MacBook Air M1 vs HP Specter x360 för Javautveckling?

Permalänk

MacBook Air M1 vs HP Specter x360 för Javautveckling?

Hallå folket!

Ska studera Javautveckling till hösten och sitter i köptankar.
Macbook Air M1 mot Specter X360, men har lite funderingar kring hur väl det skulle funka mot min stationära.

Har idag en PC som jag använder när jag väl är hemma, och det som egentligen håller mig tillbaka från att köpa en Mac (Läs första mac/i-produkt någonsin) är egentligen hur kompatibelt det är med min hemma setup.

M1 kortets prestanda känns väldigt värt det då priset är ungefär hälften av det jag behöver lägga ut för en x360, men är det någon som har erfarenhet kring detta och kan ge lite råd?

Har ni även andra tips på annan modell är det välkommet!

Tack på förhand och trevlig kväll!

Permalänk

Inte riktigt svar på din fråga:
Vi köpte en SPECTRE X360 13” med i7 Gen 11, 512 gb och 16 gb ram i torsdags, igår packade jag ned den och köpte en MacBook Air M1 512 gb 8 ram istället.
Varför?
Fläktjud och värmeutvecklingen, nästan så vi brände oss i knät med SPECTRE X360.

Vår första MacBook [och Apple-dator för den delen] men vi har övriga Apple infrastruktur hemma hela familjen.

EDIT: Absolut inget fel i övrigt på SPECTRE X360.

Permalänk
Medlem

Har egentligen inget att tillföra när det gäller hur kompatibel Mac:en är med din vanliga setup, blir säkert lite meck på det ena eller andra sättet, men förmodligen vänjer man sig med att flytta filer etc. när man gått igenom processen några gånger

Måste oavsett ändå slå ett slag för Air:ens flätklöshet som är bland det skönaste jag upplevt när det kommer till laptops. Även när den går på knäna är den knäpptyst Game changer i min mening. M1-chippet är även dag och natt rent prestandamässigt mot tidigare generationers mac-datorer. Åtminstone jämfört med min Pro från 2018. Så jag har aldrig fått min M1 Air att gå på knäna so far