Stephen Elop tar över Xbox-divisionen efter Julie Larson-Green

Permalänk
Medlem

Haha fina konspirationsteorier i den här tråden! Ni vet att det finns en dedikerad tråd för det i ÖÄ?

Permalänk
Medlem
Skrivet av NoNamesWayne:

Fast Nokia var på fall långt innan Elop kom in i bilden. Det tar lång tid att vända skeppet. Så att han är den att skylla på har jag svårt att tro. Snarare Nokia som var för passiva när Iphone släpptes.

Exakt, han kom väl in i bilden när Nokia sparkade den där Olli-Pekka Nånting år 2010 just för att de insåg att skutan var påväg åt fel håll. Att Elop skulle vara ensam skyldig till Nokias öde är helt enkelt inte sant.

Permalänk
Medlem
Skrivet av NoNamesWayne:

Fast Nokia var på fall långt innan Elop kom in i bilden. Det tar lång tid att vända skeppet. Så att han är den att skylla på har jag svårt att tro. Snarare Nokia som var för passiva när Iphone släpptes.

Nej de var inte på fall fören samma kvartal Elop tillträdde, och ordentligt när de började döda redan annonserade produkter. Deras försäljning på smartphonesidan ökade fortfarande när de bestämde sig för Elop, alltså deras försäljning ökade samtidigt som Symbians minskade i andel och det var ett helt annat företag än det han lämnade efter sig. Nokias telefonidel hade ca 60 000 anställda sålde 100 miljoner smarta telefoner om året, hade hunnit utveckla ny teknik och hade egna tillverkningsanläggningar, t.o.m. i Finland, men utöver att fabrikerna i Europa stängde så sparkades också i princip alla som kan utveckla deras produkter, men även idag tack vare Indien och Kina så är de flesta av de ca 30 000 som Microsoft tar över inom tillverkning. De är dock inom lågprissegmentet mest, gamla S30/S40-prylarna. Fast det segmentet faller verkligen. Det är t.ex. fortfarande risk för att myndigheterna tar över deras anläggning i Indien.

Hur som helst har Windows Phone fortfarande inte hälften av försäljningen som Nokia hade på smartphones 2010. De kommer aldrig behöva särskilt mycket i försäljning heller eftersom Microsoft kan fortsätta avveckla verksamheten och bara använda sitt varumärke på Qualcomms referensplattform.

Andra var också tvungen att utveckla från början som Microsoft, men både finska Jolla med Sailfish och Blackberry med QNX-baserade BB10 hade något som var mer komplett från första början, och Nokia själva hade något som redan var modernare än Windows Phone 7.X, och redan 2010 hade tjänster och appar som WP först fick under 2013 och 14, eller t.o.m. inte har fått ännu. Man kan inte lägga sig mer efter än att gå WP skulle jag snarare argumentera för. De har inte kunnat leverera.

Både BB10 och Sailfish bygger på Qt-ramverket som Nokia ägde när Elop tillträdde. Sailfish bygger vidare på QtMobility som rullade på Symbian^3+ och MeeGo. Det medan Finland fick lov att söka EU-bidrag p.g.a. alla avskedade. Nokia hade fortfarande enskilda modeller som sålde miljontals innan Elop. Med full kapacitiv pekskärm och köret. Finns inget som talar för att Nokias egna plattformar skulle gått sämre än Microsofts som vid tidpunkten inte existerade. Utvecklarna hade haft rikare och mognare miljö om de fortsatte med Qt t.ex. och utvecklarna hade inte behövt vänta flera år med att ta deras tjänster till enheterna.

Elops uppdrag har aldrig varit att vända skeppet, det han gjort är en Nordamerikansk downsizing, något som var helt främmande för den Europeiska företagskulturen hos Nokia och betydde att talangen ofta frivilligt, utan att ta del av pengar o.s.v. lämnade Nokia. Talang som vissa verkar tro fortfarande finns hos Nokia/Microsoft, men som i verkligheten jobbat med annat under flera års tid. Att jaga ut all kompetens är inte det man gör när man vill vände en utveckling.

Permalänk
Medlem

Hahaha tack för skrattet och att du tog dig tid att göra en bild av vad jag sa Stört skönt

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

"Hörrni, ni vet det där operativet som har 60% av marknaden? Vi skippar det, vi kör Windows phone istället"

"Hur stor marknadsandel har det?"

"Gå till ditt rum."

Fast om man bara ska gå på marknadsandel så skulle ju ingen gått över till Android från Symbian till att börja med.

Skickades från m.sweclockers.com