Vilken film såg du senast?

Permalänk
Medlem

I kill giants 1.5/10

Permalänk
Avstängd

Beck den nyaste 👍👍

Permalänk
Medlem
Skrivet av Shipoopi:

Halo serien.
Ja jag vet det är ingen film men tyckte den var riktigt bra faktiskt

Hur har du lyckats se hela Halo-serien, då det enbart släppts ett avsnitt?

Annars finns det en tråd för senaste serie man sett
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1558862-vilken-serie-s...

Och en separat för just den serien
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1657208-halo-the-tv-se...

Permalänk
Medlem

Familjen Bridgerton season 2
Jag gillar egentligen inte kostymfilmer men både season 1 och 2 är riktigt bra
season 2 ger jag 8/10 helt klart.
Kul att frugan älskar den här serien (älskar den!) det brukar inte vara så lätt att få med henne att titta på Peacekeeper eller The boys som jag älskar.

Visa signatur

Chassie Louqe Ghost S1 MKIII Limestone, Moderkort Gigabyte B550I AORUS PRO AX, RAM minnen G.SKill Trident Z Neo RGB 32GB, CPU AMD Ryzen 7 5800X, KylareNoctua Ghost S1 Edition, GPU Powercolor Radeon RX 6800 16GB, Systemdisk Samsung 970 EVO Plus series 500GB M.2, Sel/programdisk SSD 2x Samsung 850 EVO 120/500 GB, PSU Corsair sf750w, Skärm Samsung c32hg70 144hz,Mus Logitech g603 wireless gamingmouse, Tangentbord Logitech g613 wireless gaming keyboard

Permalänk
Medlem

Svart Krabba
5/10 (Netflix)

Har en tendens att inte gilla svenska filmer, när denna började fick jag en känsla av att "det här kan bli bra minsann". Tyvärr lider filmen av "ju längre den går desto mer ointressant" blir den. Tror nästan varje idé är lånad från andra filmer och försöket att göra något "episkt" faller platt, inte minst "slutet".

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk
Medlem
Skrivet av GooGeL:

A Time to Kill (1996) https://www.imdb.com/title/tt0117913/ går att se bl a på Netflix.

Filmen berör så väl nu som för flera herran år sedan, när den sågs av mig som liten. Men som äldre förstår man bättre vilka krafter som gick till mötes i den här filmen.

Oj, jag vet inte exakt hur många gånger jag sett den filmen, men många gånger är det. Fantastisk film.

Jag såg den senaste Spider man i helgen. Riktigt underhållande, och en frisk fläkt efter flera halvtaskiga marvelfilmer.
Willem Dafoe är en skatt, som snor varenda scen han är med i.

Visa signatur

Das Haus, det bästa inom House.

| Asrock X670 SL | Ryzen 7800X3D | 32GB 6000mhz CL30 | Radeon 6950XT Red Devil | Kingston KC3000 2tb M.2 | 20tb+ HDD | Dell UP3017 30" 2560x1600 |

Permalänk
Medlem

Moonfall

Så himla dålig så den blev underhållande mest därför. Nästan som ett skämt, satir på hollywood med kliché efter kliché 😀 En tolvåring måste skrivit manus.

Ibland snygga effekter, ibland ser det ut som det är filmat i en lågbudget-studio på en mobiltelefon.

Visa signatur

Core i7 7700K | Titan X (Pascal) | MSI 270I Gaming Pro Carbon | 32 GiB Corsair Vengeance LPX @3000MHz | Samsung 960 EVO 1TB

Permalänk

Trust no one the hunt for the crypto king på NetFlex.
Dokumentär om den där nörden som skapade en stor bitcoinbörs och när den hade 250 millioner i sig så dog nörden under väldigt konstiga omständigheter i Indien, där ingen obduktion gjordes och ingen granskade om det var rätt person i kistan. Ingen förutom nörden hade lösenord att komma åt pengarna.

Inte för att spoila dokumentären men de kom fram till många saker och det var inte alls som folk förväntade sig.

Nörden som såg ut och beteende sig som en riktig nörd hade 2st personligheter. En mörk sida lurade folk på pengar sedan han var ung. Han kom då på en ide om att skapa denna bitcoinbörs för att lura folk på pengar. Och det gick riktigt bra.
Hans bedrägeri är ett klassisk ponzi scheme. Han lurar folk att satsa pengar på något, i detta fall ha bitcoin hos honom. I vanlig ponzi scheme berättar bedragaren för de som har gett den pengar/bitcoin att de tjänar jättemycket på att ha pengar där. Några få väljer att ta ut och det är fint så länge som det bara är några få.

I verkligheten så kommer bedragaren användaren använda pengarna till eget nöje. Och det hela faller den dagen då fler vill ta ut mer pengar än vad som finns tillgängligt. Har bedragen fått in 10 miljoner och påstår för ägarna att dessa är värde 15miljoner, så saknas 5 miljoner om bedragaren inte hade gjort något med pengarna.
Detta bedrägeri har flera personer gjort första kända var en som heter Charles Ponzi. Och de största som gör detta är pensionsmyndigheterna i de flesta länder.

I vilket fall denna "bitcoinmäklare" använde pengar/bitcoin till att göra usla affärer och brände upp dem så, förutom såklart leva som en prins. Att personen dog precis innan bedrägeriet uppdagades är konstigt. Konspirationer finns fortfarande.

Dold text
Permalänk
Moderator
Moderator

2001: A Space Odyssey | Förra gången jag såg den var sisådär 30 år sedan, på familjens tjock-TV sent en natt med ljudnivån på lägsta då vi hade långväga besök som sov i soffan precis bakom TVn. Inte en optimal upplevelse men ett minne som bestått. Fick lite feeling så bestämde mig för att se om den nyligen. Skriven av Arthur C. Clarke och Stanley Kubrick, varav den senare även regisserade. Släppt 1968 så en härlig 60-talsestetik får man på köpet, men filmen känns inte alls särskilt daterad. Filmen hade alltså premiär 1½ år innan Apollo 11 landade de första människorna på månen, och med det perspektivet är rymdsekvenserna helt makalösa. Kubrick spenderade avsevärd tid med att få de vetenskapliga bitarna så korrekta som möjligt vilket definitivt bidrar till att filmen står sig så väl.
Det skall påpekas att detta inte är en fartfylld rulle med en massa fräck dialog, och var heller aldrig avsedd så. Den som har lite erfarenhet av Kubrik vet ungefär vad man kan vänta sig i form av tempo.

Hursom, tveklöst en av filmhistoriens allra främsta rymdfilmer som öppnade upp möjligheterna för senare seriös sci-fi på vita duken. Absolut sevärd för alla som klarar av att lägga ifrån sig telefonen i lite dryga två timmar.

10/10 rymdbebisar

2010: The Year We Make Contact | Såg "uppföljaren" i samma veva. Baserad på Athur C. Clarkes bok men Kubrick har inget med filmen att göra. Släppt 1984 och påtagligt mer daterad än 2001; mycket 80-talsfeeling. Mest sevärd om man sett den föregående och är tillräckligt bra för att inte svärta ner intrycket av 2001. Har man inte läst boken eller på annat sätt känner till händelseförloppet skall man dock absolut se den om man sett 2001, då 2010 både förklarar delar av den föregående men även fortsätter den övergripande berättelsen.

6/10 80-talsfrisyrer

The Edge of All We Know | Dokumentär om svarta hål. Filmens uppmärksamhet delas mellan några olika projekt och är lite felmatchad då vissa delar är lättillgängliga utan någon större vetenskaplig förståelse medan andra delar definitivt har nytta av lite grundkunskap i sådant som matematik och kosmologi. En stor del handlar om upptakten till och allt arbete som ledde fram till den första bilden av ett svart hål som publicerades för tre år sedan. Absolut sevärd om man gillar hål, men också lite oinspirerad. Jämförde flera gånger med Particle Fever från 2013 som följer arbetet inför upptäckten av Higgsbosonen vid LHC, som lyckas vara både härligt nördig och samtidigt medryckande.

6½/10 håriga svarta hål

Benedetta | Biografiskt drama om en italiensk katolsk nunna på 1600-talet, regisserad av Paul Verhoeven som för oss lite äldre kanske främst känns igen som regissör av filmer som RoboCop, Total Recall och Basic Instinct. Det här är en mångbottnad film med ett väldigt intressant tema - en lesbisk, mirakeldrabbad nunna i en religiös kultur där sex är förbjudet, lesbiska relationer fullständigt oförståeliga och smärta ses som den enda vägen till gud. Det är inte en religiös film även om den utspelar sig i en sådan miljö och behandlar sådana teman - mer ett nedslag i en tidsperiod där kvinnor tvingas till drastiska medel för att ta plats i samhället. Får inte visas i Singapore och har orsakat lite protester bland tramsiga katoliker här och var. Kanske inte en film man tittar på med sina föräldrar, men gott en religiös vän man vill provocera lite.

7½/10 splatter-Jesus

Visa signatur

Ryzen 3700X | Asus X570-F | 32GB Kingston Fury Renegade | RX 7800 XT | Fractal Design R6C | Noctua NH-D15 | Corsair RM650x | 6TB SSD av varierad kvalisort | Asus VG279QM | Ducky One 2 | CM MM720

Permalänk
Bildexpert

Detta var nog det bästa som skrivits i tråden på länge. Fruktansvärt bra film som jag har haft nöjet att avnjuta två gånger på bio i analogt format. Ena gången 70mm (!) dessutom. Måste dock uppleva den igen på UHD-BD. Slutscenen är rentav episk i Dolby Vision.

Betar av lite OS-filmer nu och på temat vinter OS blev det tidigare i veckan

Vertigine bianca (1956, Cortina d’Ampezzo) - En ganska blandad kavalkad och det italienska restaureringsteamet gör i vanlig ordning ett märkligt jobb med ljussättningen som ofta går åt det gröngula hållet. Trots det finnes några scener där koreografin träffar helt rätt med klippning och musik, vilket ger en rätt trevlig upplevelse. En helt ok film utan särskilt mycket mer.

Olympic Glory (1998, Nagano) - Kort men otroligt intensiv och rapp som ständigt skalar från smått till stort utan att det stör. Från att fokus ligger på skridskors utformning till långa backhopp med storslaget bildformat. Skulle ge oerhört mycket för att få uppleva denna på en riktigt bra IMAX-biograf, som filmen ändå är producerad för från första början.

Permalänk
Medlem

Ascension - Dokumentär om det kinesiska arbetslivet. För att vara ärlig så kollade jag mest för att de visade hur de bygge sexdockor men resten var ju intressant med. Filmen påminner lite om Koyannisqatsi då den ofta visar folk som arbetar till musik och jag tror att budskapet i denna också är meningslösheten med det som pågår. Inte så rolig att kolla på om man är ADHD-generation kanske. 6/10

Visa signatur

There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed. My pain is constant and sharp and I do not hope for a better world for anyone, in fact I want my pain to be inflicted on others.

Permalänk

Folkets tjänare 2 med den Ukrainska presidenten Volodymyr Zelenskyj.
Denna som så många ville se nu på svt play.

Säkerligen skitroligt för befolkningen i Ukraina. Men det var mest väldigt lokala skämt om hur det landet fungerade. Lite som att någon utifrån ska se ett satirprogram om våra svenska politiker.
Så typ betyg 1 i humor, men det finns andra anledningar att vilja se denna film än ren humor.

Permalänk
Medlem

Moonfall
5.5/10

Väldigt svårt att beskriva denna film, känns som en samling av "Hey, I have an idea, let's add this!" och fortsatte tills alla runt bordet fick med sin favorit. Lite som en "best of scenes" från x antal filmer.

Olika titlar som poppade upp i skallen:
Samling av alla katastrof-filmer.
Matrix
Star Trek
The Fast & Furious (de senare filmerna)
Interstellar
Star Wars

(X-wings flyger över dödsstjärnan)

Dold text

Men får säga att den är "snygg" och det märks att nästan all fokus har lagts på effekter/det visuella. Karaktärer har man bara lånat rakt av: the nobody "crazy" guy that was right all along... the tormented hero from past failiure... the comrade to the hero that made a career...

Skall dock tillägga att det finns en potential här, som dock aldrig kommer infrias, att föra storyn vidare och se denna som en "origin" story. T ex en serie som utspelar sig 100-300 år in i framtiden, den skulle lätt kunna konkurrera med serier som nya Star Trek och äldre Battlestar Galactica.

För att vara mer tydlig, just spåret med två Ai's som krigar och Ai'n på månen hjälper människan att driva teknologin framåt för att de skall kunna bli delaktig. Upptäcka flera av dessa "constructs" med människor... Det finns som sagt potential i idén

Dold text
Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk
Medlem

Once Upon A Time...In Hollywood

Kan inte riktigt sätta ett betyg på denna då det inte är min typ av film, men kan inte säga annat än att den är väldigt välgjord. Gillar man denna typ av filmer och/eller 60-70tal, kanske rent av uppväxt med det, gillar man den nog.

För mig kändes det mer som att det saknades någon riktig handling, fanns även gott om "random" scener som slängdes in som inte direkt hade någon "connection" till filmen i sig. Givetvis ett par riktigt brutala inslag då det är Tarantino bakom spakarna ^^ Tycks mig minnas att den "hypades" rätt rejält när den kom, men förstår varför det "dog" relativt fort då den inte direkt tilltalar en större massa ala Pulp Fiction.

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk
Medlem
Skrivet av twit:

2001: A Space Odyssey | Förra gången jag såg den var sisådär 30 år sedan, på familjens tjock-TV sent en natt med ljudnivån på lägsta då vi hade långväga besök som sov i soffan precis bakom TVn. Inte en optimal upplevelse men ett minne som bestått. Fick lite feeling så bestämde mig för att se om den nyligen. Skriven av Arthur C. Clarke och Stanley Kubrick, varav den senare även regisserade. Släppt 1968 så en härlig 60-talsestetik får man på köpet, men filmen känns inte alls särskilt daterad. Filmen hade alltså premiär 1½ år innan Apollo 11 landade de första människorna på månen, och med det perspektivet är rymdsekvenserna helt makalösa. Kubrick spenderade avsevärd tid med att få de vetenskapliga bitarna så korrekta som möjligt vilket definitivt bidrar till att filmen står sig så väl.
Det skall påpekas att detta inte är en fartfylld rulle med en massa fräck dialog, och var heller aldrig avsedd så. Den som har lite erfarenhet av Kubrik vet ungefär vad man kan vänta sig i form av tempo.

Hursom, tveklöst en av filmhistoriens allra främsta rymdfilmer som öppnade upp möjligheterna för senare seriös sci-fi på vita duken. Absolut sevärd för alla som klarar av att lägga ifrån sig telefonen i lite dryga två timmar.

10/10 rymdbebisar

2010: The Year We Make Contact | Såg "uppföljaren" i samma veva. Baserad på Athur C. Clarkes bok men Kubrick har inget med filmen att göra. Släppt 1984 och påtagligt mer daterad än 2001; mycket 80-talsfeeling. Mest sevärd om man sett den föregående och är tillräckligt bra för att inte svärta ner intrycket av 2001. Har man inte läst boken eller på annat sätt känner till händelseförloppet skall man dock absolut se den om man sett 2001, då 2010 både förklarar delar av den föregående men även fortsätter den övergripande berättelsen.

6/10 80-talsfrisyrer

The Edge of All We Know | Dokumentär om svarta hål. Filmens uppmärksamhet delas mellan några olika projekt och är lite felmatchad då vissa delar är lättillgängliga utan någon större vetenskaplig förståelse medan andra delar definitivt har nytta av lite grundkunskap i sådant som matematik och kosmologi. En stor del handlar om upptakten till och allt arbete som ledde fram till den första bilden av ett svart hål som publicerades för tre år sedan. Absolut sevärd om man gillar hål, men också lite oinspirerad. Jämförde flera gånger med Particle Fever från 2013 som följer arbetet inför upptäckten av Higgsbosonen vid LHC, som lyckas vara både härligt nördig och samtidigt medryckande.

6½/10 håriga svarta hål

Benedetta | Biografiskt drama om en italiensk katolsk nunna på 1600-talet, regisserad av Paul Verhoeven som för oss lite äldre kanske främst känns igen som regissör av filmer som RoboCop, Total Recall och Basic Instinct. Det här är en mångbottnad film med ett väldigt intressant tema - en lesbisk, mirakeldrabbad nunna i en religiös kultur där sex är förbjudet, lesbiska relationer fullständigt oförståeliga och smärta ses som den enda vägen till gud. Det är inte en religiös film även om den utspelar sig i en sådan miljö och behandlar sådana teman - mer ett nedslag i en tidsperiod där kvinnor tvingas till drastiska medel för att ta plats i samhället. Får inte visas i Singapore och har orsakat lite protester bland tramsiga katoliker här och var. Kanske inte en film man tittar på med sina föräldrar, men gott en religiös vän man vill provocera lite.

7½/10 splatter-Jesus

Benedetta, det tackar jag för. Jag var lite osäker på den. En film som kräver närvaro och engagemang ska helst inte slarvas bort på "fel" dag eller känsloläge.

Permalänk
Medlem

First blood uncut - Jag trodde det skulle vara nåt nytt i denna men det var samma film som innan. Väldigt bra drama även om den åldrats något. 9/10

Rambo 4 DC - Här var det faktiskt lite annorlunda klippning och minnesbilder inlagda. I övrigt en extremt våldsam historia med väldigt blodiga effekter av folk som skjuts ihjäl. Handling? Lite. 7/10

Visa signatur

There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed. My pain is constant and sharp and I do not hope for a better world for anyone, in fact I want my pain to be inflicted on others.

Permalänk
Medlem

Seven Years in Tibet. Har sett den många gånger förr men älskar lugnet o berättelsen i den. Brad Pitts karaktär som är en arrogant egoskit, men får lite förändrad perspektiv på allt när han blir kompis med en ung Dalsi Lama. Fin som fan med fantastisk foto i det Himalayiska landskapet.
9/10 Buddhor

Permalänk
Medlem

Metal Lords (2022)
https://www.imdb.com/title/tt12141112/
En rätt ny Netflix producerad film om några ungdomar som spelar i ett metal band i gymnasiet och ska vara med i en musiktävling. En underhållande film, helt ok unga skådisar, och en hel del bra musik. Inte den djupaste storyn direkt och klyschigt ibland, men jag gillade den.
8/10

Permalänk
Avstängd

Sonic 2. Aldrig gillat spelen men som film så är den bättre än väntat. Jim Carrey gör filmen mer intressant

Visa signatur

7800x3d, 64GB 6000cl30, Gigabyte X670 Gaming X AX (F9d) 12TB m.2/nvme, 8TB SSD, WD 2x12TB 5400rpm, XFX 7900xt, SoundBlasterX AE-5+, HP X34", Fractal Design Define 7, Corsair HX750, Topping MX3s, Ino Audio piMx, Dan Clark Audio Aeon 2 closed..
LG B1 65", Topping e70, Topping pa5 II plus, Guru Audio Junior+ (primärt) / Canton GLE 90, Nintendo Switch OLED, Pico 4 VR

Permalänk
Skrivet av Kaleid:

Sonic 2. Aldrig gillat spelen men som film så är den bättre än väntat. Jim Carrey gör filmen mer intressant

Sonic var mer kung än Mario. Smaksak. Första spelet var sådär. Andra och det med knuckels var bättre.
Såg igår på Nobody 4/5
Sista säsongen på Better Call Saul kommer nästa vecka. Hoppas på riktigt bra slut.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Buddaz112:

Sonic var mer kung än Mario. Smaksak. Första spelet var sådär. Andra och det med knuckels var bättre.
Såg igår på Nobody 4/5
Sista säsongen på Better Call Saul kommer nästa vecka. Hoppas på riktigt bra slut.

Nja, att springa i snabb hastighet när spelet inte är 3d är inte en bra idé. Dessutom så är Segas spel klart fulare och inte alls lika varierade som Mario.

Visa signatur

7800x3d, 64GB 6000cl30, Gigabyte X670 Gaming X AX (F9d) 12TB m.2/nvme, 8TB SSD, WD 2x12TB 5400rpm, XFX 7900xt, SoundBlasterX AE-5+, HP X34", Fractal Design Define 7, Corsair HX750, Topping MX3s, Ino Audio piMx, Dan Clark Audio Aeon 2 closed..
LG B1 65", Topping e70, Topping pa5 II plus, Guru Audio Junior+ (primärt) / Canton GLE 90, Nintendo Switch OLED, Pico 4 VR

Permalänk
Medlem

L.A. Confidential (1997) https://www.imdb.com/title/tt0119488/ - Kan ses på Netflix.

Det är så sjukt enkelt att säga att det här är en fantastisk film. För skådespelarna gör sig så naturliga i sina roller, till och med 25 år senare gör sig de olika valen helt magiskt. Visst, innehållet har små hål här och där i handlingen. Men det naggar inte på upplevelsen man känner genom hela filmen, att det snuddar till att vara ett mästerverk.

Varför jag tycker filmen endast snuddar till ett mästerverk, är för att handlingen tvärvänder från ett uppbyggande mys till ett snabbt accelererande reaplan. När den/dem skyldiga avslöjas. Visst, det är naturligt att skurkar bör tas om hand så fort det bara går. Men en liten mer utdragen konfrontation hade jag i alla fall önskat här, innan det fullt reder ut sig.

Aja, man förs verkligen in i tiden då filmen utspelas. Det är scenmiljöerna, pickadoller med pipjärn långt som långfingret, och pumphagel sätter tonen i heminvasionerna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av GooGeL:

L.A. Confidential (1997) https://www.imdb.com/title/tt0119488/ - Kan ses på Netflix.

Var ett tag sen man såg den men är nog böjd att hålla med om dina slutssatser
Lite omständligt och splittrat men vääääldigt stämningsfullt deckardrama, som liksom bankas ihop och spetsas till nästan en actionfilm sista snutten.
Men helheten i manus funkar ändå mer än good enough i slutändan, och stämning och skådespelarinsatser osv funkar riktigt bra!

Jag gillar hur storyn väldigt medvetet visar de fula sidorna hos alla huvudkaraktärerna men får en att ändå bry sig om dem när de försöker göra det rätta och lösa fallet.

Filmen har 8.3 på IMDB vilket nog är rätt nära vad jag skulle ge den. (Svag 8 för mig kanske?)

Visa signatur

A modest man is usually admired, if people ever hear of him.

Permalänk
Medlem

Var inte sista filmen jag såg, men en av de senaste som var jävligt bra och rolig. An Evening with Beverly Luff Linn
Kanske inte för alla men humorn i denna är EXAKT vad min humor är. Allt är sjukt fel, alla dialoger och agerande är "lite" fel, trots bra skådisar, (Jemaine Clement, AubreyPlaza, Emile Hirsch) så allt är så sjukt bra planerat och hanterat att det blir et riktigt bra film, Tom lite kärlek i slutet. Finns på HBO.

Visa signatur

Game: Intel Core i9-10940X / 128GB DDR4-3200 RAM | 2 x Nvidia Titan RTX | 2 x 2TB Samsung 970 Evo M.2 SSD
Laptop: Zbook 15 G5
Media:Intel NUC Frost Canyon Tall I7-10710U | EVOLV Shift I5 6600K 16GB RAM GTX 2070 2X500GB 2.M SSd
Consol: Playstation 5, Xbox series X, Nintendo Switch

Permalänk
Medlem

Kollade No Time to Die.

Vet att många kritiserar Craig:s Bond för att vara ganska mörk och inte direkt följa de tankar som Fleming hade för karaktären, men jag fullkomligt älskar hans version.

Tyckte att det var den bästa Bondfilmen i hela serien, kanske med undantag för Casino Royale. Stundvis kändes det som jag tappade tråden lite kring vad som egentligen händer i filmen och hur det hänger ihop, men den sista timmen av rullen var oslagbar. Tjejen grät nog 30 min i sträck i slutet, och släppte nog själv nån tår också. Samtidigt kunde jag inte undåg att tänka på hur rollen i just denna filmen absolut inte hade passat ex Pierce Brosnan.

Slutresultat 8,5/10, ett riktigt värdigt avslut på Craig:s medverkan i serien.

Permalänk
Medlem

Beasts of no nation - Filmen följer Agu, barnsoldat i ett afrikanskt inbördeskrig och hur han blir indragen som soldat, hans vänskap med andra barnsoldater, deras mord och hur det sen slutar. En hemsk men väldigt välgjord och stark film. Idris elba gör en bra roll som kommendant/pedofil. 8/10

Visa signatur

There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed. My pain is constant and sharp and I do not hope for a better world for anyone, in fact I want my pain to be inflicted on others.

Permalänk
Avstängd

Moonfall. En otroligt korkad film med manus som har skrivits av lobotomerade apor. Ful CGI förhöjer inte upplevelsen. 3/10

Visa signatur

7800x3d, 64GB 6000cl30, Gigabyte X670 Gaming X AX (F9d) 12TB m.2/nvme, 8TB SSD, WD 2x12TB 5400rpm, XFX 7900xt, SoundBlasterX AE-5+, HP X34", Fractal Design Define 7, Corsair HX750, Topping MX3s, Ino Audio piMx, Dan Clark Audio Aeon 2 closed..
LG B1 65", Topping e70, Topping pa5 II plus, Guru Audio Junior+ (primärt) / Canton GLE 90, Nintendo Switch OLED, Pico 4 VR

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zyces:

Var inte sista filmen jag såg, men en av de senaste som var jävligt bra och rolig. An Evening with Beverly Luff Linn
Kanske inte för alla men humorn i denna är EXAKT vad min humor är. Allt är sjukt fel, alla dialoger och agerande är "lite" fel, trots bra skådisar, (Jemaine Clement, AubreyPlaza, Emile Hirsch) så allt är så sjukt bra planerat och hanterat att det blir et riktigt bra film, Tom lite kärlek i slutet. Finns på HBO.
https://www.youtube.com/watch?v=XwKtaybkH98

Tack för tipset. Såg den igår, mycket bra! Kan tipsa om två filmer som du säkert kan gilla baserat på humorn i denna.

Framförallt The Lobster (2015) och kanske In Bruges (2008)

Permalänk

Såg två bio under lördag och söndag

Morbius 8 av 10
Fantastiska vidunder 3 8 av 10

Visa signatur

Chassi: Corsair Obsidian 500D - Processor: Intel Core i7 8700K 3.7 GHz - Moderkort: Gigabyte Z370 AORUS Ultra Gaming - Kylning: Corsair H150I RGB PRO - Raminne:Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Vengeance RGB - Grafikkort: ASUS GeForce GTX 1080 Ti 11GB STRIX GAMING OC - Nätagg: EVGA Supernova G2 750 - 2 TB Western digital - M2 Corsair Force MP510 960GB - SSD 1 TB Samsung EVO 860

Skärmar: ASUS 27" ROG SWIFT PG279Q G-Sync+Asus TUF Gaming VG27BQ 27 G-Sync

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zyces:

Var inte sista filmen jag såg, men en av de senaste som var jävligt bra och rolig. An Evening with Beverly Luff Linn
Kanske inte för alla men humorn i denna är EXAKT vad min humor är. Allt är sjukt fel, alla dialoger och agerande är "lite" fel, trots bra skådisar, (Jemaine Clement, AubreyPlaza, Emile Hirsch) så allt är så sjukt bra planerat och hanterat att det blir et riktigt bra film, Tom lite kärlek i slutet. Finns på HBO.
https://www.youtube.com/watch?v=XwKtaybkH98

Se The Greasy Strangler av samme regissör om du inte gjort det!