång i militär kapacitet tex men än mer relevant för att studera anfallen är den ekonomisk situationen, Kinas roll som byte ökar med god ekonomi, Turkiska folkens behov av att ta byte ökar med Tzud eller faller med varma vårar.

Detsamma gäller de Semitiska invasionerna av Babylon och även de senare Iranska invasionerna där först de Semitiska nomaderna söker sig norrut för att kunna slå sig ner runt den bördiga halvmånen och de senare Iranska erövrarna tar Babylon för att befästa kontrollen över det bördiga området.

Samma förklaringsmodell går att applicera på i princip alla konflikter i världen. Det är först nu på senare år som krig stater emellan har minskat i ekonomisk nytta. Konflikter emellan stamfolk har dock fortsatt varit lukrativa dvs de outtalade ekonomiska målen är befästa i verkligheten, Exempel på det är den konflikten som uppstod mellan Odinga och den andre i Kenya där den ena folkgruppen genom nepotism på familjenivå skapat en makförskjutning, även Rwanda drogs med samma problem för att inte tala om Liberia.

Konflikter baserade på etniska motiv är ett undantag, inte ens andra världskriget kan förklaras med etniska modeller, den enda tillförlitliga anekdot jag funnit på etniskt motiverat våld är de vita bosättarna i Australien, som bekant så består Australien till stora delar av öken där det vita jordbruket aldrig skulle klarat sig men Aboriginierna (Austral Negrer för er som föredrar den gamla definition) klarade sig ypperligt, trots att det inte rådde någon direkt ekonomisk konflikt slogs Aboriginer ihjäl. Till och med i den Namibiska öknen fanns ekonomiska möjligheter som föranledde en vit närvaro och utrotningsförsök.

Skrivet av Yazem:

Jadu Huzzbutt. Dina argument kan ju nästan liknas med en hjärnskadad persons..
Du tror inte så att dessa 90-92% kanske har andra frågor som står dem närmare? Eller är din slutsats: "Röstar man inte på SD, ser man absolut inga problem med invandringen".

Märk väl här att ingen av oss vet hur de 92% som inte röstar på SD värderar invandringen som fråga, vi kan förstås dra oss till minnet att det görs undersökningar på området då och då, mest missförstådd är en gammal väjaropinion som fick siffran till ca 4-5% av de röstande eller i SD versionen: 50%+

Vill Yazem argumentera för att stödet för SD invandringspolitik är större än vad stödet för SD är så får han gott nog leta upp statistiken, som finns och är lättillgänglig dessutom.

Skrivet av Yazem:

En diskussion brukar fortsätta tills man fått fram svar. Vill ni ha slut på den cirkels-rullande diskussionen, så är det dags att komma fram med fakta, som kan motbevisa oss.

Huzzbutt den hjärnskadade rymdkejsaren kommer sällan med egen statistik, i vissa fall för att motståndarens statistik är felaktig och i andra fall för att motståndaren inte förstår sin statistik.

I det här fallet är det båda, Yazem har varken förstått att den statistik han presenterat inte visar hur många invandrare som begått brott eller att den är vansinnig hittepå statistik.

Men Yazem du får gärna försöka igen, vi kan ta diskussionen om invandring kontra bistånd kontra fredsframtvingande åtgärder också men den diskussionen förutsätter att du försöker och då menar jag försöker förankra dina resonemang i någon form av litteratur, jag är en snäll människa så jag ska ge dig några tips:

Använd HDI som riktlinje för nyttan
Beräkna kostnader för: Fredsframtvingande åtgärder, bistånd, återuppbyggnad och utbildning.

Kom ihåg att det måste vara individuell nytta i relation till det vi idag ger. För som alla förhoppningsvis vet så är tillväxt från 1 kr till 2 kr om än en fördubbling av BNP, något av föga nytta.

Skrivet av Ninotramp:

Undra hur många väljare SD fick idag efter att alla med Syrianskt pass automatiskt blev svenska medborgare.

4st

Skrivet av Valiumballong:

Inte medborgare, bara erbjudna livslång försörjning på skattebetalarnas bekostnad

Valiumballong slår tillbaka och hävdar att alla utrikesfödda lever på bidrag.

Skrivet av shogun-r:

I princip alla som du kallar "sjuka pensionärer" har betalat skatt hela sitt arbetsliv.

Nej.

Skrivet av Blubben:

Huzzbutt kör ju faktiskt på att bistånd är ineffektivt och dåligt, så tja inte du som sagt det men andra har det.

Inneffektiv användning av pengar men sannolikt bra för individen i stunden, det finns betydligt bättre åtgärder.

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)

Permalänk
Medlem
Skrivet av ilstallione:

Delvis sant, vad Huzzbutt försöker säga enligt min tolkning är att först borde vi lösa grundproblemen innan vi försöker lösa effekterna av desamma.
Att försöka lösa effekterna av problemen innan vi löser själva grundproblemet är helt rätt och riktigt ineffektivt användande av likvida medel och resurser.

Tyvärr verkar vi inte komma överens om vad grundproblemet är.

Fast vi löser ju inte grundproblemen genom att ägna oss åt kostsam invandring mer än att ägna oss åt effektivare (som i mer för pengarna) hjälp på plats.

Visa signatur

i5 4670k 4.2Ghz 1.2v
AMD RX 580
Windows 10

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Valiumballong:

Fast vi löser ju inte grundproblemen genom att ägna oss åt kostsam invandring mer än att ägna oss åt effektivare (som i mer för pengarna) hjälp på plats.

Det har jag inte sagt heller!

Visa signatur

Numera nöjd med en Chromebook.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av voro12:

"Alla Syrier får permanent uppehållstillstånd"
"Sverige blir alltså först ut i EU med att ge permanenta uppehållstillstånd till syriska flyktingar."
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artike...

Ärligt talat, vad är poängen med att ge dom permanent uppehållstillstånd?

Verkar som att herr Reinfeldt inte vill vinna några fler val.

Fyfan!

Permalänk
Skrivet av voro12:

"Alla Syrier får permanent uppehållstillstånd"
"Sverige blir alltså först ut i EU med att ge permanenta uppehållstillstånd till syriska flyktingar."
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artike...

Ärligt talat, vad är poängen med att ge dom permanent uppehållstillstånd?

Verkar som att herr Reinfeldt inte vill vinna några fler val.

Poängen är att köra ner Sverige i botten. Reinfeldt? De röda skulle gjort exakt samma sak.

Visa signatur

NR200P || 5600X || 3080 Strix ||

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ninotramp:

Poängen är att köra ner Sverige i botten. Reinfeldt? De röda skulle gjort exakt samma sak.

Varför skulle Reinfeldt vilja köra ner Sverige i botten?

Visa signatur

Citera för svar!
Har jag hjälpt dig? Klicka på Gilla!
[Galleri]XBMC på Raspberry Pi [GUIDE] XBMC på Raspberry Pi
i7 930 @ 4GHz, 6950, Asus P6X58D-E, Corsair HX750W, 2st Corsair SSD 60 gb

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon142735:

Ja fyfan, inte ska de väl följa internationell rätt!

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Define R3 | Asrock P67 PRO3 Rev B3 | I5 2500K@4,5GHz | Xigmatek Gaia | Corsair Vengeance LP 8GB 1866MHz | EVGA GTX 970 SSC | XFX core edt. 550W| Intel 320 120GB, Crucial MX100 256GB, WD caviar black 750GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Heinel:

Ja fyfan, inte ska de väl följa internationell rätt!

Skickades från m.sweclockers.com

Visa gärna den internationella rätten som säger att man oavkortat skall ge PUT till alla som kommer från Syrien oavsett skäl. Det kommer du inte kunna hitta eller så bryter alla andra länder mot den internationella rätten? KNAPPAST!!!!!!!!!

Visa signatur

Chassi : BitFenix Prodigy Svart mITX Moderkort : Asus P8Z77-I DELUXE mITX CPU : Intel Core i7 3770K RAM : Crucial 16GB (2x8192MB) CL9 1600Mhz Ballistix Sport

Permalänk

Jag har ingen aning om vad jag ska rösta på. Mina åsikter i stora drag:

- Jag vill begränsa dagens invandring. (även om jag inte tycker invandrare är källan till alla våra problem, så tycker jag det är dags att bromsa in denna utveckling) +SD
- Jag vill inte ha några skattehöjningar, slopad arvsskatt, gåvoskatt, infört jobbskatteavdrag etc tycker jag är bra. +M
- Jag tycker inte att lösningen på allt är avregleringar, att privatisera skolor, bilprovning, apotek osv tycker jag är idiotiskt, jag vill även reglera vinster i välfärden. +S
- Jag vill utöka svenska försvaret. +FP, +SD

Jag blir tokig, känns inte som att det finns något parti som stämmer helt in på mig...