Starfield – den stora tråden

Permalänk
Medlem
Skrivet av Frisell:

Vad tycker du om modden? Kanske ska testa den oxå..

Bättre än FSR iallafall. Den gör att jag kan dra ner res lite men ändå ha en klar bild.

För övrigt:

Blir helt jävla galen på alla cutscenes när man ska landa, åka och docka. Man borde kunna trycka bor dom. Jag vet att man kan köra fast travel, där till den andra kassa. Det är så jävla mycket fram och tillbaka i menyerna hela tiden och menyerna är krångliga.

För att vara ett rymdspel så är det inte speciellt mycket aktivt flygande. Lite synd.

Spelet känns väldigt fallout-aktigt i det att alla NPCs är sjukt stela.

Rätt kul spel, men jag är långt ifrån hooked och jag förväntade mig faktiskt mer. Rätt mycket mer.

massa svara loadscreens hela tiden som gör att spelet inte känns öppen och man tappar flow.

Finns massa mer negativt att skriva men orkar inte stapla upp allt. Tycker det var synd att dom skull envisas om att använda denna motorn igen. Känns som att mycket att det negativa grunnar sig i det valet.

Men jag kommer fortsätta spela det. Osäker på om jag kommer palla hela då varken storyn, karaktärerna eller gameplayen är något som gör en hooked som en del andra spel tyvärr.

stavfel
Visa signatur

Laptop Workstation PC Specialist || Intel 10875H - 250mv & Liquid Metal || Nvidia RTX 2070 883mv @ 1935MHz & Liquid Metal ||64GB Ram || Samsung 970 EVO 2TB + 512GB OEM || 1TB & 512GB External SSD + 2.5TB NAS
Lyssna gärna på mitt band The Mulak Mind
Citera gärna om du vill ha svar!

Permalänk
Medlem

Fantastiskt spel än så länge, spelar på series x.
Inga buggar hittils och känns som ett riktigt Bethesda spel, 5 solar av 5.
Så småningom får väl Nvidia stöd så man slipper alla dessa Dlss tårar.

Permalänk
Testpilot
Skrivet av alexman:

shitfield är totalt skräp undvik det. har spelat ca 20h nu inget är bra i det.
ooptimerat du kan inte komma över 30fps hur bra kort du än har.
no man sky gör allt bättre
loadfield är 90% skit UI där du fast travel överallt.
finns ingen karta, konstant bökigt weight skräp där all loot är för tungt.
rymdstrider är bara en cookie clicker där du väntar pa att dö eller npc dör.
companions gör inget. enda gangen dom gör nagot är att dom springer framför dig o blockar ditt sikte.
ai fiender clippar genom dörrar eller fastnar.
3/10 undvik

Har vi spelat samma spel?

Teknisk aspekt:
- Jag har med två av datorerna i signatur ofta över 80 FPS (med dippar i stora miljöer ned till runt 50-snåret), R5 7600X + 6950 XT / R9 5900X + 3090 Ti. Detta i 1440p med det mesta på High, en del Ultra och FSR2 aktiverat. Den klenaste datorn med ett 5700 XT har inga problem att hålla sig nära 60 FPS merparten av tiden i 1080p och (vad jag minns) Medium-preset, också med FSR igång.

- Lika laddtider, samtliga maskiner har visserligen snabba NVMe SSD-enheter, men tar ju knappt någon sekund att ladda när man öppnar en dörr, och en handfull att använda Fast Travel. Jag förstår verkligen inte vad för konfigurationer folk har som upplever problem med laddtider, inte ens Xbox-användare verkar rapportera "problem" med detta i någon större utsträckning.

- Klippar genom saker? Det verkar vara enligt design av mina observationer efter drygt 17 timmar speltid. T.ex. om du är i en bas och går in i en byggnad med laddskärm, då kommer fienden att efter en stund teleporteras till dörren också (om dessa var utanför huset). De öppnar inte dörren regelrätt, men det gör inte du som spelare heller om du gått igenom en laddskärm.

Spelaspekt:
- Jag håller med om vissa saker, speciellt hur dålig kartan är. Kartan kunde lika gärna inte existera i landburet läge, men den är inge värre än varken Elite: Dangerous eller Star Citizen när det kommer till att navigera i rymden. Utan tvärtom upplever jag det betydligt enklare och mer användarvänligt att hantera transport mellan planeter o.s.v. än de två tidigare nämnda spelen.

- För att återgå till paralleller med Elite: Dangerous; det är väldigt snarlika rymdstrider i det spelet som i Starfield. Håll siktet över fienden, lås in ditt mål och öppna eld — Kan inte säga att många andra rymdspel gör detta annorlunda eller mer komplext, om det inte är mer åt regelrätt Rymd-sim (likt Star Citizen).

- Kompanjoner i Starfield, precis som i alla tidigare Bethesda-spel, är där för att ge cheesy one-liners och kommentera på ditt spelande mer än något annat. Annars bör dessa anses som en extra ryggsäck som konkar runt på saker du inte nödvändigtvis vill ha på dig i stundens hetta.

Frågeställning:
Spelet är inte perfekt och jag har själv en del kritik på saker (bland annat balansen kring viktfördelning), men jag måste fråga om du spelat tidigare Bethesda-spel och vad du rimligen förväntade dig att Starfield faktiskt skulle vara?

Det är Skyrim, fast i rymden — Ungefär som väntat, åtminstone för egen del

Fixade grammatik och meningsuppbyggnad för enklare läsning.
Visa signatur

R < ROG G17 | R9 5900HX | 32GB 3200 MHz | RTX 3070 >

G < R9 5900X | 32GB 2666MHz | ROG RTX 3090 Ti >

B < RK96 | Leobog Hi75 | Deathadder V2 Pro >

Permalänk
Medlem

Får se om man köper det till fullpris, troligen inte.
Reviews verkar ju vara ganska mixed.

Visa signatur

Chassi: Fractal Meshify, Skärm: LG C2 oled, GPU: AMD 6950XT, CPU: Ryzen 5800X3D, M2: 1TB , SSD: 480GB, M2 1TB, PSU: Dark Power Pro 1500W, Mobo: ASUS TUF GAMING X570-PLUS, RAM: 32GB Ripjaws @ 3600MT, Mus: Logitech G502X Matta: Steelseries QcK Heavy, Tbord: Logitech MX Mech Mini, Hörlurar: BD DT1990 Pro, DT770 PRO, Superlux HD-668B, Sennheiser HD599 OS: Win11. AI: Tascam US-20x20, Monitorer: Yamaha HS7 x2.
Citera när ni svarar! :)

Permalänk
Medlem

Mata inte trollen.

Hemskt mycket trollade och dryg attityd från många. Likadant på FZ. Säkert bara för att det är MS exklusivt.

Tycker det är fantastiskt kul och precis som man hela tiden vetat att det ska vara — Skyrim i rymden!

Permalänk

jisses, inte sedan final fantasy 7 golden days har jag spelat så mycket så att ögonen har vattnats och tårar har runnit, pga att ögonen är så trötta.
spelet är fan som att äta en påse med ostkrokar, det går inte att nöja sig med en näve, utan man vill ha en till och en till och en till. bara en planet till, bara en till etc etc, allt börjar med att man landar för att grinda resources, sen ser man nån konstig byggnad i horisonten, man springer dit och sen är det kört, då ska man söka igenom den.
lyckades slita mig nu iaf

Visa signatur

keep your friends close but your enemies even closer

Permalänk
Medlem

Varför finns det inte en brightness-inställning i spelet...

Permalänk
Medlem
Skrivet av mangemani:

jisses, inte sedan final fantasy 7 golden days har jag spelat så mycket så att ögonen har vattnats och tårar har runnit, pga att ögonen är så trötta.

Haha, ja jävlar vad trött man är i ögonen, lär behöva sitta en hel dag med stängda ögon när man spelat tillräckligt 😂

Visa signatur

i7-10700K + Corsair H90 | Z490 | 64GB | RTX3080 | SSD 3*512GB + 500GB + 128GB | HDD 3TB | Phanteks P400S | TUF 750W | 31.5"+27"+24" | Corsair K95 RGB | Logitech G902 | Sennheiser RS 175

Permalänk
Medlem

Läser att spelet är trögt i början, men att det plockar upp tempo efter ett tag. Känns lite så 10h in men det är så Bethesda spel brukar vara, nu också många "mechanics" man behöver sätta upp för få sig den klassiska Bethesda kicken och flödet.

Världen känns ändå stor och djup, som att det faktiskt är en värld och inte en karta. Brukar alltid få lite ångest över att öppna upp ett nytt spel med en enorm singulär karta med tusentals blips som kommer ta otaliga timmar utforska och man har redan en susning hur allt kommer se ut. Bättre upptäcka allt över tid och inte veta hur hela kartan ser ut tycker jag. Stort plus där, än så länge det mest uppslukande Bethesda spelet för mig.

DLSS modden är guld värd, går att fixa DLSS 3.5 nu också.

Visa signatur

Chassi: Be Quiet! Silent Glass 802 | Moderkort: ROG STRIX X670E-E Gaming | CPU: AMD Ryzen 9 7950X3D | CPU Kylning: Arctic Liquid Freezer II 420 | GPU: MSI RTX 4090 SUPRIM X | PSU: MSI MEG AI1300P 1300W | RAM: G.Skill 32GB 6000MHz CL30 Trident Z5 Neo | Lagring: Kingston FURY Renegade Gen4 2TB | Skärm: Dell 32" G3223Q 4K IPS 144hz| Headset: Philips Fidelio X2 HR + Sennheiser GSX 1200 PRO AMP | Tangentbord: Corsair K95 RGB Platinum Speed | Mus: Razer Deathadder Elite V3

Permalänk
Medlem
Skrivet av cyklonen:

Är det en bugg då? I t ex Skyrim nollställs områden efter en viss tid, vissa snabbare än andra. Ett mindre antal behållare och rum är säkra för förvaring "för alltid". Kanske är det medvetet så här, att områden rensas snabbt?

Vet faktiskt inte, tänkte mer att då det är jag som äger rymdskeppet och det finns vapenrack där så borde jag kunna avlasta min gubbe med att skicka in vapen där, nåja jag har hittat tillbaka och bättre vapen sen dess.

Jag har nu fått en fin lägenhet i nya Atlantis fast den är helt tom på möbler så nästa grej jag ska lära mig är hur jag inreder min lägenhet och DÄR borde jag kunna hänga upp vapen och grejer hahaha

Visa signatur

TV: LGOLED65B1
PC:
Corsair Crystal 570X - ASUS ROG Strix B560-A GAMING - i9 11900K - ZOTAC 3080Ti AMP EXTREME HOLO - SAMSUNG 960 EVO 250GB - WD Blue SSD 1,5tb RAID - Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3600MHz 32GB - Corsair RM1000i - ASUS VG27BQ - Steel Series Apex Pro - Steel Series Rival 5.
Mobil: OnePlus 10 Pro

Permalänk
Medlem

Många säger skyrim in space, men det är ju fallout in space.

Gillar det, känns lite gammalt i utförande. Följde Hardware Unboxed settings och kör på 4k med quality fsr och får 60fps+ på min tv.
(7600x med ett 6950xt) (Har vsync på när jag kör via tvn).

Absolut inte bättre än Skyrim, men on par med Fallout 4.

Rörigt gui och handledningen med hur man spelar är inte den bästa. Same old same old

(Hade så önskat Skyrims inledning de första 5-6h.... men men)

Permalänk
Moderator
Forumledare
Skrivet av Oxies Husse:

Många säger skyrim in space, men det är ju fallout in space.

Den bästa jag hört hittills är ”No mans skyrim” 😂

Visa signatur

Forumets regler | Har du synpunkter på hur vi modererar? Kontakta SweClockers/moderatorerna

Jag stavar som en kratta

Gillar lök på discord

Permalänk
Medlem

Spelat några timmar och e väll ganska kul, dock så visar min dator verkligen åren nu och får knappt 30fps i befolkade områden.
Blev bättre med DLSS-modden men inte mycket och känns som om jag kommer ge upp snart och vänta med spelet tills jag uppgraderar datorn.

Visa signatur

R7 7800X3D | 4070Ti | 32GB DDR5 6000mhz | 1TB SSD | 1TB M.2

Permalänk
Medlem

Ni som spelar på default fov höj skiten med ini fil och stäng av film grain. Är det bara jag som tycker film grain får spel att se skit ut.

Permalänk
Medlem

Såhär ser det ut när jag kollar runt snabbt med musen. Värsta jag sett i något spel. Och då ser det ändå bättre ut efter att youtube förstört bilden.

Permalänk
Inaktiv

Jag gillar spelet, men antingen är jag dum i huvudet eller så är det dåligt på att förklara hur saker funkar.

Mer specifikt:

För att hoppa till ett annat system behöver man tilldela kraft till sin hoppmotor. Spelet berättar det genom att bara visa en röd text som säger något i stil med "power up jumpdrive" men inte hur.

Precis som i FallOut och Skyrim kan det vara svårt att hittta rätt väg i en stad/byggnad. Slår man på skannern så syns dock pilar i marken som visar vägen till det markerade målet.

Man får tidigt en raketryggsäck. Sen spenderar man en kvart med att försöka använda den tills man ger upp, googlar och upptäcker att det ligger i färdighetsträdet.

Samma sak gäller när man ska docka med ett annat rymdskepp som inte släpper till frivilligt. Då behöver man nån navigationsfärdighet, vilket spelet upplyser en om genom att säga åt en att docka men inte hur.

Förutom de irritationsmomenten är det lite buggigt, och man undrar lite vilka spel de som säger att det ser bra ut har som referens. Framförallt tycker jag hur spelet hanterar ljus är bedrövligt. Har sett att en del klagat på att det inte finns några inställningar för ljusstyrka, kontrast eller gamma, men jag är skeptiskt till om det hade hjälpt. Ibland är det för ljust och allt blir grådaskigt, ibland är det tvärtom.

Jag kan förstå de som ger spelet ett halvdant betyg med tanke på alla brister. Som tur är är det ju dock väldigt roligt, så det får bli 8/10 för mig.

Staving
Permalänk
Medlem

Det är lustigt att tech sites/tubers fokuserat så mycket på GPU prestanda, när spelet uppenbart i huvudsak är begränsat på annat håll.
Buildzoid postade en ”speculative rambling” video, och även om titeln verkligen stämmer, så sägs det mesta av värde de första 10 minuterna - spelet begränsas i huvudsak av minnesåtkomst, ren bandbredd ger nästan linjärt utslag, och stor L3-cache hjälper rejält.

Permalänk
Medlem
Skrivet av EntropyQ3:

Det är lustigt att tech sites/tubers fokuserat så mycket på GPU prestanda, när spelet uppenbart i huvudsak är begränsat på annat håll.
Buildzoid postade en ”speculative rambling” video, och även om titeln verkligen stämmer, så sägs det mesta av värde de första 10 minuterna - spelet begränsas i huvudsak av minnesåtkomst, ren bandbredd ger nästan linjärt utslag, och stor L3-cache hjälper rejält.

https://youtu.be/s4zRowjQjMs?feature=shared

Mitt RTX 4090 drar ca 170W i detta spel 1440p allt maxat.

Så att något är verkligen fel på GPU utilization.

Visa signatur

Q1=Q2+QE

Permalänk

Nu har jag loggat 20 timmar sedan i fredags (gjort mig fri hela helgen för detta) och det jag är mest imponerad av är ljudet. Allt från musik till ljdueffekter är riktigt bra och spelhöjande! Det är värt att uppmärksamma. I övrigt är i princip alla spelsystem bättre än föregående spelmotor. NPC's känns mer levande, handelssystemet mer praktiskt, outpost-building roligare och lättare. Att färglägga sitt skepp, så otroligt skoj!

Edit: kör på 7800x3d parat med 6950xt, för just det här spelet gjorde jag nog rätt som balanserat mitt bygge lite mer åt cpu. Hamnar på snittfps 85 med allt maxat ungefär. Något lägre i städer och mycket högre på andra platser

Hårdvara
Permalänk
Medlem

Brinner snart av i skallen på mig. Har något "larm" som tutar hela tiden och någon blå ikon. Kan se den under HEALTH. Men går jag in där så kan jag inte hitta något. Har inte en aning om vad det är, men jag blir galen snart.

Visa signatur

[Fractal Design Define S2]-[Asus CrossHair Hero X670E]-[Ryzen 9 7900x]-[Corsair Dominator Platinum 6000mhz 32gb]-[Asus Tuf RTX 3090]-[Corsair Mp510 960gb]-[2x Samsung Evo 860 500gb ssd Raid 0]-[Lenovo Legion Y27q-20 165hz][AOC 24G2U 144hz]

Permalänk
Medlem
Skrivet av walkiii:

Brinner snart av i skallen på mig. Har något "larm" som tutar hela tiden och någon blå ikon. Kan se den under HEALTH. Men går jag in där så kan jag inte hitta något. Har inte en aning om vad det är, men jag blir galen snart.

Har du tagit på dig hjälmen?

Permalänk
Medlem
Skrivet av m3lk0r:

Har du tagit på dig hjälmen?

Japp. Hjälm och dräkt. Men det larmar var jag än är.

Visa signatur

[Fractal Design Define S2]-[Asus CrossHair Hero X670E]-[Ryzen 9 7900x]-[Corsair Dominator Platinum 6000mhz 32gb]-[Asus Tuf RTX 3090]-[Corsair Mp510 960gb]-[2x Samsung Evo 860 500gb ssd Raid 0]-[Lenovo Legion Y27q-20 165hz][AOC 24G2U 144hz]

Permalänk
Skrivet av hajvan:

Mitt RTX 4090 drar ca 170W i detta spel 1440p allt maxat.

Så att något är verkligen fel på GPU utilization.

Ja något konstigt är det. Jag spelar i 4K, 99% utilization men ändå bara 345W, utan undervolt.

Visa signatur

PC: B550 TOMAHAWK | 5800X3D | Palit 4090 GameRock @2520 MHz, 925 mV | G.Skill Trident Z 2x16GB 3600MHz CL16 | Peerless Assassin | WD Black SN850 1TB | Intel 660P 1TB | Seasonic Prime PX 1300W | Kolink Void X | Corsair iCUE ML120 RGB ELITE x4 | Arctic P12 x2 Kringutrustning: LG OLED55C15LA | Centrum subwoofer | Keychron K2 | Logitech G305 | PS5 DualSense Edge @8000Hz | Xbox trådlöst headset HTPC: Biostar B550MX/E PRO | 3600 @4.05 GHz, 1.22 V | ASUS 1070 Turbo @1822 MHz, 2702 MHz, 943 mV | G.Skill Trident Z 2x16GB 3200MHz CL14 | Dark Rock TF 2 | Crucial P3 1TB | Intel AX200NGW | Cougar GEX 750W | SilverStone GD09 | Finlux 40FLHY127B ROG Zephyrus G14: 4800HS | 1660 Ti Max-Q

Permalänk
Medlem

Säg Digital Foundries tech review. Som väntat, Bethesda ligger efter när det gäller tekniska aspekter av spelet jämfört med andra moderna titlar.

Permalänk
Medlem

Har spelat ett par timmar nu och det verkar som att spelet kan vara kul, jag har alltid gillat Fallout-spelen.
Dock så är det svårspelat pga den otroligt dåliga prestandan. Spelet ser verkligen, på långa vägar inte så bra ut att det ska behöva vara så tungdrivet kan man tycka.
Det funkar så dåligt att jag inte kommer att spela vidare just nu, får liksom under 30 på medium i 1440P.

Jag har ett 2070 Super, i7 10700K, 32GB ram. Jag provade DLSS-modden på nexusmods och får väl något mer flyt, men det ser verkligen inte bra ut.

Permalänk
Medlem
Skrivet av DasIch:

Såhär ser det ut när jag kollar runt snabbt med musen. Värsta jag sett i något spel. Och då ser det ändå bättre ut efter att youtube förstört bilden.
https://youtu.be/VQmXXl10fc0?si=VG3-mTLsQRgSuoYV

Vad exakt är det du refererar till - är det mycket stutters eller något konstigt visuellt? Kan inte avgöra från videon riktigt.

Skrivet av FabriciusRex:

Säg Digital Foundries tech review. Som väntat, Bethesda ligger efter när det gäller tekniska aspekter av spelet jämfört med andra moderna titlar.

Förstår inte varför folk räknat medan något annat alls. Såg någon här säga att starfield skulle vara "första next-gen spelet" eller något dylikt.

Bethesda har alltid kort sin egen grej, de bygger vidare på vad de alltid kört, och finns alltid en stor andel av folk som gillar det, därför fortsätter de det.

Vet inte hur de lyckas men även i tidigare titlar där voice acting och animationer vart betydligt sämre så känns världen och karaktärerna i deras spel bara lite mer genuin, intressant.

Visa signatur

Gamingrigg: MEG x570 ACE, 5950X, Ripjaws V 32GB 4000MT/S CL16, 6800XT Red Devil LE, HX1200i.
Laptop: XPS 9570 x GTX 1050 x 8300h + 16GB Vengeance 2666Mhz + Intel AX200
Valheim server: i7-8559 + Iris Plus 655 + 32GB + 256GB
Printers? Yes. Ender 5, Creality LD-002R, Velleman VM8600, Velleman K8200

Permalänk
Medlem
Skrivet av källarinvånare:

Ja något konstigt är det. Jag spelar i 4K, 99% utilization men ändå bara 345W, utan undervolt.

jag kör min på 2,5ghz@0.850V
utan UV ligger jag runt 200W

Visa signatur

Q1=Q2+QE

Permalänk
Medlem
Skrivet av EntropyQ3:

Det är lustigt att tech sites/tubers fokuserat så mycket på GPU prestanda, när spelet uppenbart i huvudsak är begränsat på annat håll.
Buildzoid postade en ”speculative rambling” video, och även om titeln verkligen stämmer, så sägs det mesta av värde de första 10 minuterna - spelet begränsas i huvudsak av minnesåtkomst, ren bandbredd ger nästan linjärt utslag, och stor L3-cache hjälper rejält.

https://youtu.be/s4zRowjQjMs?feature=shared

Nja, beror på plats, inställningar, upplösning och vilken GPU och CPU du har. Med en 5800X3D+4090, HUB's kvalitetsinställningar+crowd density medium så är jag begränsad av CPU endast i större städer i 4k och ligger nu alltid 60 avg fps+ där och ~94% GPU load som sämst. Andra ställen är 100% GPU-begränsade vid 70-110 fps. Det svåra i Starfield är att hitta bra inställningar som fungerar i alla olika miljöer som finns med relativt lika prestanda så man inte går från 90+ fps i ena stunden till närmare 50 fps en fast travel senare. Med Ultra inställningar i 4k var detta precis vad som hände mig, och de lägsta fps:en kunde vara antingen pga CPU eller GPU beroende på plats.
Kan hålla med om att processorns betydelse i spel underskattas på många håll och att det fokuseras väldigt mycket mer på grafikkorten, men inte att Starfield "i huvudsak är begränsat på annat håll" än just GPU. Värt att betänka är också att spelet precis släppts och att vad som i huvudsak påverkar prestanda kan komma att ändras något.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Shiprat:

Vad exakt är det du refererar till - är det mycket stutters eller något konstigt visuellt? Kan inte avgöra från videon riktigt.

Vid snabba rörelser ser bilden ut att bli duplicerad flera gånger. Gissar att de har någon skitinterpolering av musen gjord för konsolbönder.

Permalänk
Medlem

Hur grillat tror ni mitt grafikkort blir på onsdag?

Visa signatur

Intel Core i5 13500 3,5 GHz | Sapphire Radeon RX Vega 56 Pulse 8 GB | Gigabyte B760M Aorus Elite | EVGA Supernova 750 G2
Corsair 32 GB DDR5 5600 MHz CL36 Vengeance | Corsair Carbide Air 540 | Acer XF270HUA | Ducky Shine 3 | Logitech G305