Microsoft gör det svårare för användare att tacka nej till Windows 10

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mr. Vico:

@xcluzive: finns det nån win7 aero glass mod till w10?

Vet inte vad det är, men verkar så

http://www.makeuseof.com/tag/get-aero-glass-theme-windows-10/

Visa signatur

Dator 1: | i9 9900k | MSI RTX 4080 Ventus 3x OC | ASUS ROG STRIX Z390-F Gaming | Corsair LPX DDR4 32 GB 3200Mhz | FD define S | Samsung 850 EVO 1TB | Samsung 980 NVMe M.2 1TB | Noctua NH-U12S | Corsair RM750x 750W | Windows 11
Skärm 1: ASUS 27" ROG SWIFT PG279Q 1440p @ 165Hz/IPS/G-Sync
Skärm 2: ASUS 27" TUF VG27AQ1A 1440p @ 170Hz/IPS/G-Sync/HDR

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av xcluzive:

Men herregud, om du tror att du inte blir bevakat på något annat OS eller mjukvara är du väldigt naiv. Sen kan man stänga av det mesta, tar cirka 5sekunder. Sen om övervakning återstår det gör detsamma eftersom du blir övervakad hur som helst. Sen behöver inte övervakning vara något dåligt heller då softwaren görs bättre för dig. Exempelvis som iPhone som lär sig ditt språk så dne inte autocorrectar fel osv.

Microsoft är iallafall ärliga med att de övervakar jämfört mot andra som säkert är betydligt värre..

Linux övervakar inte alls och det gör inte OSX heller (går stänga av allt och den trycker inte onedrive av default för att kunna övervaka alla dina filer).

På vilket sett hjälper det mitt användande att MS går igenom alla mina filer på jakt efter "information" eller som de kallar det för att göra säkert att jag är inte terrorist?

Det går lära mobilen språket utan att data skickas till tillverkaren och NSA. Sedan är övervakning på mobilen ett stort problem men fortfarande mindre än på en PC där alla filer finns.

Med andra ord om någon annan mördat ger det knappast mig rätten att göra det också, för att inte tala om att det är fortfarande oetiskt så in i helvete även om någon annan gör det.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Ozzed:

Det är naivt att inte svälja konspirationsteorier menar du?

Ozzed om du tror att det är bara konspirationsteori när även MS själva erkänner det så vet jag inte vad. Jag vet att du gillar Win10 och att du är övertygad att inget dåligt händer när du blir övervakad och kanske är det sant med tanke på hur du följer de "rätta" åsikter men du kanske borde tänka att i Sverige har USAs mediabolag väldigt mycket makt över rättsväsendet och politiker och med tanke på dina argument mot upphovsrätten är det inte helt otroligt att någon tycker att här har vi en snubbe med smutsigt mjöl i påsen.

För att inte tala om att vi vet redan att övervakning leder till självcensur och förhindrar att folk organiserar sig politiskt (de flesta rättigheter du har idag har kostat blod och svett att få och hade förmodligen aldrig hänt om övervakningen varit på samma nivå som idag).

Permalänk
Medlem
Skrivet av xcluzive:

Helt rätt. Förstår inte folk som håller på och stannar på gamla versioner. Gillar man gamla versioners utseende så är det väl bara å modda.. Jag tycker detta är bra så microsoft och även alla andra företag kan specialisera sin mjukvara på endast W10. = bättre mjukvara + billigare = win

Skrivet av fermia:

Japp det är ju det som dom vill men det finns envisa som tvärvägrar Windows 10 och sprider en massa osanna rykten..

Sista frågan jag fick av en kund var "Är det sant att man ej kan ladda ner eller installera andra program än dom som kommer från Microsoft med Windows 10 "
Han hade fått höra det av en kompis som läst det på ett forum

Skrivet av ggalaxyy:

För fan bara uppgradera istället... Är så trött på folk som klagar på Windows 10. SJÄLVKLART ska det vara ett alternativ, men kom igen, Windows 8.1 är pissdåligt, windows 7 är uråldrigt och Microsoft kommer ju lägga ner viktiga uppdateringar till win 7 så småningom, bara uppgradera eller skaffa linux.

Skrivet av joheri85:

Jag har jobbat som IT-Konsult i 7 år nu och win 10 är så mycket bättre i en företagsmiljö. Speciellt när GPO används (group policy objects). I win7 var det nästan slumpartat om det funkade eller inte.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Oneone:

Gött, mer windows 10 åt folket

Skrivet av TuHack:

Ja, precis ... eller ... eh .. va? Vill inte veta vad dina psycho-flickvänner tjatar om att uppgradera på dig.

Gillar att MS kör lite hårdare nu så att man snart kan slippa ge support på mer än 6 år gamla OS.

Skrivet av Ozzed:

För mig är det absolut häpnadsvöckande att folk lägger ner timmar på att undvika en förbättring. Paranojan och konspirationsteorierna har verkligen ett hårt grepp om folk alltså.

Själv uppgraderade jag första dagen det gick, och har inte ångrat mig en sekund.

Det finns säkert specialfall som gör att man som företagsanvändare bör vänta, men hemmanvändare som inte uppgraderar? Jag fattar't inte.

Skrivet av THB:

Detta är självklart inte Microsofts fel att inte eran hårdvara/mjukvara fungerar.
Kontakta företagen bakom och påpeka detta istället så det fixas till.

Skrivet av tvelander:

Aldrig fattat heller

Skrivet av zyy:

Fantastiskt. Hoppas dom börjar åka hem till folk och tvångsinstallera windows 10 på allt det går att installera på. Helt seriöst!

Om Windows 10 fungerar bra för er så är det ju bra. Men för dem det inte fungerar då?

MicroSoft tvingade på Sambon's, sonen's och pappa's datorer. I 66% av fallen slutade det med en katastrof.
Sambon's hänger sig vid uppstart och har stått oanvänd nu i över två månader. Anser ni att man ska vara nöjd då? Vissa av er skyller på att det är 3:e-parts fel. Men det borde väl MicroSoft känna till vid det här laget och INTE bara drar på en installation!!?!?

Pappa är vansinnig och har svårt att använda datorn. Bortsett från att datorn i princip är oanvändbar med mobilt bredband, så finns inte stöd för hans skrivare. Jag satt ett par kvällar och lyckades till slut lura igång skrivaren (med universal driver + lite fusk). Men det värsta var att alla hans fotografier (1000-tals) försvann. Märkligt, allt fanns kvar på datorn utom bilderna. Som tur var hade jag kvar hans gamla dator och där låg alla bilder (som dessutom illa kvickt även säkerhetskopierades till min NAS).

En annan sak som jag tror stör många är layouten. Windows 10 skiljer sig oerhört i layout och design. Detta gör att även funktionen påverkas eftersom man inte känner igen sig. Jag köpte Windows 8 när det släpptes och vande mig ganska snabbt, dock var det en del saker som jag aldrig blev bekväm med (metro). Jag köpte även Windows 10 till en speldator jag byggde. Använde den inte så mycket till jag sålde den. Men det som slog mig var hur oerhört begränsad och låst man kände sig. Självklart är också det en vanesak och om man kollar runt lite så hittar man nog till slut både det ena och det andra.

Nej, Microsoft tog ett för stort steg här. De borde ha hållit igen lite på design/layout och rullat ut den successivt lite i taget, då hade det nog tagits emot av användarna.

Värt att tänka på; Det går tio nöjda konsumenter på en missnöjd. Dvs om 1 person är missnöjd, krävs det 10st nöjda för att få tillbaka förtroendet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nioreh83:

Två av mina kompisar råkade uppgradera i helgen när de kryssade ner rutan som de brukar

Så även min fru
Nu har hon konstant problem med buffring av streamat innehåll, hackar och hänger sig konstant.
MS gör ibland skäl för namnet MegaShit...

Visa signatur

Engineer who prefer thinking out of the box and isn't fishing likes, fishing likes is like fishing proudness for those without ;-)
If U don't like it, bite the dust :D
--
I can Explain it to you, but I can't Understand it for you!

Permalänk
Avstängd
Skrivet av upl8447:

Mitt arugument om updateringar var ogrundat och en kvarleva från technical preview. Ber om ursäkt för att ha spridit missinformation (redigerat inlägget).

Använder inte facebook alls. Av googles tjänster använder jag endast play music och youtube samt maps någon gång ibland. Jag är inte super paronid men jag kommer använda alternativ som respekterar mitt privat liv om sådant finns. Ex så finns det inte på telefon markanden och därför använder jag en android telefon. Så jag undviker så länge det finns ett vettigt alternativ. Vilket det ofta gör men kommer inte kompromisa med min livs kvalite eller sociala liv för att skydda mitt privatliv.

Istället för att ta din synvinkel "andra gör ju ändå det så vad spelar det för roll med en till". Så anser jag att man ska försöka att undvika dessa tjänster och göra sitt avtryck så litet som möjligt. Sen bara för att andra gör det så betyder inte det att det gör saken mer rätt. Anser inte heller har något jag vill dölja egentligen. Men https://www.youtube.com/watch?v=HJWbTvr5R2Q
.

Piratpartiet,haha.existerar dom?????

Visa signatur

Chassi.Corsair Obsidian 750 D.Moderkort Asus Maximus XI Hero Processor Intel I7 8700K Med kylare Fractal design Celsius S36.Grafikkort MSI Gaming X trio 2080.SSD.1 Samsung 850 Pro 256 GB.SSD.2 Samsung 840 Evo 500 GB till spel.Nätagg Evga 850 G2.Minne 16 gb corsair vengeance 3200 mhtz.Skärm. Asus PG278QR.
2×596 gb.Mekaniska hårddiskar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ackwell:

Jo, du får välja ett alternativ "Reschedule or cancel upgrade" och gå den vägen för att säga "nej tack" till uppgraderingen. Finns några olika varianter av denna pop-up tydligen, men för samtliga bör det finnas en möjlighet att "cancel upgrade".
https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/sAm0_nwV84X2ukbnklTf4Q--/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9ODAw/http://media.zenfs.com/en_US/News/BGR_News/windows10-upgrade.jpg

Den senaste fick jag gå till Reschedule och sen stänga i krysset då Cancel var borta, så chansen att man säger ja till Win 10 utan att veta om det är nog rätt stor nu

Visa signatur

Engineer who prefer thinking out of the box and isn't fishing likes, fishing likes is like fishing proudness for those without ;-)
If U don't like it, bite the dust :D
--
I can Explain it to you, but I can't Understand it for you!

Permalänk
Medlem
Skrivet av laxan96:

Den koverteras till en Windows 7/10 Retail licens.

Har du en källa på detta? Jag misstror dig inte av princip, men de första artiklarna jag läste om programmet hävdade att det skulle bli en OEM licens eftersom man skulle frångå modellen med "nya windows" utan bara uppgradera Windows 10 i evighet (vilket gör en retail licens rätt värdefull). Det enda jag har sett som motsäger det är en något luddig "answer" på något microsoftforum som hävdar att en OEM blir en OEM och en retail blir en retail.

Permalänk
Medlem

Lustigt hur så många klagar om något som är gratis, när något är gratis i Finland så rusar alla dit och ställer sig i kö fastän väntan skulle bli i flera timmar, intressant folk som finns här.

Visa signatur

There is grandeur in this view of life, with its several powers, having been originally breathed into a few forms or into one; and that whilst this planet has gone cycling on according to the fixed law of gravity, from so simple a beginning endless forms most beautiful and most wonderful have been, and are being, evolved.

Permalänk
Inaktiv

@Lessismore:

"En annan sak som jag tror stör många är layouten. Windows 10 skiljer sig oerhört i layout och design. Detta gör att även funktionen påverkas eftersom man inte känner igen sig."

Just detta betyder väldigt mycket för speciellt äldre människor som måste lära om helt för varje ny version. MS hade bara kunnat ge användarna lika stor valmöjlighet att byta utseende som de gjort fram till och med 7:an.

Att kunna välja bort ribbon skiten och att ha kvar classic temat skulle de kammat hem många popularitetspoäng på.

Var ett tag sedan jag testade 10:an, men hur lätt är det att få till ljus taskbar med svart text fortfarande till exempel? Alla screenshots från W10-installationer har ju den kolsvarta med vit text. Är det populärt eller bara för svårt att ändra på?

Permalänk
Medlem
Skrivet av SweDragon:

Har du en källa på detta? Jag misstror dig inte av princip, men de första artiklarna jag läste om programmet hävdade att det skulle bli en OEM licens eftersom man skulle frångå modellen med "nya windows" utan bara uppgradera Windows 10 i evighet (vilket gör en retail licens rätt värdefull). Det enda jag har sett som motsäger det är en något luddig "answer" på något microsoftforum som hävdar att en OEM blir en OEM och en retail blir en retail.

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-w...

Sedan om det skulle uppstå problem så kan man ju alltid kontakta MS Support så brukar dom lösa det.

Permalänk
Skrivet av Lessismore:

Om Windows 10 fungerar bra för er så är det ju bra. Men för dem det inte fungerar då?

MicroSoft tvingade på Sambon's, sonen's och pappa's datorer. I 66% av fallen slutade det med en katastrof.
Sambon's hänger sig vid uppstart och har stått oanvänd nu i över två månader. Anser ni att man ska vara nöjd då? Vissa av er skyller på att det är 3:e-parts fel. Men det borde väl MicroSoft känna till vid det här laget och INTE bara drar på en installation!!?!?

Pappa är vansinnig och har svårt att använda datorn. Bortsett från att datorn i princip är oanvändbar med mobilt bredband, så finns inte stöd för hans skrivare. Jag satt ett par kvällar och lyckades till slut lura igång skrivaren (med universal driver + lite fusk). Men det värsta var att alla hans fotografier (1000-tals) försvann. Märkligt, allt fanns kvar på datorn utom bilderna. Som tur var hade jag kvar hans gamla dator och där låg alla bilder (som dessutom illa kvickt även säkerhetskopierades till min NAS).

En annan sak som jag tror stör många är layouten. Windows 10 skiljer sig oerhört i layout och design. Detta gör att även funktionen påverkas eftersom man inte känner igen sig. Jag köpte Windows 8 när det släpptes och vande mig ganska snabbt, dock var det en del saker som jag aldrig blev bekväm med (metro). Jag köpte även Windows 10 till en speldator jag byggde. Använde den inte så mycket till jag sålde den. Men det som slog mig var hur oerhört begränsad och låst man kände sig. Självklart är också det en vanesak och om man kollar runt lite så hittar man nog till slut både det ena och det andra.

Nej, Microsoft tog ett för stort steg här. De borde ha hållit igen lite på design/layout och rullat ut den successivt lite i taget, då hade det nog tagits emot av användarna.

Värt att tänka på; Det går tio nöjda konsumenter på en missnöjd. Dvs om 1 person är missnöjd, krävs det 10st nöjda för att få tillbaka förtroendet.

Håller med, alla som inte riktigt hänger med i svängarna kan det vara jobbigt när saker ändra sig. Min far (som ändå hade en ny dator) fick in windows 10. Jo vad hände? Precis som jag hade i å tanke...INGENTING fungerar!

Urgh, kunde inte ens start word, excel eller några program från office paketet. JO jag hittade excel programet i någon undermapp...error

Yeah snyggt där!

Sen att vid en ren installation att windows 10 fungerar bra är en annan sak. Jag tycker det är okej. Men man behöver ju ändra lite för att känna sig hemma...

Jag känner lite att, man vill upgradera när man känner sig redo själv. Uppgradering är ingen liten grej att göra. Mycket kan och går fel. Just därför tycker jag det är viktigt att man får göra det på egen hand. Så att man kan göra sina backups osv

Visa signatur

Intel i7 8700k @ 5.0GHz | Asus Rog Strix Z370-H | FD R5 | Strix Gtx 1080 ti | 16Gb Corsair Vengeance LPX 3600Mhz | Samsung 850-Series EVO 500GB | WD Caviar Black 500Gb | WD RE4 1TB x2 i Raid 1 | MK-85 <3 Cpu-Z Gamla

Citera, annars kommer jag inte tillbaka!

Permalänk
Avstängd
Skrivet av xcluzive:

Helt rätt. Förstår inte folk som håller på och stannar på gamla versioner. Gillar man gamla versioners utseende så är det väl bara å modda.. Jag tycker detta är bra så microsoft och även alla andra företag kan specialisera sin mjukvara på endast W10. = bättre mjukvara + billigare = win

Äldre hårdvara = dåligt med drivrutiner
Speciella program som inte finns kompatibelt med windows 10.
Finns inte utrymme för ännu en OS uppgradering (hybrid-surfplattor, äldre laptops m.m.)

Det finns många tillfällen det inte är en bra idé att uppgradera, att då bli bokstavligen tvingad att göra en uppgradering som förstör användbarheten på enheten man använder är inte speciellt trevligt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av cider123:

Äldre hårdvara = dåligt med drivrutiner
Speciella program som inte finns kompatibelt med windows 10.
Finns inte utrymme för ännu en OS uppgradering (hybrid-surfplattor, äldre laptops m.m.)

Det finns många tillfällen det inte är en bra idé att uppgradera, att då bli bokstavligen tvingad att göra en uppgradering som förstör användbarheten på enheten man använder är inte speciellt trevligt.

För stunden kanske. Men W10 är just nu ett slutgiltligt steg. I slutändan kommer det vara optimalt för all mjukvara. Hur lång tid det tar beror helt på hur snabbt/långsamt folk uppgraderar till W10. Desto snabbare folk uppdaterar desto snabbare kommer stöd för mjukvara och hårdvara att vara optimerat. För mig fungerar W10 perfekt på alla mina burkar, jag hoppas bara att fler uppdaterar så vi snabbare når "perfektion" Sen kan man ju ta på sig foliehatten om man vill som 90% av swec, men det är en annan femma

Visa signatur

Dator 1: | i9 9900k | MSI RTX 4080 Ventus 3x OC | ASUS ROG STRIX Z390-F Gaming | Corsair LPX DDR4 32 GB 3200Mhz | FD define S | Samsung 850 EVO 1TB | Samsung 980 NVMe M.2 1TB | Noctua NH-U12S | Corsair RM750x 750W | Windows 11
Skärm 1: ASUS 27" ROG SWIFT PG279Q 1440p @ 165Hz/IPS/G-Sync
Skärm 2: ASUS 27" TUF VG27AQ1A 1440p @ 170Hz/IPS/G-Sync/HDR

Permalänk
Medlem
Skrivet av Equilibrium:

Lustigt hur så många klagar om något som är gratis, när något är gratis i Finland så rusar alla dit och ställer sig i kö fastän väntan skulle bli i flera timmar, intressant folk som finns här.

Om det hade vart ungefär som Win7 dvs inga större förändringar förutom under huven och sedan inga spion fasoner.
Sedan att det inte hade tryckts ner i halsen på folk utan man får gå in på uppdateringar och kryssa i själv om man vill ha det, då hade det säkerligen accepterats av dom som klagar idag. Skillnad på att få en gratis varmkorv på statoil än att få ett operativsystem som man kanske använder varje dag. Kan ju kanske jämföra med om någon skulle ta din bil och ge dig en ny elbil.. kanske fungerar superbra för vissa som åker väldigt lite och inte speciellt långt.. medans andra som åker längre sträckor skulle det inte fungera alls.

Permalänk
Medlem

Med sådan aggressiv marknadsförning så kan man tro att någon på Microsoft har ett vad att vinna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av PowerNet:

Nej. De kunde inte låsa upp själva, så det var de det handlade om, de hade inte resurserna, eller möjligheten att göra det, och de försökte då tvinga Apple (Som inte heller har möjligheten att göra det) vilket då skulle innebära att de skulle tvingas att skapa ett "myndighets OS" version av iOS, vilket de vägrar göra då det kan nyttjas fel.

Så nej, den vägran är inte meningslös då FBI saknar möjligheten själv....

Nej, de gjorde det inte själva. Men de klarade det utan Apple's hjälp iallafall.

Permalänk
Medlem
Skrivet av xcluzive:

Helt rätt. Förstår inte folk som håller på och stannar på gamla versioner. Gillar man gamla versioners utseende så är det väl bara å modda.. Jag tycker detta är bra så microsoft och även alla andra företag kan specialisera sin mjukvara på endast W10. = bättre mjukvara + billigare = win

Mmm, verkligen skitkul när man har programvara för tusentals kronor som inte funkar med Windows 10.

Visa signatur

[AMD FX8350 BE @ 4GHz] - [Arctic Cooling Freezer 13] - [2 x 4096 MB 1600MHz Corsair] - [GA-970A-DSP3] - [Sapphire R9 390 Nitro 8GB] - [EVGA Supernova G2 750W] - [2TB Seagate Desktop + 3TB Toshiba + 2TB Samsung G3 Station + 480GB Toshiba SSD] - [BenQ MK 2442 23.6"] - [QPAD OM-75]

Permalänk
Medlem
Skrivet av Equilibrium:

Lustigt hur så många klagar om något som är gratis, när något är gratis i Finland så rusar alla dit och ställer sig i kö fastän väntan skulle bli i flera timmar, intressant folk som finns här.

Ingenting är gratis. Står man i kö för något som är "gratis" i flera timmar så är priset man betalar några timmar av ens liv.

Visa signatur

We are the music makers, and we are the dreamers of dreams.
Youtube | Spotify Playlists | Soft | Rapp | Rytm | Kött | Kalas |

Permalänk
Medlem
Skrivet av laxan96:

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-w...

Sedan om det skulle uppstå problem så kan man ju alltid kontakta MS Support så brukar dom lösa det.

Tydligen ska inte detta stämma, personen som skrev inlägget skrev som han uppfattade situationen, men jobbar inte med licensfrågor. Uppgraderar du så uppgraderar du till en OEM licens som är bunden till ditt moderkort. Iofs så har det tidigare gått att byta hårdvara även med en OEM-licens om man kontaktat microsoft, men det är inte garanterat att det går.

Men även om det inte går att byta hårdvara med en uppgraderad version av windows 10 så ska man kunna byta tillbaka till den ursprungliga versionen av windows utan problem.

Permalänk
Medlem
Skrivet av PowerNet:

Nej. Jag "tror" inte att W7 är bättre, utan jag vet det. Så tydligen har jag mer kunskap än dig :).

Nej, det finns väldigt få förbättringar, men betydligt fler försämringar....

Nej det har vi inte, det Microsoft försäkt är att införa samma skit i W7/W8 med, men det är bara att neka skiten.

Finns mycket, inte kränkande (datainsamling på samma stora grad), säkrare (delar inte ut dina lösenord till alla du känner), samlar inte in allt du skriver på tangentbord, bättre gui mm (ex så saknar W8/W10 Aero, och infört "ribbons" skräpet i utforskaren).

Klart de är optimerade/fungerande till W7 med....

Testa spybot anti beacon på windows 7 och jämför det på en windows 10 dator.
Spoiler alert! Det är bra mycket mer att med fördel stänga av i windows 10.

Min setup är windows 7 med spybot antibeacon och never10.
Hackar hellre in dx12 själv den dagen spel har en bra anledning att använda det än att installera windows 10 igen.

Visa signatur

Abit Ic7-G MAXIII, Pentium 4 HT 3200Mhz, Kingston ValueRam PC3200C3 2x1GB,ATI Radeon 9800XT, Maxtor Diamondmax 80GB 7200, Antec Super Lanboy.

Permalänk
Medlem
Skrivet av El_Raspberry:

Är de helt jävla efterblivna? Att stänga ner rutan innebär ett godkännande? Microsoft Corp v Commission round 2, man kan ju önska.

Varför behövs ett tredjepartsprogram för att lösa detta, fungerar det inte att avinstallera Windows uppdateringarna som orsakar detta längre?

Jag hade avinstallerat gwx updaten och trodde jag va "säker" men när jag körde never10 av nyfikenhet stod det klart att Windows 10 os upgrade is enabled. Då var jag ganska förvånad faktiskt.

Visa signatur

Abit Ic7-G MAXIII, Pentium 4 HT 3200Mhz, Kingston ValueRam PC3200C3 2x1GB,ATI Radeon 9800XT, Maxtor Diamondmax 80GB 7200, Antec Super Lanboy.

Permalänk
Medlem
Skrivet av fermia:

Ett exempel anges här..Kommer tyvärr inte enbart gälla Intels nya cpu utan förmodligen även nyare grafikkorts kretsar
Läs hela artikeln
For example, Windows 10 will be the only supported Windows platform on Intel’s upcoming “Kaby Lake” silicon, Qualcomm’s upcoming “8996” silicon, and AMD’s upcoming “Bristol Ridge” silicon.

http://www.extremetech.com/extreme/221389-microsoft-skylake-o...

Det kommer förmodligen inte spela någon roll alls på flera år då "PCs with multi-core processors:
Windows 7 was designed to work with today's multi-core processors. All 32-bit versions of Windows 7 can support up to 32 processor cores, while 64‑bit versions can support up to 256 processor cores."

Sålänge intel inte släpper ett fantastiskt revolutionerande instructionset som accelererar prestandan till oanade höjder så lär det inte spela någon roll. Vad ska dom göra sen då blockera ddr3 minnen?

Visa signatur

Abit Ic7-G MAXIII, Pentium 4 HT 3200Mhz, Kingston ValueRam PC3200C3 2x1GB,ATI Radeon 9800XT, Maxtor Diamondmax 80GB 7200, Antec Super Lanboy.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ggalaxyy:

För fan bara uppgradera istället... Är så trött på folk som klagar på Windows 10. SJÄLVKLART ska det vara ett alternativ, men kom igen, Windows 8.1 är pissdåligt, windows 7 är uråldrigt och Microsoft kommer ju lägga ner viktiga uppdateringar till win 7 så småningom, bara uppgradera eller skaffa linux.

Nja, jag har använt W10 ett tag nu och ska nog gå tillbaka till 8.1 när uppgraderingsperioden är slut så att jag slipper bli tvingad att uppgradera. Tycker att W10 är en försämrad W8.1.

Permalänk
Medlem

Bytte till win10 på laptopen. Förlorade save-filerna till Knights and merchants HD på kuppen. 40 timmar speltid borta, gatt ere

Permalänk
Medlem

Tack.

Till alla som gillar gratis W10

Om något är gratis ska man fråga sig varför. Om man blir påtvingad något gratis så borde frågan istället bli en utredning.

Att folk här rättfärdigar påtvingad övervakning med att det är gratis kan jämställas med?

Tänk nu.

Vad blir konsekvenserna av ett övervakningssamhälle?

Vad kommer kommande generationer uppväxta under övervakning tycka om oss när vi godtyckligt valde bort deras frihet för tillfällig säkerhet?
Ledtråd:
Vad tycker vi om Hitlers ideologi idag?

Det naiva tänkandet att gratis är gott kommer vi bli hatade för. Våra barns barn kommer HATA oss om vi inte slåss för friheten idag!
Tänk ett steg längre, för din egen skull!

Visa signatur

”Ingen må utsättas för godtyckliga ingripanden i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens.
Artikel 12, FN:s deklaration för mänskliga rättigheter

Permalänk
Medlem

Att folk reagerar på detta integritetsövergrepp är bara hälsosamt.

Skrivet av xcluzive:

Helt rätt. Förstår inte folk som håller på och stannar på gamla versioner. Gillar man gamla versioners utseende så är det väl bara å modda.. Jag tycker detta är bra så microsoft och även alla andra företag kan specialisera sin mjukvara på endast W10. = bättre mjukvara + billigare = win

Skrivet av fermia:

Japp det är ju det som dom vill men det finns envisa som tvärvägrar Windows 10 och sprider en massa osanna rykten..

Sista frågan jag fick av en kund var "Är det sant att man ej kan ladda ner eller installera andra program än dom som kommer från Microsoft med Windows 10 "
Han hade fått höra det av en kompis som läst det på ett forum

Skrivet av ggalaxyy:

För fan bara uppgradera istället... Är så trött på folk som klagar på Windows 10. SJÄLVKLART ska det vara ett alternativ, men kom igen, Windows 8.1 är pissdåligt, windows 7 är uråldrigt och Microsoft kommer ju lägga ner viktiga uppdateringar till win 7 så småningom, bara uppgradera eller skaffa linux.

Skrivet av TuHack:

Ja, precis ... eller ... eh .. va? Vill inte veta vad dina psycho-flickvänner tjatar om att uppgradera på dig.

Gillar att MS kör lite hårdare nu så att man snart kan slippa ge support på mer än 6 år gamla OS.

Åk till Nordkorea och kom aldrig tillbaka.

Skrivet av THB:

Detta är självklart inte Microsofts fel att inte eran hårdvara/mjukvara fungerar.
Kontakta företagen bakom och påpeka detta istället så det fixas till.

Det finns en del produkter som rent tekniskt är färdigutvecklade, och inget slitage föreligger heller. Där finns inget egentligt incitament till att köpa nytt. Den enda möjligheten till planerat åldrande i vårt kapitalistiska slöserisamhälle är att inte ge stöd för nyare OS. Vilket då blir affärsidén för företag bakom sådana produkter. Ljudkort är ett av dem. En del sådana kostar femsiffriga belopp. Nytt OS = obrukbar produkt. Ping @Tvelander också.

Skrivet av Segas:

Google blir stämda för monopol för sin sökmotor (ja, det finns mer bakomliggande), men Microsoft kan nyttja sin position med hjälp av DirectX API?

Utan DirectX hade inte Windows haft den skaran användare de har idag.

Utan tvekan hade många vänt sig till OS X, Linux eller andra alternativ om just DirectX inte var låst till Windows.

Alternativ? Nej, Vulcan och OpenGL har ju visat sig inte ens vara i närheten.

Men Microsoft blev stämda för att de hade en webbläsare medföljande i sitt OS - som ingen vill använda oavsett...

Skickades från m.sweclockers.com

Svår situation. Det är mer långsökt, då Microsoft inte tjänar något i sig på att spelen använder DirectX. Med Google-sökningar så framhåller de sina andra tjänster. Spel med OpenGL eller Vulkan kan likväl köras på Windows, och spelen kan fortfarande köras på andra OS. De måste dock portas. DirectX är ju utan tvekan ett de facto inlåsningsverktyg, men jag vet inte hur man ska komma åt det juridiskt utan att samtidigt förbjuda konsoler. Sen är spel något som inte direkt är något viktigt och nödvändigt för människor, till skillnad från datoranvändning och internetanvändning mer generellt, så jag tror inte många juristtimmar kommer ägnas åt det om det inte finns en tydlig angreppspunkt.

Skrivet av xcluzive:

Men herregud, om du tror att du inte blir bevakat på något annat OS eller mjukvara är du väldigt naiv. Sen kan man stänga av det mesta, tar cirka 5sekunder. Sen om övervakning återstår det gör detsamma eftersom du blir övervakad hur som helst. Sen behöver inte övervakning vara något dåligt heller då softwaren görs bättre för dig. Exempelvis som iPhone som lär sig ditt språk så dne inte autocorrectar fel osv.

Microsoft är iallafall ärliga med att de övervakar jämfört mot andra som säkert är betydligt värre..

Citerar mig själv:

Skrivet av GilbertG:

Övervakning är per definition något negativt, då en annan part får kunskap om dig och ditt liv utan att du aktivt och medvetet delar med dig, och därmed får denne makt över dig. Den övervakade hamnar i en undergiven ställning. Är den som övervakar dessutom okänd, dvs man vet inte riktigt vem som sitter på andra sidan eller var andra sidan egentligen är eller hur det ser ut där, är det ännu värre. Särskilda skäl måste föreligga för att fördelarna ska överväga med övervakning. Godtycklig övervakning i förebyggande syfte är i grunden negativ.

Och jo, det finns kapacitet att gå igenom tiotusentals filer hos enskilda personer. Missat PRISM? https://en.wikipedia.org/wiki/PRISM_%28surveillance_program%2...

Det är beklagligt att så många är så naiva inför detta. Den långa freden och friheten har gjort folk blinda för maktmissbruk.

Polisstaten är inte ett foliehattspåfund, det är högst verkligt i världen, även i "väst". Dock inte riktigt i Sverige, men det finns inget som garanterar att det aldrig händer. Demokrati och yttrandefrihet är inga självgående maskiner, utan de måste underhållas, jobbas för och månas om konstant.

Oavsett finns alltid risk för dataintrång, och det kan vara både brottssyndikat och illasinnade utländska myndigheter.

---

Skrivet av KTL:

Enkelt. Om vi bortser från allt icke önskvärt reklambaserat fremium-tjaffs ingen bett om funkar det i bästa fall bara i hälften av uppgraderingarna. Några som är naiva, respektlösa och regelrätt skiter i vad människor själva önskar/behöver (vi har ett par sånna onda typer här, just varför jag sällan är här numera) hävdar att det är OEMs och komponentutvecklares fel att saker funkar dåligt efter uppgraderingen.

Det är bullshit i sin sanna bemärkelse. Det här hade aldrig ens varit ett problem om Microsoft rullat ut Win 10 som en valfri uppgradering/till försäljning som vid tidigare nya Windows. Datorerna funkar, Windows 10 på dem gör det inte.

Och om vi lämnar åsikterna om Win 10 åt sidan, det här är ur PR synpunkt FRUKTANSVÄRT KORKAT av dem. Vilket företag överlever långsiktigt på att göra sina kunder skitförbannade på dem??? Spoiler: INGET! Hur kan många vara så naiva att de tror att hemkonsumenter helt plötsligt är jättetaggade att använda handikappade (titta på senaste OneDrive, holy shit) appar och på det sättet ge pengar/reklamintäkter till Microsoft efter det här tilltaget? Inte en chans.

Så sluta med det här enfaldiga "jag fattar inte varför folk undviker" snacket. Det finns fler goda skäl än jag skrivit här, och det är upp till var och en att räta sig efter vilket många gör som tur är.

Tyvärr tror jag Microsoft kommer lyckas till sist. Citerar mig själv:

Skrivet av GilbertG:

Microsoft har bytt affärsmodell. Och nu har de plagierat både Apple och Goole. Dels vill MS börja med mer eller mindre sömlösa samt kostnadsfria OS-uppgraderingar på regelbunden basis, som både A och G gör, för att få kontroll över användarbasen. Sen vill MS dels samla personuppgifter och ha reklamintäkter som Google, och dels ha en egen app store med full kontroll över innehållet, där några procent av transaktionen går till MS, precis som både A och G.

För att detta ska funka måste större delen av deras kundbas vara med på båten. Det är knappast förändringar till gagn för kunden, så för att det inte ska uppstå ett A- och B-lag, där det uppstår ett missnöje över förändringarna och de gamla användarna klamrar sig fast i evighet när folk upptäcker försämringarna, gör MS allt för att folk ska bli med Win10.

Alla behöver inte vara med, det räcker att de flesta är det, för då uppstår en fårskockmentalitet där Win10 normaliseras och vägrarna häcklas och hånas för sitt "överdrivna" månande om integriteten. För "det var ju inte så farligt" och "det händer ju inget".

Och innan något smartass kommer dragandes med "jamen det är ju gratis att uppgradera, det är ju bra!"
Nej, du betalar med ditt liv istället. There is no such thing as a free lunch.

Skrivet av ArtMan:

När man håller på så här med en uppdatering så börjar man ifrågasätta deras motiv med Win10. Jag är en av de som uppgraderar när det verkligen behövs. Idag ser jag ingen anledning till att uppgradera förutom att det är gratis och när det är gratis så börjar man fundera? Tror ni verkligen Microsoft skänker miljarder dollar bara för att få folk att gå över till nyare OS? De har aldrig gjort det innan...De kommer inte heller fortsätta med nya Windows versioner som innan...Ringer det inga klockor? Det blir garanterat ny affärsmodell...Frågan är blir det bra för användaren eller blir man snart tvungen att installera Adblock för Windows eller än värre får editera registret för att ha det som man vill ha det...

Ms har bytt affärsmodell, det är därför de pushar för NSA10. Se strax ovanför.

Skrivet av ackwell:

Återigen så går diskussionen från det faktum att Microsoft nästintill påtvingar uppdateringar till att alla är korkade som inte redan har uppdaterat till Windows 10.

Låt oss återgå till det som bör diskuteras i denna tråd - är det verkligen okej av Microsoft att bete sig såhär? Är det inte lite fräckt att de helt plötsligt gått från "att kryssa betyder 'nej'" till "att kryssa betyder 'ja, tack!'"?

Precis vad jag förutsett. Fårskockmentaliteten tar över. På Orwelskt vis har nyliberalismen trumman in i folk att allt nytt är bättre per definition. Behövs ingen förtryckande diktatur som tvingar folk till saker, folk springer in till feodalsamhället själva. Se också mitt citat ovanför.
---

Skrivet av Nautilus011:

@AxMi-24: Säger inte att det är OK med "övervakning", men alla som störs av detta. Hoppas inga av dessa använder facebook eller andra google tjänster, eller använder androidtelefon...

Kan väl tycka att MS går lite för långt med att ge bort sitt "gratis" OS. Men jag gillar win10 och använder det på alla mina datorer/plattor.

Kan inte annat än le åt "-jaha bara att vänta på att stödet för spel blir större på Linux".
Så sa mina kompisar till mig också i slutet på 1990 talet. Undrar om dom fortfarande väntar....?
Visst stödet, funktionaliteten har blivit bättre dom senaste 20 åren. Men för mig som spelar 30+ timmar/veckan är inte Linux eller MacOS ett alternativ.

Ditt liv är din integritet. Du säljer den alltså gladeligen för att få spela lite. Köp en PS4:a istället, det är mycket bättre.

Skrivet av Equilibrium:

Lustigt hur så många klagar om något som är gratis, när något är gratis i Finland så rusar alla dit och ställer sig i kö fastän väntan skulle bli i flera timmar, intressant folk som finns här.

There is no such thing as a free lunch.

Visa signatur

Räkna ut hur kraftigt nätaggregat du behöver på OuterVision Power Supply Calculator. 500W räcker för de allra flesta vanliga system. Seasonic är bäst. ;) – Elektrostatisk urladdning är ett verkligt problem.
"People who are serious about software should make their own hardware" – Alan Kay
Bojkotta maffian

Permalänk

Endel skriver att det bara är att uppgradera till win10 och vara nöjd med det men man borde ju endå ha möjligheten att tack nej om man inte vill uppgradera och inte bli påtvingad att göra det. Sen om win 7 eller 8 eller 10 är bäst är ju en smaksak men man borde ju få välja själv. Det är ju inte som att det kommer någon bilförsäljare och tvingar dig köpa senaste bilen bara för din bil är några år gammal.

Visa signatur

AMD Ryzen 9 5900X /Radeon RX 6950XT / Gigabyte X570 AORUS ULTRA / 32gb Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3600MHz /, EVGA Supernova G2 850W PSU/ Lian-li O11 Dynamic /M.2 Samsung 950pro,WD BLACK SN750 /EKWB Watercooling 240+120mm radiator /Corsair Hydro X Series XC7 RGB / Corsair K70 RGB / Phillips 27" G-sync + 2st 27" AOC .

Permalänk
Medlem

För vissa är ändå det befogat att inte uppgradera till windows 10

Skrivet av ggalaxyy:

För fan bara uppgradera istället... Är så trött på folk som klagar på Windows 10. SJÄLVKLART ska det vara ett alternativ, men kom igen, Windows 8.1 är pissdåligt, windows 7 är uråldrigt och Microsoft kommer ju lägga ner viktiga uppdateringar till win 7 så småningom, bara uppgradera eller skaffa linux.

Så som det är för mig och mina kollegor så kommer inte våran mjukvara fungera med windows 10.

Vi kör windows 7 till vår Siemensmjukvara då vi har tillförlitlig kompabilitet där.

Skulle vi bli tvungna att uppgradera till Win10 så är det ganska stor risk att vi inte kan använda Siemens. Det skulle innebära flera miljoner i kostnad på att byta ut PLC system på jobbet samt byta ut all hårdvara ute hos alla kunder i Norden, Europa, USA m fl utöver en stor risk för att behöva programmera om en hel del.

Hemma använder jag win10 och det fungerar bra men som sagt på jobbet är det inte möjligt idag pga supporten och kompabiliteten hos Siemens.

Visa signatur

Profectus est bonus introductionem scitis quoniam coepit usquam

Permalänk
Medlem

Poängen är densamma

Skrivet av tvelander:

Vad ska jag med ett OS till när jag kan cykla?

Bil jämförelse .... oh lord....

Kul när din gamla ferrari inte kan starta längre när dom slutar supporta den <3

Om man nu av olika anledningar inte vill ha win10 idag eller inom en nära framtid så har vi alla rätten att tacka nej.
Har man tackat nej till en produkt så ska man lagligt sett inte kunna bli påtvingad detta.

Om vi nu fortsätter på eufemismen "bilar"..... Om du har en bil och är nöjd med den (du vill inte byta) så kommer bilförsäljaren på affären du köpte den och tar din bil och ger dig en nyare modell utan ditt godkännande. dvs tvingar dig att byta bil även fast du tydligt sagt att du inte är intresserad. Tycker du det är okej?

Du kan byta ut "bil" mot Windows eller vad som helst.

Poängen är att vi har ingen valmöjlighet här. Microsoft tar till nya metoder för att deras "kunder" ska ha nya operativsystemet oavsett om du vill ha det eller inte. Dem bryr sig inte om det så kostar företag miljoner för att dem ska få sina program att fungera och kostnaderna som medkommer om man även måste byta ut komponenter hos kunder världen över.

Skulle fler företag göra som microsoft så kan vi lika gärna ligga i en respirator hela livet och låta andra fatta våra beslut och vi behöver inte ha någon valmöjlighet eller frihet.

Visa signatur

Profectus est bonus introductionem scitis quoniam coepit usquam