Snabbkoll: Är du taggad på Diablo IV?

Permalänk
Medlem

Första helgen spelade jag en Barbarian och inledningsvis kändes det jävligt bra. Sen vände det sakta men säkert mot en mer blandad förtjusning mellan "wow!" och "vafan, måste jag gå DIT nu?" där det mesta kändes segt och tråkigt. Speciellt när jag skulle gå från A till B mellan olika quests.

Förstod inte riktigt varför jag kände som jag gjorde, för helt ärligt så gillade jag storyn, och framförallt spelets side quests.

Jag tog min Barbarian till lvl 25 och sen loggade jag ut.

Dagen därpå startade jag en Sorcerer och DIREKT insåg jag att anledningen till att jag hade tråkigt var pga klassen jag hade spelat. För det finns många fiender som på olika sätt försöker skapa avstånd mellan dig och sig själv, och som Barb är detta bara en ren irritation. Även så alla bossar som kräver att jag då står i deras pooler av poison eller blod för att ens kunna slå de. Men med Sorcerer blev allt väldigt annorlunda. Hade sjukt kul!

Helgen därpå drog jag färdigt min Sorcerer till 25, sedan en Necromancer till 25 som jag även gjorde majoriteten av content med + dödade world-bossen. Fantastiskt roligt!

Testade Druid och även om jag alltid älskat druider, så kändes den ännu mer "meh" än Barbarian.

Rogue däremot.. Väldigt versitil och jäkligt rolig! Drog även upp den till lvl 25 med i stort sätt maxat gear och spelade enda upp tills servrarna stängdes ner.

Kommer jag att spela den 6:e? Jajamen!

Visa signatur

NZXT S340 Elite White | Intel i7 7700K @ 5GHz | Asus ROG Strix Z270F | No GPU | Corsair Vengeance RGB 32GB 3000MHz | Seasonic PRIME 1000W Titanium | Samsung 840 Pro 256GB & Samsung 850 EVO 1TB | NZXT Kraken x62 | 32" ASUS ROG PG32UQ & 27" Acer Predator XB271HU

Kolla in min Youtube-kanal "Kingpin Crazy" om du gillar Warzone eller PUBG. Senaste videon hittar du här!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Wiggin:

men jag hyser inga tvivel om at jag hela tiden ska lockas in i Battle Pass-menyerna för att se allt ögongodis som jag måste betala för.

Var och varannat AAA-spel idag har exakt samma grej, från CS:GO till Fallout 76. Jag har personligen aldrig förstått varför man skulle vilja betala för några kosmetiska prylar som alla andra dessutom kan få med en knapptryckning. Det är bara att vara pyttelite vuxen och avstå.

Nu vill folk uppenbarligen köpa krims-krams ingame, så det vore ett svek mot aktieägarna att inte ge kunderna sitt krims-krams. Jag ser inte hur jag personligen påverkas av att någon annan har sitt krims-krams.

Permalänk
Medlem

Ser fram emot release efter jag kört beta båda helgerna. Knappast perfekt spel men det var inte diablo3 heller och där hade jag kul i många år även fast det inte fanns något utöver greater rifts att köra direkt.

Var lite kämpigt med barbarian i början tills man börja få ok gear. Sorcerer o necro var roliga och lätt att komma igång med. Provade aldrig druid och väldigt lite rogue så det får vänta till spelet släppts.

Man får se när man kör endgame om man ångrar köpet av ultimate edition eller inte.

Visa signatur

CPU: i9 13900kf MB: Strix z790-F RAM: 32GB Corsair Dominator Platinum RGB 5600cl36 GPU: RTX 4090 Suprim X SSD: Samsung 980 pro 1TB,960 Pro 512GB, 960 Pro 500GB 850 evo 1TB x2 860 evo 1TB Cooler: h150i elite lcd PSU:AX1200i Case: Phanteks P600S TG
Main Display: MSI Optix MAG281URF Peripherals: Logitech G915, G903, Pro X Wireless, Powerplay

Permalänk
Medlem

Sjukt taggad! Lirade inte betan för jag vill ta allt när det släpps skarpt

Visa signatur

| AMD Ryzen 7 5800X3D | Noctua NH-U12A | Gigabyte X570 Aorus Pro | Powercolor Radeon RX 6900XT Red Devil | 16GB G.Skill Trident Z@3600 CL15 | Gigabyte Aorus 2TB M.2 NVMe SSD | Fractal Design Ion+ Platinum 860W | Fractal Design Meshify S2 Blackout | Corsair K70 | Logitech G502 | Alienware AW3423DWF |

Permalänk
Medlem

Jag kommer aldrig mer att köpa ett Blizzard-spel. Moraliskt bankrutt företag som är väldigt ivriga på att blidka kinesiska kommunistpartiet. För att inte tala om de galna mängderna pengar de förväntar sig att man skall pynta hela tiden för saker man redan köpt. "Don't you guys have wallets?" Jo, och jag röstar med den.

Visa signatur

WS: Asus X570-E, Ryzen 5900x, 2x16GB Ballistix E-die, EVGA 3080 FTW3 Ultra
FS: Asus X370-F, Ryzen 3600, 4x8GB G.Skill Flare, GT710, CM Stacker
HTPC: Asus F2A85-M, A10-5800K, 2x4GB G.Skill 2133MHz

Permalänk
Musikälskare

Har köpt det, är relativt taggad med återhållsamhet

Visa signatur

❀ Monitor: ASUS Swift 27" @ 1440p/165Hz ❀ CPU: Ryzen 7700X ❀ Cooling: Corsair H170i ELITE 420mm ❀ GPU: MSI 3080 Ti SUPRIM X ❀ Memory: Corsair 32GB DDR5 Vengeance ❀ Motherboard: ASUS Crosshair X670E Hero ❀ M.2: Samsung 980 Pro ❀ PSU: Corsair HX1200 ❀ Chassi: Corsair 7000X ❀ Time Spy: 19 340

📷 Mina fotografier
🎧 Vad lyssnar du på just nu?

Permalänk
Medlem

Jag testade betan, helt ok lir, men kändes inte som något speciellt. Ett polerat D3. Necro va skoj. Tvek om det blir ett köp dock. Ska bli intressant att få se mer info kring endgame.

Skrivet av Thomaseron:

Jag försökte komma åt öppen beta i helgen, men lyckades inte. :-\ Så kan inte svara på om jag ser fram emot spelet eller inte.

Jag spelade vid tre tillfällen, aldrig kö, knepigt då man läst om att folk fått kö på upp till 1h.
Hade heller inga problem med dc.

Visa signatur

Chassi: Fractal Meshify, Skärm: LG C2 oled, GPU: AMD 6950XT, CPU: Ryzen 5800X3D, M2: 1TB , SSD: 480GB, M2 1TB, PSU: Dark Power Pro 1500W, Mobo: ASUS TUF GAMING X570-PLUS, RAM: 32GB Ripjaws @ 3600MT, Mus: Logitech G502X Matta: Steelseries QcK Heavy, Tbord: Logitech MX Mech Mini, Hörlurar: BD DT1990 Pro, DT770 PRO, Superlux HD-668B, Sennheiser HD599 OS: Win11. AI: Tascam US-20x20, Monitorer: Yamaha HS7 x2.
Citera när ni svarar! :)

Permalänk
Medlem

Betan kändes rolig. Och fram till att man brände kapellet fick jag diablovibbar. Sedan började jag tänka på Sacred 2 och Kings Bounty med alla quests och grottor. Men kul ändå.

Permalänk
Medlem

Spelade en karaktär upp till lvl 25, spelade inte mer än någon timme efter det.
Kändes lite väl simpelt, inga set items gör mig rätt ointresserad av end game.

Att de slängt på massa MMO finesser var sådär, orsakade bara massa lagg utan att ge särskilt mycket.

Allt som allt, okej spel med en del onödiga saker. Väldigt mycket rubberbanding, men det kan vara för att det är beta.
Blir förmodligen en pass för mig.

Visa signatur

Stationär: Core i9 13900k | Asus X790 ROG Strix Gaming-F | 32GB DDR5 | RX 7900 XT | Lian Li PC-O11 dynamic evo
Laptop: Macbook Air | Apple M1

Permalänk

Efter betan... meh....
Kommer det på game pass i framtiden kanske det åker in.
Men ville så gärna få ett sug... på diablo.

Visa signatur

På tok för många datorer för att skriva här

Permalänk

Tycker det var rätt kul, spelade en sorc upp till 25 och sista questet i betan. Det enda som möjligtvis gör att jag inte köper det är hela forced multuplayer-biten. Jag ser absolut inga fördelar med det, enbart negativa. Rubberbanding och lag när man skulle in och ut i städer och olika "zones" men felfritt i dungeons med 50 monster på skärmen och massa effekter för att kunna döda en world boss några gånger, nä tack. Om dom ville hade dom såklart kunnat göra så man kunde göra dessa events solo eller coop med folk man VILL spela med. Att de sprang runt 20 stycken "chosen one" gjorde ju inte inlevelsen bättre heller.

För mig känns det enbart som dom kastat in det för att sälja hattar, skins och annan skit till suckers och småungar inte för att göra spelet bättre eller roligare men det är väl tyvärr där vi är i dagens spelmarknad och de stora spelhusen och dom kommer självklart inte låta mig ändra någon inställning att nej tack jag vill bara spela solo eller med mina polare för hur skulle jag annars bli lockad till att köpa BLUE för 19.99 dollar eller ursäkta 200 mickey mouse coins som går att köpa 500 för 49.99 dollar

Bli oavsett inget dag 1 köp för mig då kön för att komma in i fredags vid 21 var runt 3 timmar, det kan andra få betatesta åt mig i några veckor.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sveklockarn:

Var och varannat AAA-spel idag har exakt samma grej, från CS:GO till Fallout 76. Jag har personligen aldrig förstått varför man skulle vilja betala för några kosmetiska prylar som alla andra dessutom kan få med en knapptryckning. Det är bara att vara pyttelite vuxen och avstå.

Nu vill folk uppenbarligen köpa krims-krams ingame, så det vore ett svek mot aktieägarna att inte ge kunderna sitt krims-krams. Jag ser inte hur jag personligen påverkas av att någon annan har sitt krims-krams.

Jag kunde inte bry mig mindre om ifall andra köper "krims-kjrams" eller inte. Det Jag ser är saker som antagligen kommer se jätteläckra ut på min karaktär, men som inte ingår i spelet jag just köpt. Vart drar du gränsen för vad som är "krims-krams"? Du kanske lika gärna springer runt som Linus på Linjen i ett spel för 700 spänn, för det där kosmetiska är inte för dig?

Problemet uppstår ju när företagen märker att folk är nötter och att de kan lägga mindre och mindre tid på innehållet i sina spel så länge det som ingår i ett fullspel idag (eller rättare sagt för några år sedan) finns att köpa för ytterligare pengar i deras Store.

Jag har personligen aldrig förstått varför man skulle vilja betala fullt pris och få helt halvfullt spel.

Visa signatur

MB: Asus ROG Strix Z370-E Gaming // CPU: Intel Core i7-8700K
GPU: Asus RTX 3080 TUF OC // Acer Predator XB271HU
RAM: Corsair 16GB DDR4 3000Mhz // PSU: Corsair 750W HX
SSD: Samsung 840 Pro 128GB + 850 EVO 250GB + 850 EVO 500GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Wiggin:

Det Jag ser är saker som antagligen kommer se jätteläckra ut på min karaktär,

Det är inte ett problem hos Blizzard, som sagt.

Har aldrig heller hört talas om att någon gått runt och beundrat andras gear, framförallt inte i ett spel där gubben är såpass liten på skärmen att man måste inspecta för att se något.

Skrivet av Wiggin:

Vart drar du gränsen för vad som är "krims-krams"?

Kosmetiska prylar som inte påverkar spelmekaniken.

Om det hade handlat om att man kunde köpa sig legendarisk gear av en bättre sort än vad som gick att få i spelet vore det en annan femma, men hade personligen ändå kunnat ha full behållning av spelet utan att ha "det bästa".

Permalänk
Medlem

Ja det lär nog bli ett köp ifrån mig.
Lirade lite beta, ville inte spela för mycket för jag vill uppleva allt när det är färdigt och på en karaktär som finns kvar.
Blir konsol för mig pga av en gammal axelskada så pallar jag inte mus och tangentbord.
Får nog byta konsol för det var knappt spelbart på one s, ibland så rejäla fps drops att man kunde lägga ifrån sig handkontrollen tills hårdvaran hade kommit ikapp.

Men jag fick en bra känsla överlag till spelet efter betan. Jag tror det kommer att bli ett bra spel.

Permalänk

Drog upp alla klasserna till max, roligast tyckte jag Necro var , blev ett förköp här.

Visa signatur

AMD Ryzen 9 5900X /Radeon RX 6950XT / Gigabyte X570 AORUS ULTRA / 32gb Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3600MHz /, EVGA Supernova G2 850W PSU/ Lian-li O11 Dynamic /M.2 Samsung 950pro,WD BLACK SN750 /EKWB Watercooling 240+120mm radiator /Corsair Hydro X Series XC7 RGB / Corsair K70 RGB / Phillips 27" G-sync + 2st 27" AOC .

Permalänk
Medlem

Kommer garanterat att köpa det senare men jag vet hur besviken jag var på d3 när det kom så det misstaget gör man ju inte igen.
Håller mig till Path of Exile tills dess.

Visa signatur

Hur lång en minut är beror på vilken sida av toalettdörren man står

Permalänk
Avstängd

Spelade betan i helgen, ska nämnas att jag inte är insatt i lore eller story utan älskar grinden. Tyckte det var riktigt roligt så blir absolut ett köp till mitt PS5!

Permalänk
Medlem

Tog ledigt från jobbet en vecka när diablo 3 kom.
Sen satt man i kö för att få komma in i spelet... Och det va det minst negativa med det spelet. Färdig med diablo efter det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrSvamp:

Tog ledigt från jobbet en vecka när diablo 3 kom.
Sen satt man i kö för att få komma in i spelet... Och det va det minst negativa med det spelet. Färdig med diablo efter det.

Men du är inte bitter...? 😬

D3-releasen var mycket riktigt en ren clusterfuck, men med tanke på hur bra Open Beta funkade så är jag personligen inte ett dugg orolig för en repetition av det.

Permalänk
Medlem

Både ja och nej, väntar med köp. Har satmycket annat som jag vill bli klar med först.

Visa signatur

| Z790 Formula | 13900KS | 48GB@8000 | 4090 Strix | Corsair AX1600i | O11 Evo XL | Optimus Waterblocks |
| WD SN850X 1TB | WD SN850X 4TB | Keychron Q6 / G Pro Wireless | LG42C2 | Valve Index | Meta Quest 3 |
| Fostex TH-X00, ModMic Wireless | RME ADI-2 DAC FS | Audeze Maxwell | XBX | PS5 | Switch | Steam Deck |
http://steamcommunity.com/id/Kruxarn

Permalänk
Medlem

De kommer ju inte släppa splitscreen på pc versionen så då kan dom dra åt helvete.

Permalänk
Medlem
Skrivet av sonicsonic:

De kommer ju inte släppa splitscreen på pc versionen så då kan dom dra åt helvete.

Varför skulle dem? Ytterst få spel som stödjer det och efterfrågan är kanske 0,01% av alla pc-gamers. Skaffa en konsol istället och sälj datorn om du är ute efter split-screen rent generellt.

Permalänk
Medlem

Jag har tagit semester när det släpps, säger väl det mesta

Visa signatur

..:: trickeh2k ::..
Windows 11 Pro - Ryzen 7 7800X3D - ASUS TUF B650-PLUS - Kingston FURY Beast DDR5 64GB CL36 - MSI MAG A850GL - MSI RTX 4080 VENTUS 3X OC - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/Logitech G PRO Wireless - Samsung 960 EVO 250GB, Samsung EVO 860 500GB, SanDisk Ultra II 480GB, Crucial MX500 1TB, Kingston KC3000 2TB - Steelseries Arctic 5 - Cooler Master Masterbox TD500 Mesh V2

Permalänk
Medlem

Blir nog ett köp efter nåt år, när det är stabilt och allt single-player content är släppt. Blev inte så imponerad av betan.