Permalänk
Medlem

Äntligen är skiten över! Nu kan man koncentrera sig på bra serier istället, tex Chernobyl.
Kommer dock att sakna GoT säsong 1-6, riktigt bra grejer!

Visa signatur

Stationär: AMD Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI | G.Skill 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 Neo RGB | Gigabyte 4090 Gaming OC | BeQuiet! Dark Rock 4 Pro | Samsung 980 Pro 1TB M.2 & Intel 660P 1TB M.2 | Corsair RM850x v2 White Series | Phanteks P500A D-RGB | Acer X34GS | Corsair Strafe RGB MX Silent | Razer Deathadder v.2 | Logitech PRO X 7.1
Laptop: AMD Ryzen 7 6800HS | 16GB 4800MHz DDR5 | RTX 3060 140W | 15,6" 144Hz FHD IPS 16:9

Permalänk
Medlem

Efter att ha sett 8 säsonger av det som ska ha varit en av tidernas bästa serie måste jag säga att jag är glad att det äntligen är slut.
från det allra första avsnittet så har saker byggts upp, det har hypats. och sen blir det magplask i sista säsongen.
jag har aldrig riktigt fastnat, det har funnits några riktigt bra avsnitt, sen där emellan så har det varit drama för att bygga upp något episkt.. som sen bara blir meh.

Visa signatur

Jag undrar hur många det är på SweC som kommer att byta till Linux idag…

Permalänk
Medlem

Besviken. Dels øver hur olika røda trådar och historier inte gick som jag "ville" eller førvæntade, eller inte føljdes upp i någon mening alls. Vad hænde med alla profetior? Vad var poængen med att Snow egentligen var en Targaryen? Osv. osv.
Men det ær som det ær, och det ær ju nåt man får førvænta sig oavsett. Men mest besviken øver det jag skrivit om tidigare: varfør insisterade man på att korta ner sæsongerna? Det har ju fått allt att framstå otroligt dåligt. Det hadde kunnat sluta hur som helst, så længe man kunde ta lite tid på sig att komma dit.

Ser fram emot att få læsa GRRMs version i bøckerna, om han nu hinner skriva færdigt dessa.

Visa signatur

Speldator: Intel i5-7600K @4,95Ghz - BeQuiet PureRock - MSI Z170A SLI Plus - Corsair RM550x - Asus RTX 2070 ROG Strix Advanced 8GB - MSI Optix MAG271CQR 27” 1440p 144hz - 8Gb Corsair Vengeance 2400Mhz DDR4 - Samsung 850 Evo + WD Black M.2 SSD - NZXT S340

Jobbdator: HP Elitebook X360 2018 - 16Gb DDR4 - 256Gb PCI-e SSD - Intel i7-8650U

Konsol: Xbox Series X

Permalänk
Medlem
Skrivet av Trebsor:

Sista avsnittet kände jag ändå var okej bortsett från en sak: Jon har fortfarande världens starkaste plot armor och det är så jäkla orealistiskt.

Tycker att han borde ha blivit korsfäst och deras lilla council-möte kunde även ha handlat om att köpslå för att få tillbaka hans kropp. Det hade känts mer och varit mer Game of Thrones.

Ett annat trevligt slut hade varit om Jon blivit halshuggen som sin morbror och Aria stått och klamrat sig fast vid en staty och Sansa tvingats titta på. Sista scenen skulle vara en pov för Jon när han ligger på stupstocken och tittar ut över ett jublande folkhav, häftig ljudeffekt och sen blir det svart 👍🙂

Visa signatur

| Fractal Design Define Mini C | MSI Z490M MPG GAMING EDGE | Corsair RM750X 750W v2 | Intel Core i5 10600K |
|GIGABYTE RTX 3070 AORUS Master |Corsair 32GB DDR4 3200MHz CL16 |
| Asus Strix Raid DLX | Acer 27" Predator XB271HK G-Sync 4K IPS | Tobii 4C |
| LG OLED55B6V | nVidia Shield V2 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Trunk:

Så för att en säsong av en annars snuskigt bra serie inte var till belåtenhet så ska du bojkotta en av de bästa serieskaparna (HBO) som finns?

Reagerar du lika starkt när andra företag "förstör" något du gillar?

Japp. Det är ända sättet som en konsument kan visa sitt missnöje på riktigt mot ett företag via att INTE ge dem några pengar alls.

Hur visar du ditt missnöje knyta näven i fickan?

Visa signatur

AMD Ryzen 3900X, Gigabyte X570 AORUS ELITE,
G.Skill Flare X 32GB 3200MHz, FOCUS GX 850W, SSD 125 och 500GB, HDD 2tb, Gainward GeForce RTX 4090 Phantom
Laptops:MSI GT73VR 6RE Titan

Permalänk
Medlem

De måste ju ha rökt crack varje dag innan jobbat på S8
Bara i sista avsnittet:

Jon går förbi Grey worm när han avrättar soldater, för att direkt efter möta Grey Worm skydda Daenerys.

Varför behöver Bran en "Master of Whisperers" när han kan se allt som hänt och kommer att hända?

Hur kan Grey Worm veta att Jon mördade Daenerys? Jon måste ha erkänt direkt efter, dessutom är det helt bisarrt hur han får leva efter det.

Davos föreslår Unsullied att starta ett eget "House". Hade ju dött ut på direkten då de inte kan skaffa barn.

Tydligen så förstår alla i hela Westeros Valyrian när Daenerys pratar om att ta över hela världen.

När man skriver i en bok med bläck så låter man det inte torka innan man stänger boken.

Dold text

Och 100 andra saker.

Visa signatur

Ryzen 5800X3D | 64 GB Ram | 7900 XTX | Samsung 990 Pro 4 TB + Seagate FireCuda 520 2TB * 2
Laptop: Core 9 Ultra 185H | 24GB Ram | RTX 4060 | 3 TB NVME

Permalänk
Medlem
Skrivet av Trunk:

Hur hade du velat att det skulle gå till? Att Jon blev kung och de levde lyckliga i alla sina dagar? En av de sakerna som GoT fått mest beröm för är ju hur de inte alltid går den uppenbara hollywood-linjen, så varför skulle de få skit när de inte gör det den här gången?

Vad är det du inte förstår?
Jag kan hålla med om att tempot varit för snabbt men i mina ögon är det ganska uppenbart, nästintill alla gånger, varför de agerade som de gjorde.

Frågan är inte hur JAG ville att det skulle gå till, frågan är hur de byggde vissa grejer. Den gamla "3 Eyes raven" har visat typ två saker till Bran, nattkungen och vem John egentligen är, vilket de delade i 50 delar genom 3 säsonger från att Ned slås utanför tornet tills att han lyssnar sin syster viska i örat för honom vem John är innan hon dör. Sen Samwell hittar sin mening i historien genom att hitta vart nånstans det finns dragonglass och det "pappret" om den hemliga bröllopsceremonin. Slutet av säsong 7 är Bran och Samwell som fått ihop pysslet, äntligen, som en cliffhanger. De lägger även mycket tid i säsong åtta kring detta, Bran säger "now is the time, he needs to know", okej varför? Det är till och med det enda Bran gör i säsongen, detta och sitta som "bait", han hjälper inte med kriget mot Cersei eller avslöjar för John att Daenerys ska slakta allihopa.
Bygga grejer, händelse som tar jättemycket plats och blir helt meningslös i slutet är löjligt, tycker jag. Om de bygger på något stort för att överraska oss sen så måste det bidra till något annat. Som the ”Red Wedding” fyllde ett syfte, att skapa den personen Arya blir, att John blev Kung i Norden, att förstärka ett hopp för hämnd för Stark familjen etc… Men vad ska John göra nu vid ”The Wall” när det inte finns nattkungen längre. Det är bara ett lätt sätt att säga ”vi byggde på det här men nu blev det så, surprise surprise eller hur?” och slänga i sopporna massa grejer som blir helt plötsligt meningslös. Det bidrar inte till något annat eftersom det är slut och det ska inte komma något annat.
Sen om vi ska prata om Hollywood, så är det precis vad de har gjort.
Det fanns ingen förklaring till att Daenerys blev så helt galen. Hon hade kunnat rysa mot "the Red Keep" och bränna ner den utan att bry sig om civilare, men att hon noggrann bränner ner kvinnor och barn, unga och gamla, gata efter gata i 45 minuter och låter hennes Dothraki soldater våldta etc.. Det finns ingen mer förklaring än att det är genetisk, som Varys säger "each time a Targaryen is born the gods flip a coin". Hon hade varit extremt än så länge men inte mot oskyldiga, aldrig. Det fanns rum att diskutera hennes rättvisa men det var miles från det här. Också, man kunde förstå vad Cersei gjorde, de byggde på det i hela säsongen. Man kunde förstå vad Walder Frei, Stannis, Jaime Lannister, Theon Greyjoy, petyr Baelish gjorde, även om man kunde inte förlåta det, historien byggdes på så sätt att vi skulle förstå dem hemska personerna. Men det saknade bitar, för att vi skulle förstå Daenerys.
Jag har inget emot att hon blir "Mad Queen" men jag tror som andra gör, att de fått idén från George Martin men visste inte hur de skulle göra det bra.
Här, säger de "hon är ond", vilket är precis vad Hollywood gör hela tiden.
En till sak som är verkligen i Hollywood style är att alla får vad de vill.
Tyrion får fortsätta spela maktspel, sätta horor och dricka vin, Sansa blir drottning, härskarinna av Winterfell, Arya har fått stryka alla namn på sin lista och kan börja leva, resa med Starks familjen pengar. Och John får gå tillbaka till sina vänner "beyond the wall", och slipper härska, och han slipper också slakta Daenerys armé. Så egentligen får alla vad de vill.
Så du ser att du tycker jag hoppades på en Hollywood slut men jag är besviken för att jag tycker att det är vad jag fick. Vis er olika på det helt enkelt.
Också, att jag inte tycker om sista säsongen och förstår inte författarnas val betyder inte att man behöver förklara till mig som om jag var en femåring, det är onödigt förnedrande och arrogant att påstå det här. Då ser du ner på alla som inte är nöjda som du verkar vara.

Visa signatur

Ryzen 5 7600- 4070S- Alienware AW2723DF- LCD2C
MacBook Pro M1
Everybody has a plan until they get their mouthgard punched out of the ring in the first round!

Permalänk
Medlem

Äntligen slut, var ingen höjdare till avslut men det är vad det är, behöver inte bry mig om det längre.

Vissa säsonger var helt fantastiska, sen finns det vissa guldkorn till avsnitt också som man helst inte ska missa, överlag bland de bästa serierna som gjorts.

Permalänk
Medlem

GOT är en av de bästa serierna någonsin, jag personligen tyckte väl inte om avslutet på serien däremot, kändes väldigt påskyndat med sista 2 avsnitten, speciellt sista vilket nog var ett av de sämsta avsnittet under 8 säsonger.

Men visst, slutet var ju full cirkel. Serien började på samma sätt den slutade typ med Jon.

Permalänk
Medlem

Sett att en del lyfter fram åsikten att serien fått ett lyckligt slut. Lyckligt för vem? För alla döda som ligger begravda runt om i Westeros? Stark familjen som är en spillra av sitt forna jag? The North som är mer eller mindre i ruiner efter alla Greyjoys, Bolltons och Night Kings zombies?
Och Daenarys! En av mina favoriter som föll så hårt på slutet och kom att bli vad hon inte vill bli, utan att själv inse det. Det ligger väl i galenskapens natur att inte veta om att man är koko. Jag hade kunnat tänka mig bra lyckligare slut än vad vi fick.

Jag undrar var Drogon flög med henne. Till Valyria kan jag tänka mig. Det var ju där han hängde efter att ha rymt från Meereen efter arena incidenten. Där Jorah och Tyrion såg honom. Jag hoppas han lägger henne till vila där, där hennes förfäder levde.
Jag kommer spåna vidare i mitt huvud på vad som blir av alla. De bästa filmerna, serierna och böckerna gör ju detta med oss. Väcker fantasin till liv.

Den bästa serien jag sett. Lätt.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Fomi:

Blir dock samma på andra hållet, så det jämnar ut sig hyfsat.
Avsnittet är ju knappast värt en 10 heller, men ändå tycker 16 % det, än så länge.

Många jämför väl med vad vi är vana med från Game of Thrones, man kan ju inte gärna jämföra mot något annat.
Jämför man detta avsnitt med... ja, vilket avsnitt som helst från tidigare säsonger egentligen, så är det bevisligen väldigt mycket sämre enligt de flesta helt enkelt.

Japp. Tycker det inte finns någt som summererar serien bättre än det här.

"Arya went west, Jon went north, Drogon went east and the show went south".

Tre slutbossar på en kort säsong. Dany blev knäpp på så kort tid utan anledning att jag förväntade mig att hon enbart kan kommunicera i binär kod i sista avsnittet.
Cersei och Jaime krossas i vad som ser ut att allt ramlar på dem, men Tyrion hittar dem enkelt i sista avsnittet. Det är egentligen alltför mycket som inte är speciellt väl uttänkt alls.

Varför glömde Arya bort sin mission att ta ihjäl Cersei, varför skickades inte hon som första val för att död på henne plus piraten Euron?
Det är ungefär som att de är alla hjärndöda bara för att få storyn till ett slut och att vi ska se en till meningslös strid speciellt med tanke på att Dany ändå hade god-mode på och vann enkelt så blir hon ändå knäpp.
Menar de på att Arya inte hade något problem med att Jon och andra går till en strid som de kanske förlorar.
Cersei var nästan inte ens med i sista säsongen, varför fick vi inte se något på hur hon förbereder sig innan det sista kriget.
Mountain var inte råstark och hound var typiskt lite korkad och gick till en strid som han kanske inte ens hade behövt delta i etc etc..

Visa signatur

7800x3d, 64GB 6000cl30, Gigabyte X670 Gaming X AX (F9d) 12TB m.2/nvme, 8TB SSD, WD 2x12TB 5400rpm, XFX 7900xt, SoundBlasterX AE-5+, HP X34", Fractal Design Define 7, Corsair HX750, Topping MX3s, Ino Audio piMx, Dan Clark Audio Aeon 2 closed..
LG B1 65", Topping e70, Topping pa5 II plus, Guru Audio Junior+ (primärt) / Canton GLE 90, Nintendo Switch OLED, Pico 4 VR

Permalänk
Medlem

Det bästa med den här säsongen var att den var den sista.
Vilken jävla dynga.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

“Problems that remain persistently insoluble should always be suspected as questions asked in the wrong way.” ― Alan W. Watts

Permalänk
Medlem

På sätt och visa är det bara skönt att det är över även om sista säsongen var dem sämsta av dem alla. Tycker som tidigare att de helt missat på tempot och hur mycket som händer i varje avsnitt. Det spännande i serien har ju varit osäkerheten i vilka som faktiskt överlever, men det har ju blivit tydligare och tydligare vilka som ska stå kvar på slutet.

För mig blev det också för mycket med all symbolik i sista avsnittet som förde tankarna till bland annat Tyskland innan och under världskriget, för att sedan avsluta med att man ska rösta fram nationensledaren istället...

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Som andra sagt tidigare, säsong 1-6 var riktigt bra. Säsong 7-8 kändes bara rushat, inget blev riktigt färdigt och alla tidigare säsongers intriger och spådomar blev bara nerspolade i toaletten... Trist slut för en ruskigt bra serie..

Visa signatur

Laddar upp lite spelvideos på Youtube
Livestreamar ibland på Twitch

Permalänk
Avstängd

När dem fick slut på bok material så gick allt utför och sen att D&D vägrade att samarbeta eller ta in fler writers och ville helst bara trycka ihop allt till en sista säsong när dem skulle försöka komma på något själva. Och nu ska dem förstöra star wars. som om JJ Failbraham, rian tiny jonson och Cathleen kenedy inte gjort nog med skada.

Visa signatur

New: Asus x370 prime pro, Ryzen 1700 (@3.925ghz) , Ripjaws V 16GB 3600 MHz (@3200mhz 14c). https://valid.x86.fr/curj7r
Radeon VII.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Mocka:

Äntligen är skiten över! Nu kan man koncentrera sig på bra serier istället, tex Chernobyl.
Kommer dock att sakna GoT säsong 1-6, riktigt bra grejer!

Nu ska man akta sig för propaganda som kan påverka valresultatet i EU

https://www.thenewamerican.com/culture/item/32203-hbo-s-chern...

Visa signatur

-Stäng av snabbstart i ditt Windows.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Lodisen:

De måste ju ha rökt crack varje dag innan jobbat på S8
Bara i sista avsnittet: [...]

Jon går förbi Grey worm när han avrättar soldater, för att direkt efter möta Grey Worm skydda Daenerys.
Nja. 07:27 går han från där Grey Worm avrättar soldater, sen är en lång scen med Tyrion. 13:17 syns han vid Dany.
Det kan ju lätt ha varit nån timme eller två däremellan.

Varför behöver Bran en "Master of Whisperers" när han kan se allt som hänt och kommer att hända?
Han har ju tidigare sagt att han inte kan se allt bara hur som helst, framför allt inte framtiden. Därtill så har de väl ett antal fasta poster, däribland Master of Whisperers? Det vore väl lite konstigt om kungen tog över den?

Tydligen så förstår alla i hela Westeros Valyrian när Daenerys pratar om att ta över hela världen.
Hon pratar väl inför sin armé, inte "hela Westeros"?

Dold text
Visa signatur

Asus ROG STRIX B550-F / Ryzen 5800X3D / 48 GB 3200 MHz CL14 / Asus TUF 3080 OC / WD SN850 1 TB, Kingston NV1 2 TB + NAS / Corsair RM650x V3 / Acer XB271HU (1440p165) / LG C1 55"
Mobil: Moto G200

Permalänk
Medlem
Skrivet av Thomas:

Jon går förbi Grey worm när han avrättar soldater, för att direkt efter möta Grey Worm skydda Daenerys.
Nja. 07:27 går han från där Grey Worm avrättar soldater, sen är en lång scen med Tyrion. 13:17 syns han vid Dany.
Det kan ju lätt ha varit nån timme eller två däremellan.

Varför behöver Bran en "Master of Whisperers" när han kan se allt som hänt och kommer att hända?
Han har ju tidigare sagt att han inte kan se allt bara hur som helst, framför allt inte framtiden. Därtill så har de väl ett antal fasta poster, däribland Master of Whisperers? Det vore väl lite konstigt om kungen tog över den?

Tydligen så förstår alla i hela Westeros Valyrian när Daenerys pratar om att ta över hela världen.
Hon pratar väl inför sin armé, inte "hela Westeros"?

Dold text

1. Han var på väg till Daenerys på en gång, då han ville stoppa mördandet av soldaterna, eller har jag missuppfattat det?
2. Han får väl fila på sina trollkonster då. Men ja, förståeligt om han inte kan använda sina krafter så bra.
3. Nej, men alla runtomkring Jon/Arya etc verkade ju förstå vad hon sade.

Dold text
Visa signatur

Ryzen 5800X3D | 64 GB Ram | 7900 XTX | Samsung 990 Pro 4 TB + Seagate FireCuda 520 2TB * 2
Laptop: Core 9 Ultra 185H | 24GB Ram | RTX 4060 | 3 TB NVME

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Lodisen:

1. Han var på väg till Daenerys på en gång, då han ville stoppa mördandet av soldaterna, eller har jag missuppfattat det?
2. Han får väl fila på sina trollkonster då. Men ja, förståeligt om han inte kan använda sina krafter så bra.
3. Nej, men alla runtomkring Jon/Arya etc verkade ju förstå vad hon sade.

Dold text

Ja just det, ja. På punkt ett håller jag helt klart med, de borde ju hänga ihop. På #3 vet jag inte riktigt.
Det är ju dock minst lika konstigt att någon hör ett enda jäkla ord på det avståndet. Lite som i S4(?) när hon pratade i Meereen; knappt så man hade nått så långt med megafon.

Visa signatur

Asus ROG STRIX B550-F / Ryzen 5800X3D / 48 GB 3200 MHz CL14 / Asus TUF 3080 OC / WD SN850 1 TB, Kingston NV1 2 TB + NAS / Corsair RM650x V3 / Acer XB271HU (1440p165) / LG C1 55"
Mobil: Moto G200

Permalänk
Avstängd

Aryas ending var så jävla dåligt. Sen när blev hon en legendarisk kapten som kan segla där ingen seglat förut?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hellowiener:

Aryas ending var så jävla dåligt. Sen när blev hon en legendarisk kapten som kan segla där ingen seglat förut?

Tycker det är klockrent, hon som en liten pirat, namnet ger ju lite av en ledtråd sen dag ett; Arrrrya

Visa signatur

🎮 - AMD RYZEN THREADRIPPER 2970WX • 64GB DDR4 3200MHz • RTX 2070 SUPER • Seasonic Core GM 650 650W PSU

🖥️ - 2x ACER 27" ConceptD CP5271UV IPS QHD HDR 170 Hz

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lodisen:

1. Han var på väg till Daenerys på en gång, då han ville stoppa mördandet av soldaterna, eller har jag missuppfattat det?
2. Han får väl fila på sina trollkonster då. Men ja, förståeligt om han inte kan använda sina krafter så bra.
3. Nej, men alla runtomkring Jon/Arya etc verkade ju förstå vad hon sade.

Dold text
Skrivet av Thomas:

Ja just det, ja. På punkt ett håller jag helt klart med, de borde ju hänga ihop. På #3 vet jag inte riktigt.
Det är ju dock minst lika konstigt att någon hör ett enda jäkla ord på det avståndet. Lite som i S4(?) när hon pratade i Meereen; knappt så man hade nått så långt med megafon.

Nä Tyrion förstår ju inte heller, Jon och Tyrion pratar om det.
"Tyckte du det lät som någon som krigat färdigt?" dvs dom förstår inte vad hon säger men anar från hennes tonläge osv..

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mocka:

Äntligen är skiten över! Nu kan man koncentrera sig på bra serier istället, tex Chernobyl.
Kommer dock att sakna GoT säsong 1-6, riktigt bra grejer!

Säsong 1-4 var bra. I säsong 5 kom hela Dorne-plotlinen in, vilken D&D totalt förstörde. Dessutom började de på med terminator-arya där, och Jons plotline blev förvriden. Det var också den säsongen där de slängde in en våldtäkt (Sansa) och ett barnamord (Shireen) enbart för shock value, utan att det fick någon påverkan på historien.

S4E02 är också sista avsnittet som GRRM skrev, och från säsong 5 var han inte heller med i manusförfattandet alls.

Skrivet av Hellowiener:

Aryas ending var så jävla dåligt. Sen när blev hon en legendarisk kapten som kan segla där ingen seglat förut?

Det är ju chauvinistiskt att påstå att det finns något som Arya inte kunde göra -_- Nevermind att det är många som har försökt segla västerut utan att lyckas.

Det handlar väl om två saker sist och slutligen. Det är en Tolkien-homage, och så är det ett sätt för dem att få till en spin-off där Arya upptäcker en ny kontinent.

Visa signatur

Instead, why don't you go get me a big cup of coffee with so much fake sugar that the coffee itself gets cancer?

Louqe Ghost S1 MkII Limestone | Intel Core i5 11400F | Noctua NH-L12 Ghost S1 | Asrock B560M-ITX/AC | Crucial Ballistix 16gb 3466Mhz Cl16 | HP 3060 Ti Arctic Mod | WD Blue Nvme 1Tb | Corsair SF600 Platinum

Permalänk
Medlem

Tyckte den hær var vældigt mycket mer i den riktning jag hade førvæntat.

Den hær versionen tar tag i de løsa trådarna om Azor Ahai och andra profetior, och gør Night King till den slutgiltiga bossen, med ett par twists som ær fullt logiska och inte kræver att karaktærer bryter sina mønster på otroligt kort tid.

Visa signatur

Speldator: Intel i5-7600K @4,95Ghz - BeQuiet PureRock - MSI Z170A SLI Plus - Corsair RM550x - Asus RTX 2070 ROG Strix Advanced 8GB - MSI Optix MAG271CQR 27” 1440p 144hz - 8Gb Corsair Vengeance 2400Mhz DDR4 - Samsung 850 Evo + WD Black M.2 SSD - NZXT S340

Jobbdator: HP Elitebook X360 2018 - 16Gb DDR4 - 256Gb PCI-e SSD - Intel i7-8650U

Konsol: Xbox Series X

Permalänk
Medlem
Skrivet av VadSaDu:

Nu ska man akta sig för propaganda som kan påverka valresultatet i EU

https://www.thenewamerican.com/culture/item/32203-hbo-s-chern...

Tur att man är en sådan person som inte ser det politiska i allt utan istället koncentrerar sig på hur serien är skapad och tar in atmosfären

Skrivet av Sando:

Säsong 1-4 var bra. I säsong 5 kom hela Dorne-plotlinen in, vilken D&D totalt förstörde. Dessutom började de på med terminator-arya där, och Jons plotline blev förvriden. Det var också den säsongen där de slängde in en våldtäkt (Sansa) och ett barnamord (Shireen) enbart för shock value, utan att det fick någon påverkan på historien.

S4E02 är också sista avsnittet som GRRM skrev, och från säsong 5 var han inte heller med i manusförfattandet alls.

Kanske borde titta om allt pga att jag inte minns om det du skriver.

Visa signatur

Stationär: AMD Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI | G.Skill 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 Neo RGB | Gigabyte 4090 Gaming OC | BeQuiet! Dark Rock 4 Pro | Samsung 980 Pro 1TB M.2 & Intel 660P 1TB M.2 | Corsair RM850x v2 White Series | Phanteks P500A D-RGB | Acer X34GS | Corsair Strafe RGB MX Silent | Razer Deathadder v.2 | Logitech PRO X 7.1
Laptop: AMD Ryzen 7 6800HS | 16GB 4800MHz DDR5 | RTX 3060 140W | 15,6" 144Hz FHD IPS 16:9

Permalänk
Visa signatur

keep your friends close but your enemies even closer

Permalänk

Inte bara på SweClockers det klagas. Även kritik i media mot tv-serien Game of Thrones. Manliga karaktärer har mer tid i rutan och mer repliker än kvinnliga karaktärer.

https://www.svt.se/kultur/game-of-thrones-starka-kvinnor-star...

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

NR200P || 5600X || 3080 Strix ||

Permalänk
Skrivet av Ninotramp:

Inte bara på SweClockers det klagas. Även kritik i media mot tv-serien Game of Thrones. Manliga karaktärer har mer tid i rutan och mer repliker än kvinnliga karaktärer.

https://www.svt.se/kultur/game-of-thrones-starka-kvinnor-star...

Skickades från m.sweclockers.com

skillnad dock på genuint kritik och feministiskt gnäll:)

Visa signatur

keep your friends close but your enemies even closer

Permalänk
Medlem

Jag har lyssnat på böckerna för nått år sen.
Sen såg jag hela säsong 1 - 7 i sträck och nu säsong 8.
Det är skillnad men idag har jag svårt att hålla isär vad som är från böckerna och tv-serien men det finns en hel del som tagits med i serien från böckerna i början som det inte känns som man fått svar på.
Mycket pga bokserien inte är färdig också men det märktes på nå sätt när srien gick om att nu är manuset helt för tv serien och inte alls från böckerna.
Jag tycker serien varit bra annars och jag tror inget slut hade gjort alla nöjda

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server - Svensk VR Community
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Permalänk
Lego Master
Skrivet av Molotov:

Jag tycker serien varit bra annars och jag tror inget slut hade gjort alla nöjda

Nej, jag tror man måste skilja på hur det slutade konceptuellt (dvs, vem "vann", vilka dog, vad får det för konsekvenser för världen..) och hur det slutade i genomförandet (dvs, hur väl underbyggde man besluten kring vissa frågor, knöt man ihop alla trådar tillfredsställande för publiken..).

Jag tror att det konceptuella slutet är OK för de flesta (även om man inte hade önskat vissa karaktärsbanor). Det man vränger sig mot är hur man valde att porträttera en del storylines, hur man rushade igenom en del, dolde en del karaktärsutveckling och drog ut på saker som kunde dragits över snabbt eller utelämnats helt.

Visa signatur

* Vänsterhänt högerskytt med tummen mitt i handen.
* A franchises worst enemies are its biggest fans.
* 🖥️ i5 12600K | Z690 | 32GB | RTX 3070 | Define R6 | 48" 4K OLED | Win11 | 💻 Surface Go 3
* ⌨️ G915 Tactile | ⌨️ G13 | 🖱️ G502 X | 🎧 Pro X | 🎙️ QuadCast | 📹 EOS 550D | 🕹️ X52 Pro | 🎮 Xbox Elite 2
* 📱 Galaxy Fold4 | 🎧 Galaxy Buds Pro | ⌚ Galaxy Watch5 Pro | 📺 65" LG OLED | 🎞️ Nvidia Shield