Tankar om Battlefield 2018 (bf5/1944/2143)

Permalänk

Tankar om Battlefield 2018 (bf5/1944/2143)

Uppkommande Battlefield 2018 (Oktober):

Vilken tidsperiod kommer Dice välja och hur tror ni Battlefront skandalen kommer att påverka denna uppkommande titel?

Finns självklart för och nackdelar med tex andra världskriget (attachments) och framtida perioder (jetpacks).

Diskutera gärna, vill veta om det finns några Battlefield fans här!

Permalänk
Medlem

Tror det är ww2en ärligt så bryr jag mig inte längre.
Jag har varit med sen 1942 men bf är inte så kul längre

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server - Svensk VR Community
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Permalänk
Medlem

Ack. Tacka vet jag BF2142 sedan gick allt åt helvete och det är EAs fel samt allmän dekadens inom branschen.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Så länge Andrew Wilson är VD för EA ser jag ingen positiv framtid för någon titel hos EA.
Under Wilsons tid har EA lagt ner ett antal välsedda spelföretag, total dödat ett antal klassiska titlar. Under samma tid har ytterst få nya titlar tillkommit.
Däremot har man nått nya höjder när det gäller att suga ut så mycket som möjligt från varje släpp.

Lägg nu till vad som hänt med Battlefield-serien de senaste åren;
* BFH var väl stolpe ut, konceptet tjuv och polis passade inte bra med BFs grundide.
* BF1 var miss på öppet mål, helt fel på flera punkter enligt mig: tråkiga vapen/gadgets, helt konstigt poängsystem, inlåsta servrar. Ett försök från EA att ta total kontroll över BF, vi betalar servrarna men EA kör dem. Och av någon anledning plockade man helt bort Commander och Spectator?

Så vad har vi?
En fantasilös ledning som vill tjäna pengar med så lite arbetsinsats som möjligt.
Dvs kopiera andras ideer som verkar vara bra. Bygg spelet från grunden så att mikrotransakioner behövs, se till att servararna betalas av spelarna men styrs av EA.

Jag kommer att vara ytterst skeptisk till nästa titel.

Hur mycket nyheter har vi fått från den nya titeln?
Jämför med med hur mycket som kom ut för BF3 och BF4.
Det är inte många månader kvar nu och vi vet ingenting.
Annat än att det kommer att bygga på EAs SWBF2...

Jag har en del ideer som jag gärna skulle vilja se med BF.
Funderar på att lägga in dem här.

Permalänk
Medlem

Älskade när det kom ett nytt BF spel med det har avtagit helt. I min mening dog BF efter BF3.

Visa signatur

PC - GB Z390-Ultra | 9900K 5GHz | 32GB | RTX2080ti | NVME ~5TB
SRV (unRaid) - Asus Z370-H | 8700K 4.30GHz | 64GB | LSI9211 | 60TB HDD + 4TB NVME

Permalänk
Medlem
Skrivet av Molotov:

Tror det är ww2en ärligt så bryr jag mig inte längre.
Jag har varit med sen 1942 men bf är inte så kul längre

Skickades från m.sweclockers.com

Nej, man får ju inte den där wow känslan som man fick i BF 1942 och Call of Duty. Vill inte ens titta åt något av spelen

Visa signatur

Coca Cola missbrukare Förbjuden dryck för mig pga diabetes
AMD älskare
Katt älskare

Permalänk
Medlem

Jag nötte 1942, Vietnam och sen 1943 hur mycket som helst. Kändes som dom 3 titlarna tog något nytt till bordet.

Nuförtiden så känns det bara som att det är samma sak om och om igen, fast med en ny förpackning.

Jag har ingen aning om vad eller hur, i så fall hade jag ju kodat en shooter istället för att wahjna här, men dom behöver ett nytänk.

Inte för att dom kanske ska gå Battle Royale, men om man tittar på det konceptet så är det fortfarande en shooter men med en helt ny twist. Jag är övertygad om att det konceptet slog så bra just eftersom det var nått helt nytt jämfört med team deathmatch, capture the flag eller king of the hill...

Min poäng är att det varken är tidsepok eller grafik som borde vara sell point för nästa vända av BF, det borde vara gameplay. Man måste satsa på att vara lika nytänkade som 1942 var en gång i tiden.

Det känns som att shooters dom senaste 5 åren lagt mest tid på massa level och progressystem. Gör man bara ett tillräckligt bra gameplay så behövs inga level ups för att hålla folk kvar.

Permalänk

BICE har istället för att fokusera på att göra ett fantastiskt spell mest ansträngt sig för att göra det så noob-vänligt som möjligt som Cod. Bf1 (som jag har köpt för 20€ men inte spelat mer än 20h) var ju lite bättre, men Bf4 var ju en katastrof när det kom ut i buggighet. Jag förstår varför man gärna vill tilltala nya spelare, men jag tror det är ett stort misstag. Jag själv gillar spel som är lite utmaning att komma in i. Jag tror också många andra gillar det. Det är ingen slump att spel som Dark Souls spelen blivit så populära. Ju mer fokus BICE lägger på att göra spelen noob vänliga desto sämre spel och desto färre spelare.

Jag slank in på sista andetaget på bf2 och har spelat alla bf spel sedan dess. Min personliga favorit är bc2, sen dess har det bara gått nedåt mer och mer för varje spel. Om bf5 följer denna trend så blir det nog inga fler bf-spel för min del.

Visa signatur

Jag är inte blek, jag är Nerdchic.

Permalänk
Medlem

Som en tidigare nämnde så förstördes BF1 enligt mig av att begränsa funktioner för servrar för vi har alltid kunnat skräddarsy helt efter hur vi vill ha det. Seriöst 24 spelare på allt utom Conquest och nya Operations. Rush har jag alltid lidit och önskat och uppleva 64 spelare intensivt krigföring i första världskriget men EA dumma huvuden bara nedgraderade på spelare, samma med TDM.

Visa signatur

MSI X99A GODLIKE GAMING | i7-6950X 4.3GHz | 64GB RAM 3200MHz | RTX 2080

Nintendo Switch | PlayStation 5 | Xbox Series X

Min FZ Profil

Permalänk

Brukade spela med en snubbe som arbetar som någon typ av grafisk designer på DICE.
Sånt jävla hyshpysh om BF1. Det enda han kunde spoila innan release var att hästarna kom i olika färger..
Hoppas på ett nytt WW2 spel, tror battlefront skandalen kommer påverka bf5 positivt då de troligtvis väljer att slopa pay-to-pass gamecontent helt.
Går man som spelutvecklare ut med att man lika gärna kan köpa innehållet istället för att låsa upp det genom att FAKTIST lägga ner lite tid på spelet är det samma sak som att säga "Vi har utvecklat ett dåligt spel, men vi vill gärna att du betalar extra för det, ju fler transaktioner desto bättre"

Visa signatur

citera för svar
Glassbilen spelar bara när det är helt slut på glass

Permalänk
Medlem

Gillar verkligen inte hur BF1 är när det kommer till att skräddarsy sin loadout. Jag vill kunna ändra grepp, sikte, magasin osv efter mina behov vilket var en av sakerna med BF4 jag gillade mest. Hoppas verkligen att dom tar tillbaka detta till nästa Battlefield.

Visa signatur

Corsair Crystal 460x | MSI Z370 Carbon ATX | Intel Core i7 8700k | 16GB Corsair Vengeance 3200mhz | Palit GTX 1070 Ti | Samsung 960 EVO 500gb NVMe | Asus PG279Q 144hz IPS | Corsair K65 RGB MX Red | FinalMouse Ultralight Air58 / Zowie FK1 w/ paracablemod / Glorious Model O | Xtrfy XGP-L4

Permalänk
Medlem

Gillade BC2, BF3 och BF4 har spelat sjukt många timmar.

Men BF1 fastnade jag inte för tyvärr. Största anledningarna:
- Pickupvapen och spawna på hästar som gör spelare starkare än vanliga spelare
- Granatspammet
- Inga fria val vad gäller servrar och maps, framför allt kasst med bara 64-man servrar. Man gjorde serverfunktionen så fördummad och dålig jämfört med BF4 där du verkligen kunde välja precis hur du ville spela
- Autokill när man trycker på F med bajonetten

Vill helst att det ska vara man mot man. De hade nog inspirerats av Battlefront med hjältarna och försökte få till lite liknande här....

Sen tyckte jag det var ett jävligt snyggt spel med skön känsla i vapen och rörelserna hos spelarna. Fantiserar ibland PUBG på BF1 motorn, det hade varit något!

Gissar på att det kommer ett WW2-baserat battlefield. För min del spelar det inte så stor roll om det blir modernt krig eller WW2 bara de gör det bra.

Visa signatur

Mvh Milky - citera för svar
Fractal Meshify C - Ryzen 7 7800X3D - Thermalright Peerless Assassin 120SE - Kingston Fury Beast 6000 MHz 2x16 GB - Asus TUF Gaming B650-Plus - AMD 7900 XTX - Corsair RM1000X Shift
Köp/sälj-betyg Sweclockers marknad; 1, 2, 3, 4, 5

Permalänk
Medlem

Jag var och är ett stort fan av BF3 och BF4. BF3 hade en fräsch känsla och BF4 hade otroligt mycket content i sig. BF1 tyckte jag inte levererade lika mycket och kändes som en ganska stor downgrade jämfört med BF3 och 4. Om BF2018 levererar dessa två saker kommer spelet vara bra för mig. Enligt leaks ska ju spelet vara i WW2 och heta Battlefield V. Andra säger ju att det kommer vara BC3 och vara i Vietnam. Jag tycker båda är utmärkta val, skulle även tacka jag till en modern day satt, så som BF3 och BF4. Allt utom BF2143 skulle funka bra för mig. Men om vi ska snacka om vad som verkar logiskt så skulle jag säga att ett WW2 satt spel skulle makea mest sense. Det senaste var ju satt i WW1 och att Dice och EA skulle göra ett ganska likt spel (Samma UI, typ av Campaign, samma layout för Multiplayer m.m), men satt i det andra världskriget. Mycket mer kontent skulle kunna läggas till i spelet, med fler vapen, attachments, fordon och platser.

Permalänk
Medlem

Inte köpt BF spel sedan fyran. Även om det spelet var halvfärdigt vid release känns det som att EA lyckats gå ned sig ytterligare med uppföljarna.

Skulle gilla om man prövade framtiden igen men det skulle förmodligen bara sluta som ett Battlefront 3.0

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

7800X3D//4090
MINT XFCE // W11 🤮

Permalänk
Skrivet av Asssor:

Gillar verkligen inte hur BF1 är när det kommer till att skräddarsy sin loadout. Jag vill kunna ändra grepp, sikte, magasin osv efter mina behov vilket var en av sakerna med BF4 jag gillade mest. Hoppas verkligen att dom tar tillbaka detta till nästa Battlefield.

Grejen är att det inte fanns så mycket att "skräddarsy" under WWI, samma gäller även under WWII. Bara skinsen gör spelet till ett P12 spel.

Permalänk

Jag hoppas på helt nytt koncept; Matkrig i högstadie miljö.

Permalänk
Inaktiv

Oavsett vilket tema och tidsperiod spelet utspelar sig så ser jag fram emot vad som kommer. Hade dock gärna sett lite mer Vietnam dock. Ett Bad Company 3 hade inte varit dumt heller då jag gillade föregångarna.

Permalänk
Medlem

spelade bf3 och bf4 en hel del bf1 har jag spelat några få timmar då jag inte tyckte de fanns battlefield känsla över huvudtaget i spelet! Går dom tillbaka till rötterna tror jag de kan bli bra, tyvärr ser de mörkt ut på den fronten.

Visa signatur

AMD Ryzen 5800X3D | EKWB 360 Elite | Asus RTX 3080 TUF OC | Asus ROG Strix x470-F | 32GB 3600mhz | 500GB EVO 970 M.2 | 1TB 860 QVO | HX1000v2 | Asus ROG PG279Q | Keychron Q1 moddat | Xtrfy m42 wireless | Logitech G PRO X Wireless |

Permalänk
Medlem

Skulle det inte kunna vara BC3 fast i WW2 tema?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Känns som de behöver hitta ett nytt koncept, klassiska spellägen får gärna finnas kvar men det behövs något nytt. Spawna, panga, spawna om börjar bli gammalt.
Global krigsfält live nått?

Permalänk
Medlem

@ThomasLidstrom: Skulle gärna vilja veta vad för idéer du har för BF-serien!

Permalänk
Medlem

Battlefield dog för mig iom BF4. Köpte på release, spelade några dagar sen slängde jag skiten. Trasigt skräp.

Visa signatur

Ducati Streetfighter 848, -2013
Yamaha FZR 1000, -1987

Permalänk
Medlem

Som många nämner så är förväntningarna tyvärr i botten. Samtidigt finns det någon form av gnista inombords som hoppas att man fick till en fullträff. Tänker man tillbaka under åren så har man haft många timmar roligt i Battlefield.

Som några nämnt så ska det vara så jäkla "casual" nu för tiden. Alla ska vara lika bra. Ingen får vara bättre än någon annan. Allt är nerdummat. Det är säkert framforskat att detta får folk att köpa och spela spelet en längre tid och på så sätt ökar chanserna till att spelaren spenderar pengar. Gäller särskilt den yngre generationen som troligtvis inte har upplevt hur det är att bli totalutpangad i CS eller Quake och behövt kämpa en aning för att bemästra spelet. Nu ska det vara en quick-join knapp för att komma in på en server snabbt. Det ska vara medaljer och poäng som flyger över hela skärmen för att man ständigt ska få den där elektroniska bekräftelsen som icke-nördar istället kämpar ihop via Facebook.

En sak som jag brinner för är community-drivna spelservrar. Jag var en av många som hjälpte till att driva Webhallens BF-servrar under BC2, BF3, BF4 och Hardline (japp...). Jäklar vad kul vi har haft det. Vi hade personer som tillsammans höll på med utveckling kring servrarna. Backendsystem som lyssnade av händelser, frontendsystem för att administrera servrarna offline och verktyg för att plocka ut statistik. Vi hade hackathon där folk träffades i verkliga livet(!). Vi hade allmänna träffar för alla som hjälpte till att administrera servrarna och var på besök hos DICE. Detta är bara få exempel på varför jag tycker det är så viktigt att bygga communities kring ett spel. Framförallt så är det ett suveränt att få folk att fortsätta spela spelet. Man hittar sina favoritservrar som man spelar på.

Hela fokuset på serverdelen verkar försvinna mer och mer efter varje titel. I BF1 verkar det knappt vara möjligt att sköta sin server alls. Istället slutar vi upp med massa officiella DICE-servrar som inte administrerats sedan medeltiden. Mötte någon härlig kille eller tjej som under tre kartor satt i den allmänna chatten och förklarade hur bra person Hitler var. Nä, det är tråkigt och jag tycker mycket av den personliga biten försvinner när allt ska vara auto-matchmaking. Men det är bara min åsikt och det kanske mycket väl är så majoriteten av folket bara snabbt vill hitta en server.

Något man varit riktigt usel på länge är hur man sköter spelet. Det tar lång tid att trycka ut småfixar och kommunikationen har knappt varit existerande. Minns ni dart-buggen i BF3? Hur många månader hade vi inte den? Där vi serveradministratörer istället behövde skriva tillägg för att slaya/kicka folk som nyttjade den. Jag förstår att detta har med utveckling och teknik att göra, att man vill samla ihop många bugfixar/features tillsammans och istället släppa en stor release som man kan testa igenom ordentligt (vilket sällan märks). Men det är inte hållbart att släppa fixar varannan månad. Folk tröttnar, det händer ingenting. Om konsol är boven i dramat så prioritera PC som Overwatch gör. En annan personlig gissning är att utvecklingsteamet jobbar vidare på nästa titel och att det endast är få personer som gör det mest nödvändiga för att gnället inte ska bli för stort.

Sedan stör jag mig riktigt mycket på att man släpper DLC:s innan spelet ens kommit. Det blir som att man tar ett färdigt spel och styckar upp det för att kunna ta ut mer pengar för det. Men återigen, det är säkert uträknat av någon med riktigt fräna kläder. Om det är det bästa sättet att hålla sina kundbas glad går ju att diskutera. Man släpper DLC:s med jämna mellanrum så spelet ska "hålla" tills nästa titel, för då ska man fram med plånboken igen. Stor skillnad mot exempelvis Overwatch där man fortsätter pumpa ut material och faktiskt vill att spelet ska hålla sig i liv länge. Fortfarande inget DLC där märkligt nog.

Mycket gnäll men det är nog för att man så gärna vill att det ska lyckas. Jag tänkte skriva ett stycke om e-sport också men det blir nog för mycket. Incursion-initiativet (BF1) är ett steg i rätt riktning och det verkar ändå finnas lite intresse från EA/DICE och inte zh1nt0s "BF4 kommer inom några månader vara det störta e-sportspelet". Men det förtutsätter ju att spelet man bygger det på är vettigt.

Permalänk
Medlem

@jagardaniel: Håller med i alla dina poänger. Visst spelade du för Eyeballers i BF3?

BF3 var det sista spelet jag spelade klan-spel, 8v8. Inte ens värt att försöka i BF4 så trasigt som det var vid release och BF1 begravde jag redan i betan....

Visa signatur

Ducati Streetfighter 848, -2013
Yamaha FZR 1000, -1987

Permalänk
Avstängd

Vad fan....

Visa signatur

Man är inte dum för att man har stavproblem.
Läs mer om min synfel Visual Snow
Om mig ----> #16970666

Permalänk
Medlem
Skrivet av superegg:

Har du förbokat Half Life 3 också?

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Permalänk
Medlem
Skrivet av daskedennis:

@jagardaniel: Håller med i alla dina poänger. Visst spelade du för Eyeballers i BF3?

BF3 var det sista spelet jag spelade klan-spel, 8v8. Inte ens värt att försöka i BF4 så trasigt som det var vid release och BF1 begravde jag redan i betan....

Det stämmer Det som sög ur all kraft var när vi spelade BF4 på dreamhack. Både vi och andra lag hade hela matcher där vi spelade 4vs5 för att spelet kraschade hela tiden. Och avgörande rundan i semifinalen spelade vi 3vs4 i några minuter. Det kanske inte är helt svårt att förstå varför man slutade spela efter det. Det mest komiska är att det finns en helt fungerande pausfunktion inbyggd i servermjukvaran. Hade man spenderat lite tid så det hade gått att anropa den via RCON så hade man i alla fall tillfälligt kunna plåstra ihop någonting. Men icke.

BF3 var betydligt bättre som "e-sportspel" även fast spelet var trasigt på många andra plan. Squad Rush var faktiskt riktigt kul att spela och det enda som saknades där var en tidsgräns och anpassade kartor. Även sponsorer sa att det var betydligt enklare ur ett tittarperspektiv jämfört med conquest som var mer rörigt. Sedan så fanns det ju inte ens ett spectatormode i BF3 (det har funnits i tidigare titlar) utan blev något som man försökte sälja in i BF4 sen. Den enda chansen folk hade att titta var via våra streams. Sen kom BF4 med domination som jag personligen tycker är 10 gånger sämre än de två tidigare nämnda lägena, och plusa även på att spelet dummades ner. I och med att vi inte spelade med fordon så vågar jag inte uttala mig om 8vs8. Spelade heller inte BF2142 eller BF2 på "tävlingsnivå" så kanske det finns någon annan här i forumet som kan fylla på.

Fördelen med Incursion i BF1 är ju som sagt att det har väckts lite intresse högre upp hos EA/DICE eftersom dom har folk som jobbar på det heltid. En av dom är drunkzz som också spelade BF3 och BF4 med franska aAa. Tidigare har det bara skyfflats in pengar till turneringarna men nu verkar man vilja göra något mer ordentligt. Sen att det kommer så sent in i BF1 är väldigt märkligt men jag hoppas på att det mest är en lekstuga där man prövar saker inför kommande titlar. Fördelen med BF är att man har en bred spelarbas så kan man baka in någon form av rankad matchmaking i 5vs5 och 8vs8 så tror jag intresset för klanspel kommer följa med på köpet. Men återigen, det måste vara ett bra spel i grunden med hyfsad hög "skillnivå", annars kvittar det.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av ClintBeastwood:

Har du förbokat Half Life 3 också?

Nä, jag tycker bara om BF, Crysis, GTA, tf2, CS:GO och lite andra spel.

Lite surt att man har vänta i många år och sen så kommer den inte ut.

Visa signatur

Man är inte dum för att man har stavproblem.
Läs mer om min synfel Visual Snow
Om mig ----> #16970666

Permalänk
Medlem

https://www.battlefield.com/news/article/how-to-watch-stream-...

Battlefield V (5) verkar namnet bli iaf.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Serenity now

Permalänk
Medlem
Skrivet av dibban:

Skulle inte klaga om det var Battlefield Vietnam.

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.