Steelseries Arctis 7 "knäpper i ljudet"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nybro
Registrerad
Apr 2005

Steelseries Arctis 7 "knäpper i ljudet"

Har införskaffat mig Steelseries Arctis 7 trådlösa lurar, jätte nöjd osv med allt förutom en sak är att när man tex har musik eller något annat som spelas upp så knäpper det till i lurarna precis som det blir ett väldigt kort lagg. Detta sker lite då och då. Jag har Pucken som sänder signalen till lurarna precis framför mig. Är det någon som haft liknande problem med likadana lurar?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2010

Har du installerat steelseries engine till att börja med?

Dator : EVGA 1070Ti OC | i5 7600k @4.5ghz |
| Hifiman HE-500 | Musical Fidelity M1HPAP | Fidelio X2HR |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nybro
Registrerad
Apr 2005
Skrivet av HaBBarN:

Har du installerat steelseries engine till att börja med?

Det är installerat och jag har testat med olika inställningar osv men gör varken till eller från. Lämnade tillbaka lurarna och tog ett par nya men de var samma problem så antar att de inte är lurarna de är fel på. Så frågan är vad kan det vara som gör att de blir så här? Det går ju via USB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Jul 2014

@PingWin: Har du några andra lurar att testa med? Och har du testat utan pucken (om det går)? För det kan vara störningar från komponenterna i datorn faktiskt... Har samma problem själv att det knäpper till då och då. Dock så har jag inte samma hörlurar... så har ingen aning om det faktiskt är det felet jag beskrev.

Signatur oåtkomlig. Kom tillbaka senare.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nybro
Registrerad
Apr 2005
Skrivet av Boomer112:

@PingWin: Har du några andra lurar att testa med? Och har du testat utan pucken (om det går)? För det kan vara störningar från komponenterna i datorn faktiskt... Har samma problem själv att det knäpper till då och då. Dock så har jag inte samma hörlurar... så har ingen aning om det faktiskt är det felet jag beskrev.

Har provat med mina gamla qpad qh-90 och de funkar klockrent. Men testade nu med sladd och då fick jag också knäppande ljud och efter rört om burken lite så helt plötsligt så funkar det trådlösa utan att ge missljud. Tycker det är märkligt. Vad är det som kan orsaka att det ger något sådant ljud? Har ordning och reda bland kablar osv i burken.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nybro
Registrerad
Apr 2005

Nu blir det typ svagt brus ljud i bakgrunden istället märkte jag.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2013

Om du upplever att ljudet i dina lurar känns dåligt. Testa ladda ner Peace APO och kör dessa inställningar: https://gyazo.com/9eb24d2512469605fae4ed3adcc21f0b
Dolby Atmos för Headphones hjälpte också till när jag försökte få dem att låta "bra".

i7-4770k @5Ghz | 1080Ti | Noctua NH-D14 | 16Gb DDR3 |
Bahnhof 1000/1000

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Mar 2011

Testa sänka din uppspelningskvalitet i ljudenheten till 96000hz. Kan ta bort knäppen.

Spel: ASUS Z370 Prime-A | 16GB 3000Mhz | i5-8600K | Noctua NH-D14 | ASUS GTX 1080 | Sound BlasterX AE-5 | Supernova G2 650W | EVO 840

Media/Emulator: MSI Z270-A Pro | 8GB 2666MHz | i3 7350K 4,8GHz | Pure Rock Slim | MSI GTX 970 | EVGA Supernova G2 650W | EVO 840 250GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Jul 2014
Skrivet av PingWin:

Har provat med mina gamla qpad qh-90 och de funkar klockrent. Men testade nu med sladd och då fick jag också knäppande ljud och efter rört om burken lite så helt plötsligt så funkar det trådlösa utan att ge missljud. Tycker det är märkligt. Vad är det som kan orsaka att det ger något sådant ljud? Har ordning och reda bland kablar osv i burken.

Ja du... Jag har ingen aning vad som kan orsaka att det ger sånt ljud. Kanske för dåligt eller för gammalt ljudkort. Nej jag har ingen aning som sagt.

Signatur oåtkomlig. Kom tillbaka senare.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2010

@PingWin: Har du provat att byta usb port?

Haft det en gång i mina lurar, kör du med 7.1 aktivt?

Dator : EVGA 1070Ti OC | i5 7600k @4.5ghz |
| Hifiman HE-500 | Musical Fidelity M1HPAP | Fidelio X2HR |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2012

Jag har samma knäppande i mina arctis 7.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nybro
Registrerad
Apr 2005

Jag bytte mina till ett par nya men problemet kvarstod, tills jag höll på lite med burken då försvann det helt plötsligt och fungerar fortfarande bra. Vad problemet var har jag inte en aning om.