Försiktighet med hälsoråd.

Permalänk
Medlem

Försiktighet med hälsoråd.

I tråden "Fick en stöt från psu, sjukhus?" så fick TS en hel del tveksamma råd om att det inte behövdes och att det inte var någon fara. Dock visade sig vara en annan historia efter ett EKG.

Har vi kompetens att ge råd om hälsa vid olyckshändelser i samband med jobb eller mekande hemma? Jag kan spontant tycka att vi inte bör ge några råd utan hänvisa till yrkeskunniga på relevant telefonnummer. TS hade kunnat lyssna på en del av dom sämre råden och kollapsat utan möjlighet att få hjälp.

Visa signatur

Endeavour OS(arch) - Cassini Nova

Permalänk
Moderator
Moderator

@Louwsy Shroom:

Halloj!

Helt rätt, forumet har inte den medicinska expertisen att ge diagnoser utan skall tipsa om 1177 som är rätt väg att gå när man har hälsofrågor. Att hoppas på sådana råd ifrån ett forum är inte rätt väg att gå. Vi diskuterade faktiskt tråden internt och funderade på åtgärd när TS skrev att han sökt hjälp, vi lät den vara öppen så folk som var oroade skulle få höra hur det gick. Emil skrev även en hänvisning i första posten.

Att ringa 1177 är det generella rådet jag anser alltid bör ges. Beroende på vad som är problemet kan andra källor rekommenderas, till exempel Mind.se, Jourhavande Medmänniska med mera.

Klart att man ska kunna känna att det går att prata på SweClockers men kvalificerade råd och faktisk hjälp i hälsofrågor är inte riktigt vårt forte.

Visa signatur

Forumregler | Synpunkter på moderering i forumet? Kontakta via PM, Email eller kontaktformuläret.
Huvudadmin för Geeks Discord - Mötesplatsen för gamers