Riktigt skumt fel med laddning av min LG G4. Telefonen eller laddaren?

Permalänk
Medlem

Riktigt skumt fel med laddning av min LG G4. Telefonen eller laddaren?

Ok har ett riktigt skumt problem. Undrar ifall någon har varit med om något liknande.
Jag har en LG G4 ca 6 månader gammal. Fungerat utmärkt. Helt plötsligt igår märker jag att telefonen inte vill ladda när jag lägger den på laddning som jag brukar (LG original laddare). Den indikerar att den laddar och skärmen går ur strömsparläge som den brukar men den tappar batteri medan den är inkopplad.
Ok vill kolla så det inte är fel på laddaren så jag pluggar in min jobbmobil, en Nokia Windows sak. Laddningen där fungerar utan problem.
Bara för att kolla en sista sak så pluggar jag in LGn i min reservladdare jag har med mig på jobbet, också en LG original laddare och då fungerar det!
Vad är det troligaste som strular. Är det laddaren som inte vill eller något lurt med telefonen? Vill helst inte lämna in den på garanti utan att vara någerlunda säker på vad som är fel.

Permalänk

@Jaramide:
Hur laddar du telefonen? genom vägguttag eller igen datorn?
Låter skumt men har varit med om det på samsung telefoner då jag jobbar som tekniker/reparationer.
Har du kollat om det finns smuts i kontakten på telefonen eller så stiften som överför strömmen på både laddaren och telefonen inte är skadade? eller startat om telefonen. Kanske låter konstigt det med att starta om telefonen men tro mig men de flesta felen går att åtgärda med ny eller bara installera om mjukvaran.

Om inget av det hjälper kan jag tänka mig att laddningskontakten/moderkortet behöver bytas ut.

Visa signatur

Tack på förhand med vänliga hälsningar, Dallas.