Permalänk

Bildskärm till bärbardator

Ska skaffa en extern bildskärm till min bärbara dator (Dell Inspiron 5423). Datorn har endast HDMI-utgång för att skicka bild. En av de saker jag funderar på är vad som händer med ljudet då jag kopplar in bildskärmen. Måste bildskärmen ha högtalare eller utgång för hörlurar för att jag inte ska "förlora" ljudet? Är det något övrigt jag bör tänka på? Spelar t.e.x. storleken på skärmen någon roll för om datorn ska orka mata den med en okej bild? Jag inser att jag inte kommer kunna leverera 4-k bild och det är jag heller inte ute efter. Om jag kan spela upp film i HD då jag kopplar den till en TV, kommer det då fungera att leverera 1920 x 1080 till en 24" bildskärm?

Permalänk
Medlem

Höger klicka på högtalar symbolen nere vid klockan / Uppspelningsenheter

Där väljer du varifrån ljudet ska spelas upp efter att du kopplat. Du borde se HDMI och ej inkopplad på nån av dom eftersom du ännu inte köpt och kopplat skärmen.

Permalänk

@toastedfish: storleken på skärmen har ingen betydelse för hur tungt det blir för din dator, det är upplösningen som bestämmer det. TV:n sköter sig själv med datan den får. Det räcker med en HDMI kabel till din uppspelningsenhet(TV/projektor/dataskärm)

Angående ljudet så gör du som panpo98 beskrev, högerklicka på högtalarsymbolen och välj uppspelningsenheter. där kan du välja alla tillgängliga ljudsystem. saknar din uppspelningsenhet(TV/projektor/dataskärm) så kommer de vara gråtonade och ej gå att välja.

Permalänk

Tack för hjälpen! Har fått den hjälp jag behövde.