Nya Macbook med kopieringsskydd

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZitreXx
Det ska dock sägas att om man då istället kör med deras produkter fullt ut fungerar allting klockrent tillsammans. Som de själva säger "It just works". Men Swecfolket är ju helt fel målgrupp för deras affärside. Men det folk inte verkar ta hänsyn till är att det finns en oerhört stor köpkraft som uppskattar smidigheten hos Apples produkter, det är ju inte som att deras försäljning minskar så något måste de ju göra rätt...

Du kan ju t.ex försöka instruera en dator novis person att konfiga en trådlösrouter genom webbläsaren... I OS X finns det en inbyggd guide för att ställa in din Airport, du kan i stortsett inte misslyckas med installationen. Men man får ju betala för deras "Allt i ett" lösning vilket givetvis inte faller alla smaken...

Ja, Apple's största målgrupp är den som inte vet vad en MP3-spelare är men samtidigt vet mycket väl vad en iPod är.

Jovisst, Apple's produkter är perfekt för den målgrupen, som inte är så avancerad i sitt datoranvändande och då kan sätta upp sin utrustning hur simpelt som helst, på detta sätt är Apple mycket bra! Bra, till det priset att du måste använda dig helt av Apple's egna produkter.

Som du säger är ju Swec fel målgrupp för Apple då de flesta här är datorentusiaster som inte behöver Apple's simplifierande uppsättningar av produkter för datornovisen och som kanske vill ha större konfigurationsmöjligheter.

Det absolut bästa vore något fint mellanting mellan PC och MAC, den dagen det kommer längtar jag till

Permalänk
Medlem

Kul att folk klagar även fast dom inte ens kan köpa filmer från iTunes

Visa signatur

"Linux användare, släng er i väggen, fast ni har ju tillräckliga problem med MacOSX som är ett kommersiellt fungerande nix system till skillnad från Linux." - Meme, 2005-07-22 22:10
Självutnämnd expert inom mobil kommunikation.
Solaris Vs Linux, An indepth view. | Halflife.nu

Permalänk
Medlem

Här ser man återigen hur hjärntvättade Mac-användare är. Man välkomnar och hyllar världens skit som man aldrig skulle acceptera i vanliga fall.

Visa signatur

Coola låtar i massor!
http://revolvermen.com

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ilja
Här ser man återigen hur hjärntvättade Mac-användare är. Man välkomnar och hyllar världens skit som man aldrig skulle acceptera i vanliga fall.

Mm, speciellt då Windows redan har det.

OnT:

Skön Mac-bashing iaf. 90% skriver en "smart" kommentar om hur dumma Mac-användare och Apple är, när de själva är så "smarta" och inte ens har en aning om att HDCP redan implementerades för länge sedan till Windows. Men Apple får skulden iaf.

Jag gillart.

Visa signatur

We apologize for all the inconvenience

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZitreXx
Att förespråka Mac på Swec är som att förespråka hybridbilar på raggarträff i Mora

Så bra formulerat! Den hamnar i signaturen.

Visa signatur

Att förespråka Mac på Swec är som att förespråka hybridbilar på en raggarträff i Mora.

Permalänk

Och hur många timmar drøjer det innan det ær crackat eller att folk hittar vægar førbi det?
Så fort någon engagerar sig i det så har man helt pløtsligt betalt mer pengar før att apple ska førsøka lægga in en skydd som ændå inte kommer att gøra någon nytta...

Ælskar att betala mer før saker som ændå inte påverkar dem det ær riktat åt....

Visa signatur

http://www.solliefoto.se - En hobbyfotografs hem - Datorsystem:
Många, har tappat räkningen....

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KimTjik
Hoppsan! Jag har faktiskt aldrig sett någon slänga i handduken med sådan iver. Vad positivt för DRM i alla dess former med sig? Förbättrar det bildkvalitén eller prestandan? Du vet själv svaret. Dessutom varför ska vi plötsligt slänga ut fullt fungerande hårdvara av god kvalité? Är sopberget för lågt?

Till pa1983: ett stort tack för att du delade med dig! Jag lärde mig en hel del nytt och ska försöka lägga det på minnet.

Nej men det blidkar de med kontroll över vad du och jag tittar på. HDCP är en så pass enkel grej att lösa idag så problemet i praktiken är minimalt. Jag gillar HDCP just för att det är så pass enkelt, man behöver inte slå in någon genererad kod eller något annat märkligt. Du köper en blu ray, du köper en tv och du köper en film. Nyckelordet ligger i att man köper det man vill konsumera.

Sedan är det givetvis tråkigt att ett sådant här skydd behövs men det är sådana tider vi lever i. Bara att anpassa sig alternativt fortsätta titta på VHS på gamla bildrörstv. Det som är synd är att HDCP kostar i form av en licens som i slutändan drabbas oss som slutkunder. Tittar man dock på det eviga prisras som råder på framför allt tv-marknaden så ifrågasätter jag om den kostnaden också är mer än teoretisk.

Permalänk
Medlem

Ibland undrar man hur dom tänker på Apple. Jag är ingen fantast, jag äger inte ens en pryl som Apple tillverkat men jag blir ändå lite imponerad av deras marknadsföring och att dom lyckas presentera allting så att jag nästan blir sugen att köpa mig en Mac, det är såklart tills jag innser vilket BS dom sysslar med vad gäller DRM/HDCP. Jag tror inte att det var någon som vaknade imorse och tänkte "Åh, jag önskar att jag kunde göra mindre med min digital musik och film samling." men apple verkar ju tro det när man läser såna här artiklar.

Visa signatur

Cisco - Linux - VMWare
-- Citera mig om ni vill få återkoppling --

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Trihxeem
Så bra formulerat! Den hamnar i signaturen.

Och sen när blev SC ett rent PC specificerat forum?

OT.
Tur man har en skärm med HDCP då..

Nej ärligt talat så tror jag inte det kommer att drabba apple så mycket, har svårt att tänka mig att potentiella macköpare köper en mac för att se film på. och att en mac skulle vara sämre än en pc bara för detta tycker jag är ganska löjligt att påstå.

Oj kan man få virus på en PC, nej fy f*n då kommer jag inte köpa en PC "Burn PC"

Jag är ingen mac fanboy och kör både PC och Mac och det finns fördelar och nackdelar med båda.

Kommer lätt att köpa en ny Macbook, inte för att kolla film på utan för att ha en säker, stabil, mobil och snygg plattform när jag jobbar. Sen har jag min PC till allt annat skit, som bla kolla film på när jag inte kollar där man ska (via hembion)

Visa signatur

ASRock Z77 E4 | I7 3770K | 16Gb Vengeance | Sapphire TRI-X R9 290 OC | FD R2 | C TX650 | Samsung 250 SSD | Corsair H100 | LG 29EA93

Permalänk
Medlem

blir ju inte sämre dator, klart inte. men sämre användarvänlighet. Den som man är ute efter när man köper ny dator, annars kan man lika gärna sitta på sin surfdator från 2004.

Permalänk
Medlem

Nån lär väl förmodligen ändå släppa ett program/patch för att komma runt det ändå.

Visa signatur

< :: Intel i9 9900ks@5.0Ghz/Ring@4.5Ghz | 32Gb DDR4@3600Mhz | Geforce RTX 4070 :: >

Permalänk
Medlem

Det är något speciellt med Appletrådar på Swec...

Och ja, Apple kommer fortsätta sälja maskiner. Folk kommer fortsätta köpa deras produkter.

Visa signatur

3700+ San Diego@2.7 | BFG 8800 512MB GTS OC| Corsair 2x1024 | Asus A8N-Sli SE | P180 | Antec Neo HE 500W

Permalänk
Medlem

Nu kanske det är jag som har missuppfattat hela grejen.
Men är det inte så att det bara påverkar de filmer man köpt via iTunes Music Store som man vill spela upp till en äldre skärm typ VGA eller tjock-tv?
Vi svenskar kan inte ens köpa filmer där än. Så varför ska vi bry oss?

Visst det är tråkigt när storföretagen lägger in sånt här. Men när det inte påverkar mig bryr jag mig inte ett dugg. Egoistiskt kanske.

Jag har den nya MacBook PRO'n och jag är fast. Jag är föredetta windows-användare och I am never going back.

Citat:

vilket BS dom sysslar med vad gäller DRM/HDCP.

Vill bara påpeka det faktum att Steve Jobs fick några stora skivbolag att släppa sin musik DRM-fritt på iTMS och jobbar med de andra. Filmbolagen är tydligen inte lika lättövertalade.

Visa signatur

MacBook Pro '08 (Unibody) 2.53GHz Intel Core 2 Duo | 4Gig DDR3 RAM 1067MHz | GForce 9400M + GForce 9600M GT | 1.32Tb HDD

Permalänk

Eftersom majoriteten här ändå inte tänker köpa en Mac förstår jag inte vad ni gnäller om. Dessutom kan man (än så länge) inte köpa/hyra film på iTunes Store Sverige, vilket är ytterligare en anledning till att man kan avvakta och se vad som händer i framtiden.

De senaste 4-5 plattorna jag köpt på iTunes Store har samtliga funnits som iTunes+, vilket för de oinvigda innebär DRM-fritt. Det lustiga var att när jag köpte Meshuggas "Destroy Erase Improve" så var den DRM-fria billigare än den med DRM. Valet blev enkelt. Hursomhelst, jag är säker på att Apple kommer att fortsätta kämpa för DRM-fritt materia. Det är enklare att göra det genom att binda upp sig mot filmbolagen och därefter försöka påverka dem. Apple har styrkan att kunna visa på försäljningssiffror genom iTunes Store och därmed ha ett starkt verktyg för påverkan att folk köper/hyr film och musik även om de lätt skulle kunna finna detta någon annan stans.

Utöver detta är det nog fler som nyttjar iTunes Store på Windows än på OSX, så, ja... Köp inte Mac om ni inte vill det, Apple kommer nog inte att gå under för det.

Permalänk
Medlem

Det här gäller väl bara material som är köpt på iTunes, eller?

Permalänk
Medlem

Jag såg en MAC i ett skyltfönster en gång...

Gick in, tryckte lite på några tangenter. Sen såg jag prislappen & tänkte: detta är nog för folk med för mycket cash i fickan & för såna som vill känna sig lite speciella / bättre än andra.

Nu målar Apple in sig i hörnet ännu mer... dom är där för att stanna ( med Steve Jobs vid rodret )

Visa signatur

* Lär dig använda SÖK funktionen först!
* Det heter verkar INTE värkar och rosa INTE råsa FFS.

Permalänk
Medlem

Bra. Hoppas film- och musikindustrin satsar på kopieringsskydd istället för att jaga enstaka "pirater". Om de på något vis vill skydda sin upphovsrätt får det ske på detta vis.

Visa signatur

Ryzen 1700 | ASRock X370 Gaming K4 | 16 GB G.Skill Flare X | Corsair AX 750W | Noctua NH-D15 | Samsung EVO 960 | Fractal Design Define C

Permalänk
Medlem

Undrar hur länge det dröjer innan nån gör en liten manick som man kopplar in mellan macen och skärmen så att det funkar i alla fall. Eller bara krackar skyddet direkt. Det kanske redan finns?

Visa signatur

Fractal Design R2 | BeQuiet Dark Power Pro 550 | Asus Rampage Formula | 2x Corsair XMS2 DDR2-8500 2048MB | Intel E8600 @ 3,72GHz | Noctua NH-U12P | Palit GTX 1080 Super Jetstream | Samsung EVO 840 Series SSD 250 GB | Intel X25-M 80GB | Hitachi Deskstar P7K500 500GB SATA | WD Red 3TB SATA III | WD10EACS 1TB | NEC ND35-40A | Scythe Ultra Kaze | Noctua NF-P12

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Trihxeem
Så bra formulerat! Den hamnar i signaturen.

Då kanske du även borde sätta meningen inom citationstecken, samt ange källa; så att inte folk får för sig att du har skrivit det.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haba
Mm, speciellt då Windows redan har det.

OnT:

Skön Mac-bashing iaf. 90% skriver en "smart" kommentar om hur dumma Mac-användare och Apple är, när de själva är så "smarta" och inte ens har en aning om att HDCP redan implementerades för länge sedan till Windows. Men Apple får skulden iaf.

Jag gillart.

Men alla andra... så varför inte jag?
Tramsargumentation!

Visa signatur

Coola låtar i massor!
http://revolvermen.com

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av p7389
Fascinerande! Lite som min bror som skriver vissa bokstäver spegelvända ganska ofta utan att tänka på det... Men du vinner. Du skojar inte med oss?

Om jag ens försöker skriva baklänges utan att först skriva ner och titta mekaniskt på det (eller skriva från h till v från början)... då går det in så bra kan jag säga.

Läser om dyslexi på Wikipedia nu...

Skriv inte spegelvända, men vänder meningarna och orden baklänges. Händer inte så mycket när jag skriver på datorn då det sitter i ryggmärken, möjligt att jag skriver orden på åt fel håll, men inte omväxlade bokstäver. Mest med papper och penna. Och nej, jag driver inte.

Visa signatur

Knowledge is not achieved until shared.

Permalänk

Piratkopiera eller ej, riktigt riktigt dåligt av Apple att implementera en sådan funktion i sina datorer. Om jag nu skulle köpa en mac så hade den även gått ganska mycket på min lcd tv som film spelare och då hade detta varit fullkomligt omöjligt om jag inte hade velat punga ut ytterligare 10000kr till på en ny lcd. Den medvetna konsumenten, eller företag som försöker spara kronor i dessa tider av nedskärningar och besparingar världen över skulle skulle aldrig köpa macbooks när det även skulle innebära att dem skulle bli tvungna att byta alla sina projektorer. På företaget jag arbetar vid så har vi 5-6 projektorer och detta skulle innebära en merkostnad på 70000-10000kr vilken jag är ganska säker på att ledningen inte skulle acceptera.

Men för den som absolut vill/måste använda mac så är det med största sannolikhet bara en tidsfråga innan någon snillrik person knäcker skyddet och sprider det hejvilt, eller så kommer man att kunna köpa en usb-dongle som kringår skyddet.

Visa signatur

Core I7 7700k . Asus GTX 1080 . 32GB Corsair Vengeance . Asus Maximus IX . Corsair AX860 . Samsung 960 PRO Nvme ssd x2 raid0

Permalänk

Det är ju uppenbart att fler tillverkare kommer följa denna utveckling. Det som är tråkigt för mig som gammal trogen apple-användare är att det nu för tiden känns som att varje steg de tar är åt fel håll. Visst är de användarvänliga och riktigt duktig på att marknadsföra sig. Men det känns inte som om apple står på konsumenternas sida längre. Förr kände man att man förutom en fin, användarvänlig dator med stabilt operativsystem också fick en slags goodwill från företaget där man kände sig ompysslad som kund. Nu känns det som om apple helst av allt toppar ligan av vinstinbringande börsföretag, på denna goodwills bekostnad. Det är inte roligt...

Visa signatur

Ananda - T5.3 - A2C - Sine
Burson Soloist 3XP

Permalänk
Medlem

Framtidens melodi tycks vara att betala mer för mindre. Apple verkar gå i täten för användarinskränkningar så jag hoppas att det blir ett knä i skrevet för dem, detta skulle kanske åtminstone ge andra utvecklare som planerar att följa i apples fotspår en tankeställare, samt vara en tydlig markering från konsumenterna.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av devilstar
Piratkopiera eller ej, riktigt riktigt dåligt av Apple att implementera en sådan funktion i sina datorer. Om jag nu skulle köpa en mac så hade den även gått ganska mycket på min lcd tv som film spelare och då hade detta varit fullkomligt omöjligt om jag inte hade velat punga ut ytterligare 10000kr till på en ny lcd. Den medvetna konsumenten, eller företag som försöker spara kronor i dessa tider av nedskärningar och besparingar världen över skulle skulle aldrig köpa macbooks när det även skulle innebära att dem skulle bli tvungna att byta alla sina projektorer. På företaget jag arbetar vid så har vi 5-6 projektorer och detta skulle innebära en merkostnad på 70000-10000kr vilken jag är ganska säker på att ledningen inte skulle acceptera.

Men för den som absolut vill/måste använda mac så är det med största sannolikhet bara en tidsfråga innan någon snillrik person knäcker skyddet och sprider det hejvilt, eller så kommer man att kunna köpa en usb-dongle som kringår skyddet.

Fast fortfarande gäller ju detta om du köper filmer från iTunes Store, vilket man kan göra på en PC (med Windows såklart) likaväl som Mac. Så det är ju inget som är exklusivt för Mac på något vis. Mig veterligen gäller ju inte detta om ni vill koppla datorn till en större skärm (eller har jag missat något alldeles nu) för exempelvis PowerPoint-presentationer eller andra former av film som inte är knutet just till iTunes Store.

Så, blanda inte ihop detta med Mac och allmän filmuppspelning och kopieringsskyddet som gäller på iTunes Store. Som sagt, har jag missat något gällande detta får ni gärna rätta mig. Men det är så jag har fattat det i alla fall.

Sedan kan man ju tycka vad man vill om hela grejen, det är en annan sak.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hakkenarsk
Fast fortfarande gäller ju detta om du köper filmer från iTunes Store, vilket man kan göra på en PC (med Windows såklart) likaväl som Mac. Så det är ju inget som är exklusivt för Mac på något vis. Mig veterligen gäller ju inte detta om ni vill koppla datorn till en större skärm (eller har jag missat något alldeles nu) för exempelvis PowerPoint-presentationer eller andra former av film som inte är knutet just till iTunes Store.

Så, blanda inte ihop detta med Mac och allmän filmuppspelning och kopieringsskyddet som gäller på iTunes Store. Som sagt, har jag missat något gällande detta får ni gärna rätta mig. Men det är så jag har fattat det i alla fall.

Sedan kan man ju tycka vad man vill om hela grejen, det är en annan sak.

Nja, är det kopplat till hårdvaran gäller det ju bara datorer med denna hårdvara. Dvs. nya macbooks och macbook pros...

Visa signatur

Ananda - T5.3 - A2C - Sine
Burson Soloist 3XP

Permalänk
Avstängd

läste mig till att jag inte kunde köra med min ps3:a på min pc skärm efter den saknar hdcp så det har ju inte bara med film skydd o göra verkar det som!

Visa signatur

WS:/ASUS M4A78-E/Phenom 940BE/OCZ Reaper DDR2 PC8500 6Gb/CF Ati 4870 1GB//Server: AMD Phenom 9550/MSI K9A2 CF-F/OCZ Reaper PC8500 2Gb/XFX GTS 250 Nvidia
"En enskild människas död är en tragedi, en miljon döda är statistik" -Josef Stalin

Permalänk
Medlem

[edit]
Där har vi ytterligare ett fint exempel. Konsollspel ingick ju klart i HD-standarden som i sig omfattar HDCP
Har kört xboxen (360) över VGA (ja, HD), hade xboxen krävt HDCP för HD hade jag knappast köpt en.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
"gamerskärmar" eller nån annan typ av datorskärmar ser "man" inte Bluray på,

Det får då stå för dig. Varje gång jag ser på en DVD eller liknande så stör jag mig på hur illa det ser ut. Jag har ingen TV och jag ser inget som helst behov av att skaffa en, däremot njuter jag fullt av HD material och att ta bort den möjligheten för mig vore katastrofalt ur filmsynpunkt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
Skoda bara för att det är sån kick i det. och VGA är dött i filmsammanhang, de ingår inte i standarden och kan inte krävas funka med Bluray/HDDVD.

VGA är inte dött för fem öre och jag kan lugnt säga att jag skulle ha problem med att man inte kunde spela högupplöst material över VGA.

Bara för att något inte är gjort jusst för filmvisning betyder det inte att det inte duger för det eller ens att det är sämre än något som är gjort för vardagsrummet.

"VGA ingår inte i standarden" är ju rätt sjukt det med. VGA är en standard för att överföra bildsignaler, den klarar långt över de upplösningar som single-link DVI/HDMI klarar av och under högre frekvenser men ska inte kunna visa HD material därför att ....(profit?)....

Det är som att laser-skrivare inte skulle kunna skriva ut bilder bara för att det inte ingår i jpg standarden
(ok, jämförelsen haltar något men nog borde poängen gå fram)

Btw. visste inte att HDCP ingick i DRM standarden.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
att HDCP är verkningslöst (jag skulle mer säga poänglöst dock) däremot är ditt enda riktigt fungerande argument.

Så alla enheter med kompatibilitetsbrister och fullt fungerande hårdvara som inte stödjer HDCP är alltså inget argument för att slopa det?
Klart, konsumenterna bör ju fatta att man måste köpa ny hårdvara varannat år för att saker ska fungera.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
30"+ datorskärmar kan jag acceptera som filmskärmar, (även om de inte är toklämpliga ens jämte en budget-HDTV oftast av olika orsaker) men i den mån folk har flera år gamla 30" datorskärmar de bara måste se på film med har de nog råd med en bra 70" för vardagsrummet bara för månadspengen. och köper man en idag för det ändamålet av nån konstig anledning får man helt enkelt se till att den har HDCP då..

Det var din synvinkel det, tror du att det finns andra som inte delar den?

Själv funderar jag på att köpa en 30" datorskärm, jag köper den knappast för att se på film på men det är den fullt kapabel till och nog fan ska det fungera också (för även om jag inte köper den för film så vill jag utnyttja den för att göra det när jag väl ändå ska se på film). Sen är jag samtidigt student, en 70" tv för vardagsrummet är inget som månadspengen tillåter - inte för att jag har något vardagsrum att ställa den i för den delen.

Något mycket större än 40" vore i överkant för mig, samtidigt vore det fullständigt värdelöst att köpa en 40" TV när man ser så lite på film/TV som jag gör. Men det betyder inte att jag inte uppskattar HD eller inte värderar filmtittande.

Men det är klart, köper man inte något bara för att se på film på så kan gott leva med DVD-kvalitet, eller?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
*jag gillar inte att betala tågbiljett, jag känner mig lurad när ett företag tar betalt av mig för att åka på tåget jag redan betalt rälsen för, och sen så har dom dessutom satt dit skydd som springer omkring och stör mig både när jag betalar och när jag piratåker också. usla konduktörer, bort med dom!

HDCP har aldrig någonsin stört någon pirat.

Se det såhär. Konduktören kollar av varje person, har personen en giltig biljett så får denne en snyting i ansiktet. Har däremot personen ingen biljett så blir han/hon förflyttad till första-klass.

En ganska klockren jämförelse är ju CD-skivorna med kopieringsskydd.
Köper du den och är så dum så att du använder den i en dator så får du in ett rootkitvirus i datorn och begränsad uppselningskvalitet (och råkar du använda skivan i en enhet som inte är kompatibelt med kopieringsskyddet så var det nog dags att köpa ny CD-spelare ändå, hur ny/dyr/bra den än är).
Laddar du ner den så får du bättre kvalitet och inget virus.
Fasst det är klart, är väl ingen som lyssnar på musik i en dator.

Permalänk
Avstängd

Mycket gnäll i tråden! när skyddet kommer till blueray så kommer det knäckas för elelr senare! och går det inte knäcka så får man köpa filmerna! se hur det gick med digital tv ingen som knäckt det än! och går skyddet inte knäcka sen och film bolagen ändå inte säljer nåt så vet vi ju vem det beror på, filmbolagen får göra bättre filmer.....

Visa signatur

WS:/ASUS M4A78-E/Phenom 940BE/OCZ Reaper DDR2 PC8500 6Gb/CF Ati 4870 1GB//Server: AMD Phenom 9550/MSI K9A2 CF-F/OCZ Reaper PC8500 2Gb/XFX GTS 250 Nvidia
"En enskild människas död är en tragedi, en miljon döda är statistik" -Josef Stalin

Permalänk
Medlem

Som sagts i tråden. HDCP är knäckt flera låååångt innan det fanns enheter med HDCP. HDCP skyddar dessutom bara att någon kopierar videosignalen över HDMI/DVI. Och det är mycket sämre att kopiera en film på det sättet så för den film man kan hitta på nätet är helt oberörda hurvida HDCP är på eller ej.

Det kräver dessutom speciell hårdvara och inget som svenssons håller på med direkt, det finns alltså absolut ingen som stör sig på HDCP förutom lagliga konsumenter och HDCP stoppar absolut inte en enda piratkopiering. Nämnde jag att det var knäckt?
Alltså, ett fullständigt verklöst skydd (nåja, mot piraterna i alla fall - konsumenterna känner ju minst sagt av effekterna från det).

Digital-TV har helt andra förutsättningar.